diumenge, 7 d’abril del 2013

TRIOMF D'UN ESPANYOL QUE
DEIXA EL DESCENS A 13 PUNTS. (0-2)

C. At. Osasuna: 0 – RCD Espanyol: 2


Davant un At. Osasuna que en la primera volta a l’Estadi va ridiculitzà a l’Espanyol llavors de Pochettino, l’equip de Javier Aguirre ha obtingut un triomf que pràcticament dona ja la permanència de manera virtual (cinc equips a més de 10 punts i el descens a 13) i  donaria un primer avís de que un cop aconseguit l’objectiu, el quadre espanyolista estaria capacitat per mirar fites més altes, independentment que s’assoleixin o no, tenint en compte el gran desastre de començament de lliga que ha condicionat tota la temporada.   

L’equip d’Aguirre ha sortit decidit a endur-se l’encontre. No ha anat a especular. Abans dels dos minuts una molt bona jugada de Sergio García ha acabat cedint per que Verdú rematés fora.  Tan sols minut i mig després, altre cop Sergio García entre dos defenses entra a l’àrea i remata al travesser tocant Andrés.  Als sis minuts, l’àrbitre perdona unes mans locals en un centre de Verdú, fora de l’àrea.  Jugada de Javi López per la dreta amb una passada de la mort de Stuani (quan podia haver xutat) per Sergio García dins l’àrea es tallada per Rubén anticipant-se al del Bon Pastor que ja estava a punt.

La gran oportunitat d’At. Osasuna de tot el partit seria producte d’un contracop (els navarresos esperaven darrera davant un Espanyol dominador). Era una contra de quatre contra dos, en el que la centrada des de l’esquerra  a càrrec de De Las Cuevas és rematada superat Héctor a plaer per Kike Sola que increïblement envia la pilota fora amb tot a favor. La rèplica perica, un llançament de falta de Simao rematat de cap per Stuani dins l’àrea que se’n va fora a l’esquerra d’Andrés.

En altre contracop navarrès, serà Kike Sola qui aquest cop li posa una bona pilota per Armenteros (38’) rematant fora. Tres minuts després en una jugada producte d’un servei de banda amb refusos, Baena engalta un bon tret que bloca Andrés. Amb l’empat inicial s’arribà al final del primer temps.

En el segon Aguirre deixa a la banqueta a Simao i dona entrada al protagonista del partit, Mubarak Wakaso. El ghanès posarà només sortir una bona centrada al cap de Stuani, acabant sortint l’esfèrica desviada a la dreta.  Als cinc minuts de la represa l’equip català llença un servei de cantonada des de l’esquerra. L’executa perfectament Wakaso i Héctor Moreno saltant molt bé, remata al fons de la porteria navarresa. Era el 0-1 que encarrilava el triomf espanyolista.

Osasuna reacciona després de rebre el cop dur, i ho prova amb llançaments de Silva (55’) que bloca molt bé Kiko i d’Armenteros (57’)  que en dos temps atura el d’Alcover.  En el 61 el col·legiat perdona una cartolina clara a un Lolo que només dos minuts serà substituït per Puñal.

Amb el veterà migcampista el conjunt local augmenta en control del joc i comença a posar en problemes a un Espanyol que té que començar a recular i parapetar-se darrera, ara amb l’avantatge i confiança que donava el resultat tot i que aquest fos mínim. De Las Cuevas en el 65 després d’anar-se’n de dos adversaris i trobar forat, posa a prova a Kiko Casilla qui demostra el seu dolç moment de forma rebutjant llençant-se a la seva esquerra i enviant a còrner en una de les millors accions dels locals.

En el 67, ensurt pels blanc-i-blaus: Nino remata molt bé de cap al fons de la porteria espanyolista. Ho fa després de trobar-se per ben poc, però clarament, en situació antireglamentària. El col·legiat Gil Manzano no ho dubta i el gol no puja al marcador.  Amb tot, son els millors moments d’At. Osasuna que tanca a l‘Espanyol en el seu propi camp i cerca l’empat tot i que la cobertura espanyolista ( i tot l’equip) ratllà a gran alçada en l’aspecte defensiu. Nino culminarà una llarga acció d’atac amb un prillós xut des de la frontal que surt fora a mig metre del pal dret (73’).

Aguirre sorprèn donant entrada a un Tejera (per Verdú) que poc protagonisme està tenint al llarg de la temporada i que a bon segur per nombre de minuts jugats deu ser qui més faltes comet ja que sempre se’l veu força accelerat a l’hora de pressionar.  Sergio García es marca una gran jugada individual (en aquestes alçades de partit el davanter centre espanyolista es tenia que barallar en solitari amb tota la defensa local). Entrant a l’àrea deixarà en evidència varies vegades a dos defensors locals retallant-los una i altre vegada, malgrat que la jugada acaba amb una passada a la que Tejera no hi arriba (79’).

Per part local entra Masoud i Joseba Llorente per reactivar una reacció local que ja es difumina davant un Espanyol que defensivament era avui un mur i en el que s’estimbaven una i altre vegada els navarresos. Per part espanyolista Petrov surt per Baena. Una substitució aparentment estranya de comprendre (el mínim resultat podia fer pensar en apuntalar més el mig del camp), però al senyor Aguirre tot li surt bé i precisament després que Osasuna esgoti la seva darrera oportunitat amb un xut de Oier creuat desviat (87’) el búlgar intervindrà lo just però decisivament.

Serà en una pilota tallada per l’Espanyol, que arrenca per velocitat Wakaso per banda esquerra, fa la paret amb Petrov que li torna la bola a l’espai amb camp per corre pel ghanès que davant la sortida del meta Andrés, en llarga carrera el supera amb una autopassada, i des de fora de l’àrea de primera i sense pensar-s’ho dues vegades envia un gran llançament que acaba dins la porteria del quadre navarrès. Un golàs per assegurar un triomf i per tornar-li un resultat a Osasuna que en la primera volta deixà molt tocat als espanyolistes. Ara, les circumstàncies son ben diferents, i es Osasuna qui encara tindrà que lluitar si no vol sorpreses desagradables (està a 5 del descens), mentre que l’Espanyol es situà provisionalment 11è esperant el que faci demà el Sevilla FC davant l’Atletic Club.   



Fitxa Tècnica:
C. At. Osasuna: Andrés, Marc Bertrán, Arribas, Rubén, Oier, Lolo, De las Cuevas, Silva, Armenteros, Nino, i Kike Sola.
Substitucions: Puñal per Lolo, m.63; Masoud per De las Cuevas, m. 80; Joseba Llorente per Rubén, m. 86.

RCD Espanyol: Kilo Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Víctor Álvarez; Forlín, Baena; Stuani, Verdú, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Wakaso per Simao, m. 46; Tejera per Verdú, m. 77; Petrov per Baena, m.86.

Àrbitre:   Jesús Gil Manzano, del col·legi extremeny, assistit en bandes per Marcos Álvarez Moreno i Ángel Nevado Rodríguez. Ha mostrat cartolines grogues a Arribas, m. 17, Oier, m. 67,  Marc Bertran, m. 75 i Silva, m. 81 per part navarresa, i a Stuani, m. 11, Héctor Moreno, m. 35, Colotto, m. 53 i Javi López, m. 70.

Gols: 0-1: Héctor Moreno, m. 50; 0-2: Wakaso, m. 90.

Incidències: Encontre corresponent a la 30na. jornada del campionat de Lliga de 1a. Divisió, disputat aquesta tarda a l’Estadi Reyno de Navarra de Pamplona.  Els jugadors espanyolistes han dut braçal negre en senyal de dol per la mort del que fou ciclista de la secció del RCD Espanyol, el montcadenc Miquel Poblet.  


1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo ahir m'ho vaig passar molt bé més enllà de la victòria veient el partit. El nostre equip sap al que juga, a estones fa bon futbol, creu en el que fa i sobretot creu en el seu entrenador. Què més volem???
Qui hauria dit quan ens entrenava el de Murphy que a hores d'ara portaríem 39 punts???
Renovació d'Aguirre JA!!! Després ja li demanarem que es fixi una mica més en el planter.
PRÍNCEP




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M