dijous, 9 d’agost del 2012

L'ESPANYOL GUANYA A LA NOVA CREU ALTA (0-1)

EL JUVENIL "B" GUANYA 1-0 AL CE PREMIA JUVENIL A, EN L'AMISTÓS DISPUTAT A LA CIUTAT ESPORTIVA

CE Sabadell: 0 – RCD Espanyol: 1

Sisena victòria de l’Espanyol a la pretemporada.

L’Espanyol ha vençut per sisena vegada aquesta pretemporada. Bé es cert que ha aconseguit batre la porteria de Nauzet en una ocasió, que ha errat un penal, i que ha dominat molt més que el seu rival, però a hores d’ara aquest equip li falta molt per que doni certes mínimes garanties cara a la lliga. Importants peces falten per arribar al conjunt espanyolista i altres com Colotto i Sergio García s’han trencat abans d’iniciar-se el campionat suposant un seriós contratemps (més el cas del segon, doncs a la línia davantera està l’equip en quadre).

El partit ha sigut molt ensopit i tan sols una petita fase del segon temps ha donat una certa imatge de ritme, joc i algunes ocasions. La resta, per oblidar...

Després d’un inici en el que el millor ha sigut sens dubta el detall del Centre d’Esports Sabadell mitjançant Juanjo Ciércoles en l’aniversari de la mort d’en Dani Jarque abans que la pilota comencés a rodar, tots dos equips han sortit amb força respecte i en el primer quart d’hora molt poc a dir, tret d’algunes imprecisions en l’eix central de la defensa de l’Espanyol, que han provocat un parell d’aproximacions a càrrec del jugador Ulises. El conjunt arlequinat comptava amb les baixes de Lanzarote i de Jesús Olmo.

La primera acció de perill dels espanyolistes ha sigut una passada en profunditat de Joan Verdú per Rui Fonte qui ha centrat i a boca de canó ha rematat Tejera al fons de la porteria. La jugada ja estava invalidada prèviament per posició antireglamentària del portuguès. El primer temps que ha ofert l’Espanyol és molt poc encisador i deixa ben a les clares que necessita reforços i ràpids sinó volem passar un campionat amb força patiment.

En el segon temps, ambdós conjunts han efectuat tres i quatre variacions respectivament, agafant-se amb més seriositat l’encontre que en anteriors compromisos on per part espanyolista el seu tècnic alineava dos onzes diferents. Als quatre minuts el col•legiat ha xiulat penal per unes mans dins l’àrea segons el seu criteri després d’un llançament de cantonada. Joan Verdú, recreant-se en excés, ha llençat al 49’ col•locant l’esfèric i el seu tou llançament l’ha endevinat i rebutjat el meta ex del Mirandés, d’infaust record per l’espanyolisme com a un dels puntals d’aquella eliminació copera.

Al 53’ Javi López s’ha jugat la segona groga (l’havia vist al 39’) en una entrada a un adversari sabadellenc. Wakaso ho prova amb un xut que acaba a les mans de Nauzet. Aquests son els millors minuts del quadre espanyolista. Una centrada de Wakaso és rematada de primera per Cristian Gómez sortint la bola amb molt de perill per sobre el travesser. Al 65’ Tortolero comet falta i veu la cartolina groga. El càstig l’executa Albín estavellant la pilota a la tanca; el refús li cau a Víctor Álvarez que en la seva primera pilota que toca, llença un fort i ras tret que supera a Nauzet i es converteix en el primer i únic gol del partit.

La rèplica local no es fa esperar i un minut després Fitu envia un tret que en dos temps atura Cristian Álvarez. Joan Verdú és a punt de sentenciar el matx quan rodejat de contraris bascula en la frontal i deixa anar un tret que surt fora a l’esquerra. El quadre perico domina i controla el partit, però de tant en tant els arlequinats donen mostres de no conformar-se amb la mínima derrota i disposen d’alguna ocasió per empatar com en un ràpid contracop en el que Collantes xuta ras aturant l’argentí Cristian. Joan Verdú de nou tindrà una gran ocasió quan ficant suaument el peu envia una pilota bombejada per sobre el travesser.

El CE Sabadell intentarà empatar l’encontre en els darrers minuts disposant d’un parell d’oportunitats; la primera al 89’ en ocasió de Fito des de la frontal, fora a la dreta de Cristian. La darrera, en el minut i mig de l’afegit amb una ocasió de Fernando Llorente que deixa anar un bon xut. Final del partit i l’Espanyol venç, però de moment ni il•lusiona ni convenç.


Fitxa tècnica:
CE Sabadell: Nauzet; Toni Lao, Abraham Paz, Dani Tortolero, Oscar Ramírez; Juanjo, Héctor Simón; Arteaga, Ulises, Gato; i Aníbal.
Substitucions: Collantes per Gato, m 46; Eneko per Arteaga, m. 46; Fernando Llorente per Héctor Simón, m. 46; Fito per Ulises, m. 68; Baha per Aníbal, m. 68; Juvenal per Juanjo, m. 79; Espasandín per Toni Lao, m. 79.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Forlín, Héctor Moreno, Capdevila; Raul Baena, Tejera; Wakaso, Verdú, Rui Fonte; i Cristian Alfonso.
Substitucions: Cristian Álvarez per Kiko Casilla, m. 46; Víctor Sánchez per Baena, m 46; Cristian Gómez per Tejera, m. 46; Albín per Cristian Alfonso, m. 46; Galán per Javi López, m. 73; Víctor Álvarez per Capdevila, m 73; Álvaro per Rui Fonte, m. 73; Thievy per Wasako, m. 79; Armero per Verdú, m. 79.

Àrbitre: David Medié Jiménez, del comitè territorial català, delegació de Sabadell. Col•legiat d’infaust record ja que amb el seu mal fer l’Espanyol es va quedar sense el títol de lliga de la Superliga i sense pogué disputar la Champions femenina en profit d’un equip madrileny. Avui, com a exemple del mal col•legiat que és ha xiulat un penal inexistent en favor del quadre perico que Verdú ha fallat. Inaudit que la RFEF l’hagi ascendit a la categoria de plata del futbol espanyol. De quart àrbitre, altre famós de Sadrià, el senyor Gustavo Rebollo. Ha amonestat amb cartolines grogues a Héctor Simón, m. 28, Javi López, m. 39, Tortolero, m. 64, Galán, m 73, Víctor Álvarez, m. 75, Abraham Paz, m. 80.

Gol: 0-1: Víctor Álvarez, m. 65.

Incidències:
Encontre amistós que l’Espanyol ha disputat a la Nova Creu Alta de Sabadell davant el conjunt arlequinat. El quadre vallesà a través de seu capità, Juanjo Ciércoles, ha fet lliurament abans de l’inici del partit d’una samarreta dedicada a Dani Jarque en el tercer aniversari de la seva mort, al capità espanyolista Joan Verdú. En les files locals fins a cinc ex jugadors pericos: Juanjo Ciércoles, Juvenal Edwowo, Héctor Simón, Toni Lao, i Mohamed El Yaougoubi “Moha”. El conjunt espanyolista lluïa per primer cop la segona indumentària en aquesta pretemporada. Pochettino ha fet debutar al granadí Victor Armero.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M