dijous, 18 d’octubre del 2012

EL JUVENIL GUANYA 0-1 EN UN
DUR ENCONTRE I ÉS SEGON A LA CLASSIFICACIÓ

JOSE LUIS GARCÍA, CESSAT DE LES SEVES FUNCIONS AL FUTBOL BASE.


(Mpal. Narcís Sala, Sant Andreu, Barcelona: Josep Maria)

UE Sant Andreu: 0 – RCD Espanyol Juvenil “A”: 1

L’Espanyol Juvenil “A” s’ha fet amb els tres punts en joc, en l’encontre que les pluges van ajornar en el seu dia, al Narcís Sala davant el Sant Andreu. El conjunt de Sergio Piña ha fet valer el gol aconseguit per Moha a les acaballes del primer temps defensant-lo contra un Sant Andreu que en el segon temps s’ha fet creditor d’almenys un dels punts en joc.

En el primer temps l’Espanyol ha controlat clarament la situació imposant-se en la parcel·la ampla del camp. Els blanc-i-blaus tocaven i arribaven fins les immediacions de l’àrea, entrant sobre tot per la banda de Mamadou.  Precisament el dorsal 7 espanyolista tingué als deu minuts de joc la primera ocasió quan una centrada des de l’esquerra a càrrec de Víctor García es rematada de primera, però força malament a l’esquerra de la porteria.  El Sant Andreu esperava clarament darrera mantenint a ratlla al quadre espanyolista.  

Al 25’, Víctor García retalla i deixa anar un gran xut que rebutja amb una gran intervenció el que fora porter del futbol base espanyolista August Conesa.  La rèplica local no es fa esperar i en el 27’ el conjunt quatribarrat tindrà la millor ocasió del primer temps, quan una jugada per banda esquerra acaba el jugador del Sant Andreu guanyant línia de fons i la seva perfecta centrada es rematada dins l’àrea a boca de canó i miraculosament pels interessos espanyolistes, s’interposa el cap salvador de Maxi que amb un pèl també de fortuna, aconsegueix rebutjar la rematada a còrner quan l’esfèrica duia ja el camí de gol.

L’Espanyol també ha tingut dos grans ocasions en el primer temps: Moha en el 33’ ha anat centrant-se en la frontal, retallant  dos cops buscant forat i finalment ha deixat anar un xut ras que ha sortit a dos pams del pal esquerre.  La més clara de totes, quan el davanter centre li roba la cartera a Arthuro i es marxa tot sol cap a porta; August li guanya l’acció en l’u contra u, doncs el 9 espanyolista estavella el seu potent remat al cos del meta santandreuenc. En el darrer tram del primer temps havien intercanviat bandes Mamadou i Víctor passant el primer a l’esquerra i el segon a la dreta de l’atac perico. En els darrers minuts Joan Jordán cau lesionat.

Quan semblava que l’empat inicial seria el resultat final del primer temps, l’Espanyol llença un servei de còrner des de l’esquerra, i la jugada molt llarga es desenvolupa amb varis refusos, centrades, i diversos cops de caps fins que en darrera instància, Moha tot sol a boca de gol, marca a plaer el gol que seria del triomf espanyolista.

En el segon temps, comencen els problemes: Joan havia sortit, però al poc temps d’estar sobre la gespa veu que persisteixen els problemes físics, i s’ha de retirar deixant el seu lloc a Pau Belana que junt a Maxi, ocuparan l’eix central de la cobertura espanyolista.

Després d’unes primeres accions de perill visitants amb Mamadou de protagonista (penetració que acaba amb centre que s’anticipa un defensor al remat de Víctor García, i el llançament d’un lliure directe que surt llepant el travesser), el partit començaria a esdevenir dur, amb moltes imprecisions i forces nervis en tots dos bàndols.

La UE Sant Andreu de manera progressiva aniria guanyant-li terreny als de Sergio Piña que en cap moment no es sentiren còmodes sobre la gespa del Narcís Sala en aquest segon temps, tot i jugar amb el marcador a favor.  Brian Triviño, després d’una llarga lesió que l’ha tingut lluny dels terrenys de joc, ocuparia el lloc de Víctor García.   August estaria afortunat en una acció de Mamadou amb un llançament d’aquest que rebutjarà a còrner i en una ocasió força més clara quan un contracop espanyolista acaba amb la pilota a l’espai per Brian qui penetra i deixa anar un bon xut que el meta exespanyolista rebutja.

El Sant Andreu començarà a posar en problemes als espanyolistes. Una centrada d’Artigas es passeja sense rematador. El central africà Eric Bertrand cau lesionat i tot i que el públic local escridassa el fet que considera pèrdua de temps, el jugador ha d’abandonar el terreny de joc. Ho fa caminant ben a poc a poc, veu la cartolina groga i rep la reprovació del tècnic Piña. El joc s’endurí cada cop més, i els nervis començaren a aflorar. El respectable esbronca (aquest cop amb raó per exagerar l’entrada) a Moha quan fingeix junt a banda al mig del camp una lesió més gran del que realment és perdent temps, si bé es veritat que el pal també el va rebre...      

Després serà el torn del lateral esquerre Ivan Romano. Altre cop esbroncada del públic, però el fet és que el jugador espanyolista es marxa coix, ajudat per les assistències, i es converteix en el tercer canvi per lesió que ha d’efectuar Piña. A tot això, Kilian ho prova amb xut ras desviat. Una penetració bona de Moha acaba amb una pedrada de centre que es perd.

El mig del camp espanyolista desapareix davant l’empenta dels locals i acaba l’equip perico tancat tot al seu camp, demanant l’hora i resistint les darreres escomeses del Sant Andreu. I els quatribarrats tindran l’empat al seu abast...

Primer en una pilota en profunditat per Arthuro que dins l’àrea no pot evitar que la ràpida sortida de Pau cobrint, eviti que la rematada del jugador local acabi dins la porteria espanyolista.  En el 89’ un xut ras de Canut acaba sent aturat per Pau molt segur. El col·legiat complica encara més les coses xiulant-li una falta al porter Pau en el seu intent de perdre temps, dins l’àrea espanyolista. El lliure indirecte acaba estavellant-se sense conseqüències a la tanca. 

Encara llençaria el Sant Andreu un còrner amb tot l’Espanyol tancat a la seva àrea en el 93’  i quan ja semblava que el temps estava materialment exhaurit, el Sant Andreu tindria la gran ocasió per empatar gairebé en el 95’. Penetració del dorsal 15 per la banda esquerra i centra molt bé per que Pol amb tot a favor dins l’àrea remati en planxa de cap enviant la pilota un metre a la dreta de la porteria espanyolista.             



Fitxa tècnica:
UE Sant Andreu: August, Martí, Jarque, Jilmar, Pol, Sergio, Artigas, Arthuro, Adrián  Ruiz, Víctor i X. Casanova.
També han jugat: Rojas, Canut, Javi i Bernat

RCD Espanyol: Pau, Albarrán, Romano, Maxi, Eric Bertrand, Joan, Mamadou, Miravent, Moha, Kilian, i  Victor García.
Substitucions: Pau Belana per Joan, m. 47; Brian per Victor García, m 59; Pablo de Castro per Eric Bertrand, m. 64; Aitor per Romano, m. 67.

Àrbitre: José Antonio Salas Montoro, de la delegación del Baix Llobregat. Ha mostrat cartolines grogues a Miravent, m. 41, Sergio, m. 43, Eric Bertrand, m. 64, Jilmar, m 74, Bernat, m. 79, Kilian, m. 84.  

Gol:  0-1: Moha, m. 43

Incidències: Encontre corresponent a la cinquena jornada de lliga de Divisió d’Honor Juvenil, ajornat en el seu dia a causa del temporal de pluges que va afectar a Catalunya. Estadi Mpal. Narcís Sala. Partit disputat amb il·luminació artificial. Presència d’abundants seguidors pericos en les grades, així com diversos tècnics del futbol base espanyolista (Raul Longhi, Sebastián Herrera, Montiagut, Pepín, Guerrero, etc.) En les files del Sant Andreu, els que foren jugadors del futbol base del RCDE, August Conesa, Adrián Ruíz, Sergio González, i Gerard Llatjós. 

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
217700243
2
R.C.D. ESPANYOL
1675111910
3
C.F. BADALONA
167511137
4
GIRONA F.C.
157502159
5
U.E. CORNELLÀ
137412158
6
R.C.D. MALLORCA
127403167
7
REAL ZARAGOZA
1274031810
8
C.D. MENORCA
1274031315
9
CLUB GIMNÀSTIC TARRAGONA
963031510
10
DAMM C.F.
772141121
11
C.F. GAVÀ
672051012
12
U.E. SANT ANDREU
67205814
13
FUND. ESP. MATARÓ
66204613
14
A.D. STADIUM CASABLANCA
47115520
15
A.E.C. MANLLEU
47115522
16
C.D. SAN FRANCISCO
27025517





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M