dilluns, 17 de desembre del 2012

TRIST DESENLLAÇ EN EL DERBI (1-0)

 
FC Barcelona: 1 – RCD Espanyol Femení “A”: 0
 
No està tenint gens de fortuna el conjunt de Luis Carrión. Si ja se li va escapar el partit de manera traumàtica a l’altre derbi català davant el Sant Gabriel, ahir diumenge més del mateix. A dos minuts dels noranta reglamentaris, Marta Corredera en acció individual aconseguir marcar l’únic gol del partit, encaixant l’Espanyol la seva sisena derrota en el que portem de campionat i quedant ja la primera plaça a 17 punts.
 
Amb la igualtat per bandera en els dos enfrontaments previs disputats ( a la Copa de Catalunya derrota en una maratoniana tanda de penals i a l’enfrontament de la primera volta en la jornada inaugural del campionat, triomf espanyolista en el segon temps), altre cop el partit va estar plenament obert a qualsevol de les possibles resolucions. El Barcelona partia com a favorit per la seva condició de local i la millor classificació, però altre cop quedava ben demostrat que en un derbi tot pot succeir.
 
Molt de respecte i de tensió en un primer temps amb poques ocasions de gol. L’equip espanyolista tingué no obstant la seva millor ocasió de tot el partit en una pilota penjada a la sortida d’un servei de cantonada des de la banda dreta, que dins l’àrea petita no pot rematar Sonia Matías caient-li la bola a Mary Paz, qui remata estavellant l’esfèrica al travesser.
 
Tot i el major domini en els minuts finals del primer temps, en el segon període altre cop l’Espanyol va saber mantenir a ratlla al conjunt barcelonista, desenvolupant-se el joc en la zona ample del camp. L’empat era un bon resultat per un Espanyol que darrerament poques alegries està donant també en futbol femení als seus seguidors. Les blaugranes tingueren una bona opció en una jugada en la que el col·legiat li complicà la vida a les de Luis Carrión, xiulant cessió a Mariajo i castigant amb un lliure indirecte dins l’àrea que es llançà sense conseqüències amb la bona intervenció de Mariajo i la seva defensa, deixant la jugada en simple anècdota.  
 
Però les coses es començaren a torçar pels interessos espanyolistes quan en el darrer quart d’hora de partit, el conjunt blaugrana començà a moure amb més criteri i major profunditat i l’Espanyol es va veure superat clarament. Així el FC Barcelona disposà de varies ocasions per obrir el marcador com una acció en la que per l’esquerra se’n va Corredera superant a dues defensores espanyolista rematant amb perill fora, o un xut d’Olga blocat per Mariajo.
 
Les espanyolistes s’acostaren amb perill en una jugada que acabà amb un llançament creuat potent de Meseguer que sortí fora a l’esquerra de la porta defensada per Ráfols. En un contracop local, Olga supera la sortida de Mariajo i remata estavellant la bola a mitja alçada al pal dret. L’equip de Carrión ho passa malament. Després d’un xut de Carol, fora, el Barcelona tindria una gran ocasió quan Olga supera a la darrera defensora espanyolista i evitant  la desesperada de Mariajo (qui li fa falta i veurà posteriorment la corresponent cartolina després de concedir l’àrbitre la llei de l’avantatge) remata fort però fora amb el suspens de si la pilota acaba o no entrant dins la buida porteria espanyolista.
 
Quan exhaurides aquestes oportunitats locals, semblava que el partit acabaria amb l’empat inicial, en una pilota en la que l’Espanyol no llença la bola fora amb Mary Paz caiguda al mig del camp i continua atacant,  després el Barcelona quan recupera en defensa  faria exactament el mateix i un llarg desplaçament de Virginia des de la zona defensiva pròpia per Corredera, qui retallant l’oposició de Núria, i amb efecte col·loca la bola lluny de l’abast de Mariajo.
 
Lamentable el que posteriorment es va viure en la celebració del gol quan  el tècnic barcelonista Xavi Llorenç  proferí greus insults contra l’entitat espanyolista que aquí no reproduirem, doncs no ofèn qui vol sinó qui pot i aquest individu, representant dels “valors” del FC Barcelona, no mereix més d’aquestes quatre línies dedicades a ell.      
 
En altre ordre de coses, trist final pel femení en un any (2012) força complicat en el que tan sols els dos partits disputats a la fase final de la Copa de la Reina li salven en el balanç, d’una qualificació vorejant la mediocritat més absoluta. Situació derivada d’unes retallades producte de la situació pèssima que travessa l’entitat a nivell econòmic i d’un pobre rendiment del quadre entrenat per Carrión.  Qvo Vadis, futbol femení espanyolista!...   
 
 
 
Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Ràfols, Laura Gómez, Marta Unzué, Ani Escribano, Meli, Guti, Vicky, Virginia, Corredera, Alèxia i Sònia.
Substitucions: Olga per Guti, m.61; Carol per Sonia Bermúdez, m. 80.

RCD Espanyol: Mariajo; Núria Mendoza, Marta Torrejón,  Vane, Sonia;  Sandra Vilanova, Meseguer; Monforte, Débora, Willy; i Mary Paz.
Substitucions: Brenda per Willy, m. 58; Alba Pomares per Débora, m.82; Andrea Pereira per Mary Paz, m. 89.


Gols: 1-0:  Corredera, m.88

Àrbitre: Jose Emilio Sánchez Aparicio.  Va mostrar cartolines grogues a Sandra Vilanova i Mariajo per part visitant, i a Vicky, Virginia i Sònia per part local. Melani va ser expulsada amb vermella directa en el 94'.

Incidències: Encontre corresponent a la 16ena. jornada (1a. de la segona volta), disputat a la Ciutat Esportiva Gamper a Sant Joan Despí.
 
 

PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA



. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1
ATHLETIC CLUB
41 16 13 2 1 51 10
2
ATLÉTICO DE MADRID
38 16 11 5 0 39 9
3
F.C. BARCELONA
36 16 11 3 2 44 8
4
LEVANTE U.D.
32 16 10 2 4 27 14
5
RAYO VALLECANO
30 16 9 3 4 42 21
6
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
26 16 8 2 6 33 41
7
R.C.D. ESPANYOL
24 16 7 3 6 22 15
8
SPORTING CLUB HUELVA
22 16 6 4 6 26 23
9
F.C. LEVANTE LAS PLANAS
22 16 6 4 6 25 26
10
SEVILLA F.C.
19 16 5 4 7 20 25
11
C.D. SANT GABRIEL
19 16 5 4 7 21 29
12
VALENCIA C.F.
18 16 5 3 8 18 27
13
REAL SOCIEDAD
13 16 3 4 9 22 26
14
U.D. COLLERENSE
12 16 3 3 10 23 43
15
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
7 16 1 4 11 15 41
16
S.D. LAGUNAK
0 16 0 0 16 1 71





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M