diumenge, 14 d’octubre del 2012

EL CADET "A" DERROTA AL FC BARCELONA 1-0
I S'ADJUDICA EL DERBI DE LA DIVISIÓ D'HONOR CADET











RCD Espanyol Cadet “A”: 1 – FC Barcelona: 0


Gran triomf del Cadet A espanyolista

Cop d’autoritat de l’equip de Dani Fernández (amb el que l’Espanyol només ha perdut un dels deu derbis disputats i n’ha guanyat 5) davant el FC Barcelona, al que els blanc-i-blaus han vençut aquest migdia a la Ciutat Esportiva Dani Jarque mitjançant un gol de Campu en el segon temps. Els espanyolistes avantatgen en tres punts als culers, i tots dos equips tenen pendent un encontre (de la segona jornada) ajornats a causa de la pluja.

Un Espanyol que ha aguantat perfectament el primer temps amb molt de respecte a un Barcelona que venia a la Ciutat Esportiva com sempre desbordant qualitat individual a priori com un rival temible, però que a l’hora de la veritat tret d’un parell d’accions no ha pogut amb la sòlida i fèrria defensa espanyolista. En el segon temps, l’Espanyol s’ho ha acabat creient i el gol de Campu li ha donat ales per mostrar-se inclòs superior al seu rival i acabar guanyant amb tot mereixement un derbi jugat de poder a poder amb lluita i molt de respecte.   

Les primeres accions de perill han sigut del Barcelona: Primer un xut creuat que ha sortit fora ben a prop de la porteria ben defensada pel meta Pol Agustí. Però la més clara sens dubte ha sigut quan l’ex del futbol base espanyolista, el castellonenc Sergi Canós ha profunditzat per banda dreta, el seu centre xut ha rebutjat com ha pogut el meta Pol i amb tot a favor Josimar ha enviat als núvols. El Barcelona ha perdonat en aquesta ocasió amb la que podia haver-se posat per davant en el marcador. 

I això ha sigut el Barça. A partir d’aquest instant, ha continuat manant en la parcel·la ampla, més possessió, però poc més. La cobertura espanyolista ha sigut lo suficient expeditiva i solvent com per no viure ja cap més acció compromesa d’atac barcelonista.

En les acaballes del primer temps, ha sigut l’Espanyol qui ha posat la por al cos al FC Barcelona en una jugada en la que la centrada des de la banda dreta de l’atac perico a càrrec de Pol Mikel ha estat rematada de cap per Oscar Villanova fregant el travesser i sortint per sobre la porteria blaugrana.

En el segon temps, Dani Fernández ha introduït una substitució donant entrada a Joel Riera. Posteriorment ha vist com el seu capità Oscar Melendo (veure foto) s’havia de marxar lesionat, deixant el seu lloc a Labiano.

Al minut 59, ha arribat l’únic gol del partit. Una gran canonada de Campu des de la frontal ha colpejat al travesser de la porta blaugrana després de tocar Cases, i  l’esfèrica acaba entrant dins la porteria culer. Era l’1-0 que acabaria sent definitiu; un gol que valdria tres punts davant l’etern rival.

La temuda reacció blaugrana en prou feines s’ha intentat materialitzar: Només una jugada amb centre xut a càrrec de Río, que s’ha marxat fora per sobre la porteria espanyolista. L’Espanyol s’ha defensat amb molta seguretat i ha anul·lat completament a les individualitats culers.

Pablo Maffeo,  un dels destacats per sobre de tot un equip que ha merescut la màxima distinció, ha anul·lat en defensa al perillós Canós i a sobre s’ha permès participar en algunes incursions en terreny barcelonista com la que ha dut a terme en el minut 70’ quan ha travessat pràcticament tot el camp corrent la banda esquerra, sortejant als contraris que li sortien, passant al centre per Campu qui ha vist en la frontal tot sol a Marc Miquel (que havia sortit de refresc feia uns minuts), i amb tot a favor, ha rematat de primera malament a l’esquerra de la porta culer. Era una gran oportunitat de marxar-se en el marcador posant terra pel mig. No ha sigut així, motiu que feia pensar que es pagaria patint fins el final. Però ni molt menys.

Tret d’una única jugada de perill amb xut final ben aturat pel meta espanyolista, el conjunt barcelonista no ha existit en atac, sobre la gespa de la Dani Jarque, entre altres coses  pel molt bon treball dels espanyolistes. Només la por per la sort del resultat, ha fet acte de presència, quan una falta comesa per Pablo (per la que ha vist la cartolina) a falta de cinc minuts per la fi del partit ha sigut llençada directa des de banda dreta per Josimar, acabant l’esfèrica estavellant-se a l’exterior de la xarxa a l’esquerra de la porta espanyolista.  Sense més que explicar, el partit ha anat exhaurint els seus darrers instants fins que Caballero León, (bon arbitratge), ha assenyalat el final del partit, amb la lògica alegria dels espanyolistes.   



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pol Agustí, Pablo, Alex, Aarón, Lluís, Manchón, Pol Mikel, Oscar villanova, Adrián Ribas, Oscar Melendo i Campu.
Substitucions: Joel Riera per Oscar Villanova, m. 41; Adrián Labiano per Oscar Melendo, m.52; Marc Miquel per Adrián Ribas, m. 62; Marc Garcia per Campu, m. 74; Carlos Cano per Adrià Labiano, m 78. Altres suplents: Roger Aleu, Manuel (p.s.).

FC Barcelona: Andreu Cases, Julio Pleguezuelo, Vilanova, Juanma, Arellano, Sarsanedas, Sergi Canós, Josimar, Rio, Ayoub i  Chendri.
Suplents: Figueras, Ivan Fajardo (p.s.), Marcé,  Inés, Seungho, Serroukh i Enric Franquesa.

Àrbitre: Víctor Caballero León, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Oscar Piedra Moreno i Guillem Pareda Gaspar. Ha mostrat cartolina groga al local Pablo, m. 75 i als visitants Julio Pleguezuelo, m. 43 i Ayoub, m. 47.

Gol: 1-0: Campu, m. 59.

Incidències: Encontre corresponent a la quarta jornada de lliga a la Divisió d’Honor Cadet, disputat avui dissabte al migdia al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Oscar Melendo i Sarsanedas, han actuat com a capitans. En les files barcelonistes varis exjugadors del futbol base perico: el meta Ivan Fajardo Núñez, Julio José Pleguezuelo Selva, i Sergi Canós Tenes.   Temps variable, amb cel parcialment cobert, obrint-se clarianes a mida que ha avançat l’encontre, per tornar a aparèixer núvols d’evolució. Temperatura suau, però càlida.     






CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
CF LLEIDA ESP. TERRAFERMA
12440061
2
U.D. CORNELLÀ
104310103
3
R.C.D. ESPANYOL
9330082
4
C. GIMNÀSTIC TARRAGONA
7321053
5
F.C. BARCELONA
63201101
6
ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT
6320187
7
C.F. DAMM
6320167
8
C.F. BADALONA
4311144
9
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
4311145
10
C. E. MANRESA
3310244
11
F.C. GIRONA
2402225
12
C.E. MERCANTIL
1301246
12
REUS DEPORTIU C.F.
1301246
14
C.E. EUROPA
1301249
15
U.E. BORDETA DE LLEIDA
14013111
16
U. At. HORTA
0300328


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitar a técnicos y jugadores del cadete A.Impresionante la racha que comentas del técnico perico ante el Barça.Curioso amigo Josep Maria,que el señor Vía y su pericos online no tengan a gusto comentar este resultado,ahora que les ha dado por informar tanto sobre el Futbol base y que la web del club aun no haya sacado el comentario del partido.Menos mal que siempre nos queda tu sentimenta perico para comentar lo bueno y lo malo de nuestro club y nuestro Futbol base.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per les teves cròniques Josep Maria...una font d'informació molt valuosa la veritat!!!
Volia fer una petita clarificació degut que vaig presenciar l'apassionant derbi de dissabte del cadet A.
El lateral dret, que en aquest cas portava el numero 7, que va fer la centrada del final de la primera part no va ser Pablo (que jugava de lateral esquerra amb el numero 2) sinó Pol Mikel.
També m'agradaria comentar una jugada dubtosa dins l'àrea dels cules que no va ser tinguda en compte en l'últim quart de la primera part.
Gràcies i felicitats pèl sentiment perico.
Gran seguidor del futbol base català.

Josep Maria ha dit...

Merci!. Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M