dilluns, 7 d’octubre del 2013

DUR CORRECTIU DE L'ESTARTIT AL FEMENÍ "B" (1-4)

RCD Espanyol Femení “B”: 1 – UE L’Estartit: 4

Encontre que es presumia igualat entre un filial espanyolista que encapçalava la taula de Segona Nacional Femenina, i un L’Estartit que arribava com a tercer classificat. Però res ben semblat al que va succeir. Tot i avançar-se l’Espanyol en el marcador a la meitat del primer temps, l’Estartit es refer del cop encaixat i jugà força millor que les locals, i després de moltes ocasions clares de gol, aconseguiren igualar el matx. En el segon temps, es posaren per davant, i tot i que les espanyolistes van pogué igualar en una gran ocasió, després del tercer gol gironí, tot fou una passejada de les empordaneses que guanyaren com volgueren en el tram final del partit davant un anímicament ensorrat Espanyol.

El primer temps fou bastant igualat, arribant amb perill ambdós conjunts a l’àrea rival. Les gironines avisaren de la seva perillositat, quan ja tingueren una bona ocasió abans del deu minuts de joc i sobre tot als dotze minuts quan en una jugada afortunada per la integritat de la porteria defensada per Paula, l’equip empordanès estavellà l’esfèrica primer a la base del pal esquerre i fent-se amb el rebot, tornaren a rematar al travesser sense que la bola acabés entrant.

Però fou en canvi el conjunt de “Titi” Camúñez qui obrí el marcador abans de superar l’equador del primer temps quan una pilota penjada per Marlene se li escapa a la portera Marta davant Ari, i no podent-se fer amb el refús, aquest li cau a Haley a boca de canó que marca de xut ras tot i tocar prèviament en una defensora que no pot evitar que la bola acabi dins.

L’Espanyol estigué a prop del segon en un xut bombejat des de gairebé mig camp que rebutja la meta de l’Estartit bastant avançada, com pot, sense que Marlene arribés al refús.  El quadre gironí començà a incrementar el seu domini davant un Espanyol que començà a passar-ho força malament amb jugades aïllades, però de bastant claredat. En una d’elles al 28’ la meta Paula salva el gol en un remat a boca de canó. Uns minuts després segona clara ocasió gairebé consecutiva que fa presagiar el pitjor. Paula amb una gran intervenció evita el gol de l’empat, però aquest acabaria arribant en el 37’ quan Judith dins l’àrea afusella a Paula rematant ajustat a l’esquerra.

En el darrer minut del primer temps, Marlene fou objecte d’un penal al ser entrada dins l’àrea –en la lateral- per la meta Marta. L’àrbitre no assenyalà res, tot i que també cal dir-ho, en la jugada del gol local pogué existir falta a la porter en el salt per una càrrega dins l’àrea petita... Amb l’empat a un gol, s’arribà al descans.

En el segon temps, tot i una jugada en els primers instants en que Ari li roba la cartera a Marta enduent-se la bola amb el cap traient-li gairebé de les mans a la meta visitant, la davantera espanyolista no estigué encertada en el tou centre junt a la línia de fons, fàcil per la porter de l’Estartit.

El tècnic visitant Rafa Gordillo després de moure la banqueta, veurà com el seu equip capgira el marcador quan en el 57’ Laura Rey remata endins una bona assistència de Mery Martí. Reacciona immediatament “Titi” amb un doble canvi, però l’equip quedaria ja força tocat i tan sols tindria uns bons minuts fins que arribà la sentència. Una gran oportunitat per empatar en una de les millors jugades del partit per part perica quan Haley s’escapa per banda dreta, arriba a línia de fons i col·loca un centre que en carrera remata de cap Andrea Granados, però respon amb molt encert Marta enviant a còrner junt el pal dret de la seva porteria.

Al 27’ del segon temps, sentenciaria l’Estartit. Laura Rei assisteix a Sofi, i aquesta col·loca l’1-3 al marcador. L’Espanyol B només portarà perill en un llançament de falta de Bácter que se li escapa a la portera rival, però que torna a fer-se amb l’esfèrica en segona instància davant Mayra que havia pujat a l’atac.

Els darrers minuts foren un monòleg del quadre empordanès. Sofi envià una canonada al travesser en el 80’ i posteriorment en el 85’ l’equip gironí fa el quart Mery davant un Espanyol ja esborrat del terreny de joc per un Estartit, (al menys en aquest encontre) força superior.

Un equip ascendit, l’AEM Lleida (que va derrotar 0-3 a domicili al FC Barcelona B), és el nou líder de la categoria igualat a punts amb l'Estartit. L’Espanyol B cau a la cinquena posició. El proper rival de les espanyolistes, altre conjunt ascendit tot i ser un històric d’aquesta categoria: El CE Europa.

RCD Espanyol Fem B: Paula, Laia, Mónica Bácter, Carla Sagre, Mayra, Laura, Andrea Altmann, Haley, Ari Forment, Marlene i Andrea Granados.
Substitucions: Jas i Yasmina Ferrero per Marlene i Ari Forment, m. 58. Altre suplent: Vero (p.s.)

UE L'Estartit: Marta, Anna Llaona, Laura Gasull, Mixeta, Rebe, Badi, Judith Salavedra, Servi, Mery Martí, Rocio i Laura Rey.
Substitucions: Sofi per Judith Salavedra i Nao per Rocío. Altres suplents: Roberta (p.s.), Martita, i Saray.

Gols: 1-0: Haley, m. 22; 1-1: Judith Salavedra, m. 37; Laura Rey, m. 57; 1-3: Sofi, m. 72; 1-4: Mery, m.82.

Incidències: Molt pobre i preocupant per ser ja un fet més que habitual, l’entrada en el camp tercer de la Dani Jarque tot i ser una matinal de diumenge amb excel·lent temps (assolellat, temperatura alta amb agradable vent que suavitzava la sensació de forta calor).