divendres, 21 de desembre del 2012

EL FILIAL TAMPOC POT SUPERAR
A UN OFENSIU VALENCIA - MESTALLA (2-2)






RCD Espanyol “B”: 2 – Valencia-Mestalla: 2
 
 
Ja son 10 els encontres que de manera consecutiva no obté el triomf el conjunt entrenat per Raul Longhi. Avui davant el Valencia-Mestalla, tot i avançar-se en el primer temps en una aïllada jugada a pilota aturada, ha estat incapaç de proposar un joc acceptable i dominar a un rival, que no sols ha manat sobre la gespa, sinó que s’ha permès remuntar el resultat i posar-se perillosament per davant mancant menys de mitja hora pel final. El gol de l’empat espanyolista i el fet que posteriorment el conjunt "che" s’hagi quedat amb un home menys, feia concebre esperances de què el conjunt de Longhi seria capaç de fer-se amb el triomf. No ha estat així, doncs només en els darrers minuts l’Espanyol ha sigut capaç d’arribar amb perill a l’àrea del conjunt valencianista, i aquest s’ha defensat bé sense passar gaires angunies.
 
Avui la sorpresa ha estat veure a la banqueta a Víctor Armero, situant Longhi en l'onze  inicial  a Morant, per altre part bastant  desafortunat. Ben aviat, el Valencia Mestalla s’ha fet l’amo de la parcel·la ampla del camp, davant un Espanyol B molt espès.  La primera acció de perill ha tingut lloc als cinc minuts desprès d’una greu errada de Lobato, que ha possibilitat que Alex Cortell es marxés sol i acabés xutant creuat amb gran perill a la dreta d’Edgar.  
 
La rèplica espanyolista fou per Cubillas, qui dins l’àrea remata però no pot superar al meta Felipe que rebutja l’esfèrica. Aquest noi sembla autènticament negat cara a porta... Mentre, el Valencia Mestalla arriba amb facilitat i ho torna a provar amb un tret creuat que es torna a marxar fora per ben poc.  L’Espanyol B tingué un parell d’ocasions a l’equador del primer temps: Una centrada de Nacho Heras es rematada per Morant tot sol i de primera tant malament com ha sabut, sortint la bola molt desviada.  Amb molta  més intenció i millor trajectòria, un llançament des de la frontal a càrrec de Merchán, a la que ha respost Felipe amb una gran intervenció llançant-se a la seva esquerra i rebutjant a còrner.
 
El Valencia Mestalla torna a fer-se amb el control del joc després d’uns bons minuts dels espanyolistes i comença a dur força perill. El quadre valencianista no s’ha conformat amb l’empat i ha buscat el triomf. Una pèrdua en zona de mitjos de Morant possibilita un ràpid contracop a càrrec de Quintanilla que habilita en profunditat per Gaya qui s’escapa ràpid i remata, taponant molt bé junt al pal dret el meta Edgar, però la jugada continua i finalment tot sol Armiche remata dins l’àrea amb tot a favor per sobre la porteria espanyolista.
 
En el 33’, Edgar salva al seu equip intervenint amb èxit, i evitant el gol valencianista. Després d’aquestes ocasions desaprofitades, seria l’Espanyol B qui aprofitaria un llançament d’un servei de cantonada executat des de l’esquerra a càrrec de Jorge, sent rematat franc de cap, pel central Ferran, que envia l’esfèrica ajustada a l’esquerra del meta Felipe.  L’equip blanc-i-blau tindria el segon en les botes de Jorge, però es recrea massa dins l’àrea driblant dues vegades, i estavella la seva rematada al cos del porter taponant junt a un defensor.
 
Només quatre minuts li durà l’alegria als locals. En el 40’, estableix la igualada el dorsal 9 Alex Cortell en rematar de cap una centrada des de la seva esquerra, colpejar l’esfèrica al pal i entrar dins superant a Edgar.
 
En el segon temps, el ritme baixà bastant, i en el primer quart d’hora pràcticament no passà res digne de menció. Tan sols una doble substitució donant entrada el tècnic local a Joan i Moha per Miranda i Cubillas.  Al 62’ una centrada del conjunt che, es tallada amb les mans per Lobato dins l’àrea. Penal clar i cartolina groga pel defensor espanyolista. Executa el màxim càstig Fede i a punt ha estat el meta Edgar d’aturar el penal llançant-se a la seva esquerra, però finalment la pilota acaba dins i el Valencia Mestalla s’avança 1-2 capgirant el resultat.
 
L’Espanyol B queda força tocat i a punt ha estat el Valencia Mestalla de fer el tercer amb un contracop que finalment Fede ha rematat fora amb un tret creuat. Però ha sigut en una errada de la cobertura che, que una pilota li ha caigut a Mario Ortíz dins l’àrea com a un regal difícil per desaprofitar, i el migcampista no ha perdonat i ha afusellat a Felipe establint les taules en el marcador.  Amb l’empat i la segona groga a Fede, l’Espanyol gaudí de  vint-i-dos minuts (comptant l’afegit) jugant amb superioritat numèrica, i amb la possibilitat d’acabar-se imposant al seu rival.
 
Res més lluny de la realitat. El Valencia Mestalla amb deu homes s’ha bastat per continuar dominant a un equip, el de Raul Longhi, que està en hores baixes i que no mostra senyals de recuperació. Ni la sortida d’Armero ha modificat els paràmetres del partit. Es més, Edgar Badía ha tingut que salvar de nou al seu equip després d’aturar una rematada creuada a la seva esquerra en una jugada de força perill visitant. 
 
Per contra, l’Espanyol B tan sols ha gaudit d’un parell de clares ocasions com la que Morant, per desesperació del públic, ha finalitzat ell de manera força dolenta quan tenia tot sol a Moha al mig de l'àrea.    La darrera d’elles ha sigut una centrada de Morant que Moha per ben poc no hi ha arribat, anticipant-se la defensa valencianista força segura. Aquestes darreres escomeses del quadre local han tingut lloc en les acaballes del partit, que és quan l’equip ha arribat amb més perill a l’àrea rival dins un segon temps dominat per l’equip avui de vermell. Per a més inri, passant ja gairebé tres minuts dels noranta, l’Espanyol B ha gaudit d’un llançament de falta que amb pràcticament tot l’equip dins l‘àrea valencianista al remat, Víctor Armero ha llençat fluix, ras, al peu del primer defensor. Sense comentaris...  
 
 
 
 
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B:  Edgar Badía; Nacho Heras, Lobato, Ferran, Rubén Duarte; Mario Ortíz, Fran Miranda; Morant,  Merchán, Jorge; i Cubillas.  
Substitucions: Joan i Moha per Fran Miranda i Cubillas, m. 57; Armero per Jorge, m. 74. Altres suplents: Germán (p.s.) i Clerc.
 
Valencia Mestalla: Felipe, Dalmau, Salva Ruiz, Quintanilla, Tano, Mario, Armiche, Portu, Alex Cortell, Fede i Gaya.
Substitucions: Antony per Alex Cortell, m. 54; Forner per Portu, m. 81; Danso per Armiche, m. 90.  Altres suplents: Adrià Lluna (p.s.) i Manu Molina.
 
Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez, de la delegació territorial de Las Palmas, assistit en bandes per Héctor José Suárez Morales i Raúl Martín González Francés. Ha mostrat cartolines grogues als locals Fran Miranda, m. 31, Nacho Heras, m. 43, Mario Ortíz, m. 54, Rubén Duarte, m. 61, i Lobato, m. 62, i per part valencianista, Fede, en dues ocasions (60’ i 73’) i Antony, m. 64.
 
Gols: 1-0: Ferran, m. 36; 1-1: Alex Cortell, m. 40; 1-2: Fede (pen.), m. 63; 2-2: Mario Ortíz, m. 71.
 
Incidències: Encontre corresponent a la 20ena. jornada (darrera de 2012), del campionat de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B, disputat aquesta tarda al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.    


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Longhi dimisión !!!!!!!!!!

Si no lo echan pronto nos vamos a tercera

Anònim ha dit...

Que esperan los responsables del futbol base para ponerse las pilas y echar a Longhi, ¿que bajemos a tercera?... Por otra parte, que pasa con jugadores como Clerc y Elton que ya no juegan nada y eran de los pocos que si podian valer para el primer equipo.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M