diumenge, 7 d’abril del 2013

EL FILIAL GUANYA, I POSSA TERRA PEL MIG,
EN LA SEVA LLUITA PER LA PERMANÈNCIA












RCD Espanyol “B”: 1 – CE Constància: 0



Prova superada.

Triomf necessari i molt important del filial espanyolista davant un Constància que ara queda a 9 punts de distància dels de Manolo Márquez. Un gol de bella factura de Pino, avançat el segon temps, decantà la balança del cantó català en un partit força ensopit, de molt migcampisme i pocs riscos de cap dels dos equips, en el que els espanyolistes han fet els seus millors minuts arran del gol en el darrer tram. Els balears, un cop han vist que se’ls hi escapava l’encontre han deixat anar alguns moments de joc poc net, que els hi ha costat acabar amb 10 jugadors l’encontre.

Forces baixes tenia per confeccionar la línia de cobertura el tècnic espanyolista (Lobato, Heras, i els ja de llarg temps, Moya i Seguín). Sortosament, Héctor Rodríguez s’ha pogut recuperar a temps i ha ocupat la banda dreta de la defensa espanyolista.  La baixa de Cubillas per sanció ha estat coberta pel juvenil Kilian.     

Després d’un domini inicial visitant en els primers quinze minuts de joc, l’Espanyol intentà acostar-se a l’àrea balear, però sense profunditat. Fou un partit amb molt poca verticalitat en el que cap d’ambdós conjunts s’imposava a l’altre.  El Constància arribà a l’àrea espanyolista en un llançament que desviat, acabà a l’exterior de la xarxa lateral de la porta de Germán.  

Els millors moments dels locals sobre la mitja hora de joc amb una bona ocasió rebutjada  a còrner. Aquest el llençà Canario molt tancat evitant el porter Gaspar i el pal dret, el gol espanyolista i acabant altre cop la pilota a còrner.  En el 34’ els espanyolistes reclamaren pena màxima en un cop de cap que rebutja un jugador visitant, al que després de colpejar-hi la bola al genoll li toca a la mà de manera involuntària.  Dos bons centres de Rubén Duarte incorporat a l’atac per l’esquerra no acaben de fructificar davant la defensa balear, molt segura.

En el segon temps, als deu minuts de joc, Pino –que avui tornava a la llista de convocats – sortia en el lloc d’un Kilian, que havia rebut una cartolina cinc minuts abans i alguna que altre entrada dura dels balears.  Al 63’ una bona centrada de Canario es passeja sense trobar rematador. Merchán surt en lloc de Iván Sales un minut després. Esteban de cap, salva sota pals un llançament de còrner dels espanyolistes.

Al minut 68’, una gran centrada de Canario des de la dreta de l’atac espanyolista es rematada de cap perfectament per Pino, aconseguint un gol molt bonic que suposaria el triomf final dels espanyolistes.  Les coses se li acabaren de complicar al Constància quan  en una falta favorable als visitants, Canals perdia els nervis i donà una manotada a un jugador espanyolista. Vermella directa que el col·legià García Ballesteros no perdonà. El conjunt d’Inca, és quedà amb deu homes per la resta del partit.  En alguna que altre acció, els balears s’empraren amb excessiva duresa. 

Pablo Maffeo substituí a Canario a falta de cinc minuts. Precisament el jugador en edat cadet del que molt s’està especulant entorn al seu futur en les darreres setmanes, protagonitzà dos ràpids contracops; en el primer pecà d’individualisme i en el segon ho va intentà força bé, però la seva darrera passada es quedà un pèl curta i fou tallada per un defensor. També ja en temps d’afegit, Carles Clerc s’escapà davant un Constancia amb deu que buscava l’empat i deixà forces espais, però la seva forta rematada es marxà per sobre el travesser. Tres minuts d’afegit concedí el col·legiat en els que els locals no passaren gens d’angunies i asseguraren els tres punts en joc.          

  

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Germán; Héctor, De Amo, Ferran, Rubén Duarte; Fran Miranda, Joan; Sales, Canario, Clerc; i Kilian.
Substitucions: Pino per Kilian, m. 55; Merchán per Sales, m. 64; Pablo Maffeo per Canario, m. 85. Altres suplents: Edgar (p.s.) i Tomislav.  

CE Constància: Gaspar, Vich, Bernat, Cristian, Jaime, Oller, Mateu, Fullana, Rubén, David i Esteban.
Substitucions: Nacho per Oller, m. 56; Campoy per David, m. 65; Canals per Mateu, m. 71. Altres suplents: Sergio (p.s.), i Víctor.

Gol: 1-0: Pino, m. 68

Àrbitre: Eduardo García Ballesteros del col·legi de La Rioja, assistit en bandes per Roberto García Pavón i Juan Manuel Martín Gómez, també de La Rioja. Ha mostrat cartolines grogues a Kilian, m. 50, Merchán, m. 79 i Fran Miranda, m. 90 per part local i a Bernat, m. 22, Jaime, m. 42 i Campoy, m 71. Ha expulsat amb vermella directe al visitant Canal, m. 74.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 36na. del campionat de lliga del grup tercer de Segona Divisió B, disputat aquest migdia al Camp 1er. De la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Matínal primaveral amb cel seré, ambient força asollellat i temperatura ja més pròpia d’aquesta època de l’any.  Amb l’Espanyol B, ha debutat en el tram final del partit, el jugador en edad cadet, Pablo Carmine Maffeo Becerra. Els jugadors espanyolistes han sortit al terreny de joc amb samarretes blanques en les que es podia llegir “Ánimo Nacho” en referència al jugador Nacho Heras, greument lesionat en el darrer partit a Llagostera. 


1 comentari:

Anònim ha dit...

Buena victoria del B, que nos acerca más a los play-off's y menos al descenso o promoción. Por otro lado, viendo a por ejemplo Fran Miranda, no creo que sea necesario el posible fichaje de Abraham o incluso la renovación de Baena... Y bueno, francamente, lo de hacer jugar a Pablo Maffeo no lo entendi ni lo entiendo, vale que se han interesado por el, pero va a pasar como con Quaye, es decir, quemar etapas demasiado rápido y esto no es beneficioso para el jugador.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M