divendres, 11 d’octubre del 2013

UNA PLÀCIDA JUNTA GENERAL D'ACCIONISTES.

 

(Auditori de Cornellà de Llobregat: Josep Maria)

Plàcida junta.

Aquest dijous ha tingut lloc la Junta General Ordinària d’Accionistes del RCD Espanyol de Barcelona SAD, a l’Auditori de Cornellà. Dos minuts per sobre les 18:00 hores, ha donat començament aquesta junta d’accionistes prenent la paraula el President Joan Collet després que finalitzessin de sonar les notes del himne del RCD Espanyol.  El President ha indicat que la junta es desenvoluparia sota la direcció del secretari Xavier Fontcuberta, qui ha pres la paraula seguidament per indicar que en aquells moments el quòrum era del 71,32% amb la presència de 319 accionistes presents a la sal i 1238 representats.  Ha fet les habituals referències al mètode indiciari a l’hora de votar i ha donat la paraula al Il·lm. Sr. Notari  de Cornellà del Llobregat, senyor Parejo-Merino qui ha preguntat si hi havia reserves per part d’algun accionista.

Complits els tràmits de rigor, s’ha passat al que era pròpiament la junta d’accionistes amb el primer punt de l’ordre del dia, l’informe de gestió en boca del President de l’entitat, Joan Collet i Diví.  

Collet ha iniciat el seu informe de gestió fent referència al que ha sigut en la parcel·la econòmica el seu aspecte més positiu: renegociar el deute a curt termini en el tema de els pagaments a la constructora de l’estadi, a Hisenda i reduir les despeses en tots els àmbits.  Mal començament en la part esportiva, que obligà de manera consensuada tenir que prescindir del tècnic Mauricio Pochettino degut a la situació de l’equip a la classificació i contractar a Javier Aguirre. Ha reconegut que va ser tot un èxit amb la reacció de l’equip, però que en les darreres sis jornades de lliga amb l’equip ja salvat, aquest (l’equip) no va estar a l’alçada. Malgrat el final, tenint en compte la trajectòria fins llavors, es decidí renovar al tècnic per l’actual temporada. Es traspassaren a Kalu Uche, Álvaro i Jordi Amat. Al filial, va succeir el mateix, i també es va prescindir de Raul Longhi, incorporant a Manolo Máquez qui va obtenir la permanència finalitzant amb l’equip dignament classificat en vuitè lloc, i va ser renovat. Ha reconegut Collet que el futbol base és la gran assignatura pendent, tot i que els tècnics li han dit que confien en una fornada de nois del filial i que amb Lardín al front, les coses milloraran...

Ha parlat també de la baixada en el nombre d’associats de l’entitat (3000 menys).  Al marge de la crisi econòmica, ha mencionat que s’ha de fer autocrítica, doncs els motius son varis, diferenciats i també n’hi ha per disconformitat amb l’aspecte esportiu. Ha parlat dels complicats accessos a l’estadi, un tema que va a pitjor, quan tot semblava que la famosa rotonda anava a solucionar tots els problemes i en canvi ha empitjorat la situació. S’està parlant del tema amb les autoritats corresponents. Ha posat l’exemple d'aquests problemes en el darrer encontre que disputà a l’estadi la selecció catalana, motius que han fet que el proper encontre es disputi a l’Olímpic i no a Cornellà-El Prat, precisament per tot el tema dels dificultosos accessos a l’estadi.

Ha parlat a la vessant social de les diverses activitats socials, a les penyes, actes solidaris, etc. Dels contractes que s’han signat amb Puma (tercera marca mundial) tot i que les vendes no han sigut les desitjades. Del contracte amb televisió, del que es varià d’operador al permet-ho legalment deixant sense efecte el que restava amb Mediapro. Aquest nou contracte finalitzarà en juny de 2015. Ha parlat del seu esforç per sortir a fora a “vendre la marca Espanyol” doncs al mercat català  la conjuntura econòmica de crisi es gens favorable.  Ha recordat els seus viatges a Brassil, Russia, Libia, cercant recolzament financer per l’Espanyol.  També ha parlat de les relacions a Méxic degut a que el sponsor sigui “Cancun”. El President finalitza la seva exposició de la gestió a les 18:19.







INFOME ECONÒMIC. LES DADES DEL CONSELL.

El màxim responsable de l’àrea económica, José Luis Morlanes ha agafat el relleu a les paraules del President, i ha exposat els “números” de l’entitat. Ha parlat de la greu crisi que pateix el país, i que bona part de les altres entitats a primera divisió es troben en concurs de creditors. També ha fet referència al gir que ha donat tot el tema d’hisenda, doncs la posició ara més dura de no permetre als clubs de futbol el que no és permès als ciutadans. Ha parlat de tot el tema de les reduccions salarials, del expedient de regulació d’ocupació, dels endarreriments en els pagaments de les nòmines; tot es va regularitzar en el tram final de la temporada.  

Ha xifrat en 117.000 euros el benefici de la temporada 2012/13, després que les despeses experimentessin una forta reducció. L’ebitda ha pujat en un 2%. Les despeses han baixat de 41 fins a 36 milions. Les de personal, de 29 a 26 milions d’euros.  Els aprovisionaments d’ 1,8  a 1,2 milions d’euros i altres despeses d’explotació han baixat dos milions.  Les despeses de personal son el 72% de tot el capítol de despeses.  El passiu corrent de 107 ha passat a 73. El no corrent de 101 a 115. Els recursos propis han pujat  de 12,4 a 12,5.  S’ha reestructurat el deute a curt termini. S’havia previst en un 10%, arribant a ser finalment la reducció del 14%. Els ingressos per venta de futbolistes ha baixat de 19 a 6,9 milions d’euros. El nou contracte de televisió ha donat 7 milions d’euros més. S’ha cobrat el que faltava de la venda d’Osvaldo. La Ciutat Esportiva està comptabilitzada a preu de cost més despeses i no al que tindria actualment tenint en compta que una part està requalificada. Es va aconseguir una nova línia de crèdit de 4 milions imprescindibles per pogué fer front als pagaments d’Hisenda per evitar l’embargament dels drets de televisió.

Ha parlat a continuació precisament dels pagaments a Hisenda. Des de l’1 de gener, qui més ha cobrat de l’Espanyol ha estat Hisenda, amb 17 milions d’euros. S’ha renegociat el deute vençut amb la constructora de l’estadi passant a ser a cinc anys, fent el primer pagament al juliol.  Dels 80 milions a curt termini, 63,3 de deute ja vençut ha quedat ajornat. 25 milions estan pendents de renegociar amb els clubs als que es deu (traspassos i agents).  L’endeutament bancari ha passat de 55 a 51 milions. El deute total net de l’Espanyol passa de 145 milions d’euros a 142.

Afirma que a partir de la temporada 2015/16 el club ja no tindrà cap necessitat de vendre per quadrar els comptes. Ho farà només quan consideri oportú, per que les quantitats li convinguin a l’entitat però no per necessitat.  Ha enumerat els 8 patrocinadors oficials als que s'ha passat dels fins llavors 6.  Ha reconegut que no estan gens contents amb el rendiment que a través d’events, se li treu a l’estadi.  Considera encertada la iniciativa de vendre samarretes més barates en atenció als socis de l’entitat, preus més ajustats en consonància amb els temps que estem vivint.  Ha xifrat en un 70% el percentatge de venda d’entrades per línies telemàtiques (servi Caixa, etc.), i només el 30% a través de les taquilles, fet que encara creu que anirà en augment fins arribar a un 80%-20%. Han baixat els ingressos en concepte d’abonaments en un milió i mig d’euros degut a la pèrdua de socis esmentades anteriorment,  així com la recaptació de taquilles a conseqüència que els dos partits més importants van arribar quan ja tot estava decidit en el tram final de lliga.  A les 18:50 ha finalitzat la seva exposició el Vicepresident Morlanes.    











Les dades finals de l’assistència facilitades pel Secretari Xavier Fontcuberta, ha sigut el següent: 72,31%, 372 persones presents a la sala i 1297 representades. Llavors ha llegit el tercer punt de l’ordre del dia, que era el referent als auditors que com cada any (i van ja...) és l’empresa Tax and Auditing Consultants SL.  El quart punt a l’ordre del dia feia referència al nomenament del senyor Francesc Ciprés com a nou conseller de l’entitat, del que ha mencionat la seva experiència i saber fer, demanant un vot favorable dels accionistes. El cinquè punt, l’autorització per executar, desenvolupar, esmenar, interpretar, els acords que s’adoptin així com la concessió de facultats per elevar a instrument públic els acords que la junta hagi pres. 


PRECS I PREGUNTES

 

A les 18.52 ha tingut lloc el torn pels precs i preguntes. El primer ha sigut Juan Calero de l’Associació Esportiva Blanc i Blau-Pro Seccions. En una llarga exposició que ha topat amb les limitacions pròpies del temps (han sigut sis minuts per cadascun dels oradors que des del seu lloc han pres la paraula), ha iniciat les seves paraules fent un al·legat en defensa de les seccions esportives. S’ha referit a l’entitat dient que independentment del nom del president que en cada moment estigui al front de l’entitat, qui veritablement mana a l’Espanyol, és el senyor  Sánchez Llibre junt al seu amic Ramon Condal. Aquestes dues persones, ja directament o través de persones interposades, son els que controlen l’entitat. En tots aquests anys s’han pres decisions que han “lastrado la economia de la entidad”. Ha parlat de la construcció de la Ciutat Esportiva (com a necessària ja que eren els nostres equips del futbol base uns rodamóns), tot i considerar-la insuficient,  però no ha estat tan segur de la idoneïtat de la construcció de l’estadi del que pensa que va ser massa precipitat.   Ha sigut avisat a aquestes alçades de la seva exposició, que ja havien transcorregut els sis minuts. Juan Calero ha seguit dient que si volien que acabés, ho feia si no els interessava el que els hi estava dient... 

S’ha preguntat sobre el baix cost de l’estadi... que finalment ha acabat amb els seus interessos estrangulant al club.  També s’ha mostrat contrari a sortir de Barcelona ciutat “Jamás debíamos consentir que el pensamiento único nos echara de Barcelona” ha sentenciat. “No queremos un Espanyol encogido, empequeñecido”. Ha fet menció al nostre nom en el que figura la paraula “Deportivo”. Ha citat una a una totes les seccions que ha tingut l’entitat al llarg de la seva història tant de les més exitoses, les més conegudes, com de les més minoritàries o les que van ser testimonials en curts espais de temps.  Ha manifestat que l’Associació que el presideix, ha finalitzat les seves activitats esportives i ara “es l’hora del RCD Espanyol”.   Ha finalitzat – doncs ja havia sobrepassat amb escreix el seu temps –que des de 2006 havia l’Associació  mantingut conversacions amb l’entitat, oferint la secció d’atletisme amb total finançament agraint a persones com Claudio Biern o al grup Velsat entre altres, que es feien càrrec del cost de la secció. 

 
A  les 19:02 el torn ha sigut per Arnau Baqué. El que fou candidat a la presidència en les darreres eleccions, es felicità per la tranquil·litat en aquesta junta en comparança amb l’anterior, i per què aquest cop si la imatge donada estigué a l’alçada del nostre Espanyol mereix. Després de parlar de les seves activitats com a candidat, de la il·lusió per ser algun dia president del RCD Espanyol,  ha entrat en matèria reconeixent que en el darrer any hi hagut una franca millora; que estem en línia ascendent. Em deixat d’estar a la UVI implementant polítiques de caire econòmic necessàries. Ha dit malgrat aquestes consideracions, sentir-se molt preocupat per la pèrdua de socis des de l’estrena de l’estadi.  Ofereix al conseller Puyaltó una reunió per fer-li arribar propostes per millorar aquesta situació, i evitar aquesta sagnia que suposa aquesta pèrdua de socis. Ha encoratjat a Joan Collet per continuar la lluita en el tema dels drets audiovisuals, reconeixent la bona tasca en aquest aspecte.  Ha finalitzat dient que ens deixem tots de política, doncs la política ens divideix; només els colors blanc-i-blaus que ens uneixen.

A les 19:07h. ha intervingut el President de la Penya Pericos de Vilassar, Lluis Font. Ha començat afirmant el reconeixement a l’esforç i dedicació del President, al que ha qualificat la seva gestió com de notable. Ha parlat del tema dels ingressos televisius, i dels estadis plens a Itàlia o Anglaterra. Als camps anglesos ha dit, inclòs perdent 0-4 la gent continua animant mentre que aquí, a Espanya, amb 0-1 tothom marxa i no queda ningú... Ha sentenciat que l’Estadi està mal ubicat. Ha proposat llançadores (bussos) per fer més assequible l’accés a l’estadi.  Del tema esportiu, ha qualificat de nefast la darrera part de l’etapa Pochettino, al que considera que se “li anà l’olla”. Ha citat als damnificats del tècnic hispa-argentí, com els casos de Coro o Javi Márquez dels que vam tenir prou detalls el passat dissabte... Amb Pochettino –ha dit Font-  van acabar perseguits i marginats. Algú dins del club ho tenia que haver vist... Sobre l’etapa Aguirre, reconegué la gran tasca del mexicà com artífex de la salvació, però quan aquesta es va assolir, el darrer tram de lliga “fou un desastre”.  Ha considerat “nefast” els darrers tres anys del futbol base i ha indicat que “s’hi ha de posar mà, per què la pedrera torni a donar bons jugadors pel primer equip”. A l’aspecte social, ha indicat que cal donar facilitats al soci. Ha plantejat tenir un marqueting més potent, no barrejar política, “doncs quan  jo entro aquí, només tinc una bandera”.  Ha agraït als consellers i membres del club per la dedicació envers a les penyes, però ha retret el desencís que provoca que mai als actes socials de les penyes puguin comptar amb la presència de jugadors o del propi tècnic del primer equip.            


 

Torn pel senyor Sergi González Cabello a les 19:13. Va felicitar al President per aconseguir “mantenir viu” al club. Va fer menció al fet que no queda cap jugador de més de tres anys, de cinc anys, ningú de la inauguració de l’estadi... Va instar a que en aquests actes es posi la necessària vigilància per impedir fets com els que van succeir en la darrera junta, per que a ningú se li talli i se li impedeixi parlar. Agafant les paraules en el seu dia de Joan Collet sobre el fet de que calia un replantejament del torneig Ciutat de Barcelona, enumerà els diversos aspectes que fan que acudeixi o no el públic al mateix: Si es televisat, si es paga o no, si és en diumenge, festiu o en dia laborable i finalment, el rival. Va recordar els darrers rivals que han desfilat pel nou estadi, en el Ciutat de Barcelona (Sampdoria, Boca, Montpellier, West Ham) així com el Liverpool en la inauguració de l’estadi.  Fou partidari que aquest esdeveniment, el Ciutat de Barcelona, es disputi el darrer diumenge abans de l’inici del campionat i que sigui gratuït pel soci, si es vol el camp ple. Si el que es vol son diners, “que truquin a Florentino, i tindran ple i ben blanc tot l’estadi”.  Com l’altre equip que pot omplir l’estadi ell mateix el va autodescartar, va citar com a tercera opció, el R. Betis que aportaria bon nombre d’aficionats a l’estadi.

Va preguntar per l’estat de la situació en referència als robatoris de nens del futbol base per part del FC Barcelona.  Si el club havia parlat amb Villar, amb les autoritats esportives... En representació del Sr. Sergi Franquesa que no havia pogut assistir, preguntà sobre el nombre de socis, i si en aquesta xifra oficial inclou els socis RCDE, i quants d’aquests hi ha actualment.

Finalment plantejà el tema dels ingressos televisius, recomanant al club que intentin aglutinar el consens no sols dels que ara son, si no de la resta de clubs de 1a., 2a, 2aB si fa falta. Doncs als cinc en qüestió se’ns “fa passar per l’aro”. Parlà d’una curiosa estratègia de plantar-se en els partits davant el FC Barcelona, i Real Madrid com a boicot. El fet de no presentar-se un partit, pèrdua 3-0 (total igual ens els ficaran o inclòs molts més), en el segon partit, forçar expulsions per que el partit no s’acabi i l’àrbitre xiuli el final  per manca d’efectius a fi d’evitar que una segona no presentació porti aparellada sanció de punts, i un tercer encontre no presentat, la desqualificació de l’equip.                 


Sergio Oliveró, cap visible de l’alternativa “Genética Perica”, va intervenir a les 19:21 hores. Ho va fer parlant de la seva candidatura, fent menció a la necessària transparència. Va proclamar-se com a guanyador en vots en la darrera elecció a president, en la que “van decidir les accions”. Lluny del to i les formes de l’anterior compareixença, en aquesta ocasió va fer un al·legat en favor de la unitat, doncs l’entitat no es pot permetre divisions internes. Expressà el seu compromís d’unitat i tan sols dos minuts i escaig després d’agafar el micròfon, finalitzà la seva intervenció. 


 

Xavier Pujol, durant tants anys portaveu en temes econòmics –i vicepresident- de l’APMAE, intervingué en nom de l’alternativa Genética Perica després del seu desembarcament amb el grup d’Oliveró. Entrà en matèria, afirmant que el deute total net no és de 142 sinó de 158 milions d’euros per què el Consell no ha tingut en compta les reserves que l’auditor ha fet en relació a varis aspectes del balanç, com el quantificar activant patrimonialment el futbol base. Parlà ell, d’un resultat negatiu patrimonial net de 21 milions d’euros. La situació “es pitjor del que se’ns ha dit”.  Insta a que presentin l’opinió dels auditors.

El deute en xifres reconegudes oficialment ha passat en 10 anys de 30 a 141, en part per la construcció d’un estadi, del que inclòs en una ocasió en Junta d’Accionistes se’ns va dir “que no costaria res”. Durant anys “s’ha estirat més el braç que la màniga”.  Per fer front al deute total, es necessitarien els ingressos totals de tres anys.  Va mencionar els cinc milions anuals d’interessos, i qualificà el passiu de l’entitat com “no ben estructurat”. Va reconèixer una bona feina al renegociar deute a curt termini allargant els terminis, amb Hisenda i la UTE, però alertar del que pot significar continuar venent jugadors que ens pot dur inexorablement a un “afebliment del potencial esportiu del club”.  Li preguntà al President: “Pot garantitzar que no es vendrà cap jugador al mercat d’hivern”?. Tot i ingressar 7 milions més pel nou contracte de TV, s’han hagut de vendre jugadors. Tenim un equip amb jugadors “low cost” i cedits, va dir, avisant del perill que suposa això per pogué mantenir la categoria. Una reducció dràstica de les despeses en el pla esportiu no es pot mantenir en el temps, sentencià Pujol.  Demanà un canvi radical en la forma de gestionar el club, màxim en l’entorn  de crisi que patim. Finalitzà la seva intervenció a les 19:28.   


 

Seguin el torn dels intervinents de l’alternativa “Genética Perica”, torn per Román Escuer. Fou el més dur dels que van prendre la paraula del grup opositor. Li recordà al President Collet que durant els anys en que es va malbaratar els diners al club amb una pèssima gestió, ell hi era present al consell d’Administració en diversos càrrecs. Culpà de tot aquest desgavell econòmic al “danisme”, no a la persona en si de Dani, sinó a tot el que significà unes maneres i unes formes de gestionar una entitat, “un estil”. “En la casa dels conills, el que fan els pares, fan els fills” digué... Va qualificar a l’actual Consell com de molt feble, i que amb l’excepció d’Anna Maria Fusté i alguns altres membres, aquest consell era molt “fluix”.  Va dir que no parlaria ni de plusvàlues, ni de negocis, ni del sou del President (una manera implícita de recordar-ho a tots, mentre amb la retòrica de l’oratòria afirmava el contrari). Ho hem oblidat voluntàriament “al fons del calaix”. Qualificà a Collet com l’empleat més retribuït mentre que a avui dia, no ha mostrat aptituds per aquest càrrec (Conseller Delegat), tot plegat una manera de salvar el que els estatuts diuen, va afirmar Escuer.  (En els actuals estatuts de la SAD  no està contemplada la figura de president professional).  

Va ser força rotund quan va afirmar que aquests comptes menyspreen l’opinió dels auditors. A Morlanes, li disparà amb bala (i de canó) referint-se a ell com “Tot ha anat com una seda” en clara al·lusió amics lectors al passat més recent “empresarial” del ara conseller econòmic senyor Morlanes. Després de preguntar sobre varis dels crèdits concedits a l’entitat, sobre el tipus d’interès de mercat del préstec n3, qualificà el plantejament actual dels rectors de l’entitat com “una puntada endavant, i ja ens ho trobarem” i feu la metàfora esportiva de “Sacada de Kiko llarga buscant el cap de Stuani... i el que surti” ... Parlà d’escàs rigor. D’un estiu, en el que hem acabat marejats amb el tema dels fitxatges. Un gran fitxatge dit per Morlanes, el qual no va acabar arribant mai... No ho retreu a la part tècnica del club que han fet el que han pogut... Recorda els 7.000 associats que han marxat en les dues darreres temporades. D’una mitjana a l’estadi de 19.800 espectadors la passada temporada (un 30% inferior a la de fa 4 anys) , mentre que a la resta de la lliga ha augmentat un 5%, i els abonats un 2%. Es va preguntar si de veritat hi havia algun pla de marquèting. Deixà caure que la CURVA RCDE potser li estan fent pagar posicionaments anteriors.  I en referència al nom de la candidatura electoral de Collet (Passió per l’Espanyol), comentà irònicament “passiò segons sant Mateo”... Cità també els viatges presidencials a l’estranger, sense aparents rendiments, i viatjant amb persones alienes a l’estructura del club...

Li preguntà a Collet si quan va anar a Libia no havia valorat i previst els riscos existents en aquell país. Culpà al Consell d’haver efectuat traspassos de jugadors prioritaris pel tècnic.  Va anunciar que votarien en blanc a l’entrada al Consell del senyor Ciprés, al que van considerar com un “sastre que coneix el paño”. Qüestionà i preguntà en quina junta es va aprovar la incorporació al Consell de López Marcote sense que s’hagués sotmès a l’autorització de la Junta com en aquest cas de Ciprés. Va parlar de “barca sense timó”, d’entitat més pobre i més petita, i de menor recorregut en el nostre país,  i que “no ens conformem amb el que ens proposen”.      


El President de l’APMAE, Ferran Marín intervingué a les 19:38 hores.  Feu menció també als temes explicitats per l’auditor com era l’activació del futbol base, del litigi amb les actes d’Hisenda al Suprem... Tot plegat, una diferència de 16 milions d’euros que fan que el deute passi segons la seva valoració de 181 a 193 i el deute total net de l’entitat de gairebé 142 a 158 i el patrimoni net de 12,5 a -21,1, o sigui tècnicament en situació de dissolució de la societat.  Recordà que ja fa tres exercicis que l’APMAE vota en contra dels comptes per que no reflecteixen la realitat, no son fidedignes va sentenciar.


 

Com a membre destacable de la part econòmica de l’APMAE va intervenir Daniel Bonilla a les 19:42hores. Es preguntà que si els consellers signen aquesta memòria, com no son capaços d’aplicar les salvetats que fan menció els auditors...  Afirmà que escoltant a Morlanes, aquesta institució sembla “Alicia en el país de las maravillas”. Considerà la mateixa cançó de sempre els bons desitjos de que en un parell d’anys ja no es tinguin que vendre jugadors per necessitat.  Debilitant la plantilla va dir, només ens pot esperar baixar a segona... Els acusà (als membres del Consell) de no pogué prendre decisions valentes, per què “vostès estan aquí per la voluntat de dues persones” i aquestes decisions son totalment incompatibles amb els interessos d’aquestes dues persones.

El senyor Josep Ma. García (19:47hores) va fer referència a que la construcció de l’estadi es va fer quan encara no havia arribat la crisi, doncs anys després no s’hagués fet. Tant la ciutat de Cornellà com l’Espanyol haurien d’estar mútuament agraïts pel canvi que aquella zona d’Almeda ha experimentat, revaloritzant-se amb l’arribada de l’Espanyol, del que espera algun dia tingui també un local a la ciutat de Barcelona. S’oferí juntament amb la gent de la tercera edat dels que no s’han de desaprofitar a l’hora de recollir d’ells iniciatives i idees “gratuïtes”, doncs els “han vist jugar amb orgull a grans jugadors d’aquest club”.   
         

 

El senyor Cutijac (disculpes si no està ben escrit), destacà les notícies positives que el senyor Morlanes ha dit, i que s’han de valorar. Parlà de 9 equips a Primera en concurs de creditors... Recolzà el lideratge del President Collet en el tema dels drets de TV, que “son els que va caure la balança” convertint la lliga en un ”duopoli”, “sense competència, i condemnant als equips de la classe mitjana a la seva desaparició”. Alabà a Joan Collet que alci la seva veu, que sigui qui “porti la veu cantant” en aquest tema.            
         
Curiosa com sempre la intervenció de mossèn Dámaso que a les 19:56 feu menció al fet de què li envià com a present una bufanda del RCD Espanyol a l’anterior Sant Pare, Benet XVI, implorant espiritualment per l’Espanyol i els espanyolistes... la seva proposta de que una representació del RCD Espanyol vagi a Roma i sigui rebuda pel Sant Pare Francesc un papa futbolero, argentí...  Tota la intervenció de Dámaso fou en clau religiosa, i no entrà en temes estrictes de la Junta. Bé, de tot ha d’haver-hi a la vinya del senyor, oi?...

Finalment, l’accionista Oscar Ortega fou breu i concís en la seva pregunta: Hi ha contractes blindats a l’Espanyol?. Es poden rescindir, o actualitzar als paràmetres actuals de l’econòmia perica? 
 


RESPOSTA DE JOAN COLLET ALS ACCIONISTES. 

Respongué el President Joan Collet a les 20:00hores. A l’accionista Sergi González Cabello en referència al Ciutat de Barcelona, digué que el problema era de dates, doncs cada cop comença abans el campionat de lliga, l’equip es troba abans fent l’estada de pretemporada... Collet va dir prendre nota del que li va comentà, però ja d’entrada descarta dur al R. Madrid o FCB doncs el catxé actual d’aquests equips ho impossibilita. Va comentar que en les darreres temporades l’Espanyol anava amb Mediapro al 50% en les despeses i en els ingressos. Sobre els darrers rivals (Sampdoria,  Montpellier) eren rivals de Champions (Boca, Copa Libertadores) doncs aquesta era una de les condicions que l’operadora posava com a condició en referència a l’equip rival dels espanyolistes en el Ciutat de Barcelona.  Va mostrar-se partidari de buscar dates mes idònies i que fos sense que tenir que pagar el socis.  

Sobre el futbol base digué que s’ha pres mesures per evitar el tema dels nens que el FC Barcelona s’ha endut.  S’està intentant parlant amb les autoritats, amb la LPF (Tebas), li consta que s’està pensant en una normativa, i que el club ja ha pres mesures impedint que els representants no estiguin tot el dia a la Ciutat Esportiva. Sobre la vaga de clubs, Collet ha aclarit que ell no ha dit que es faci. El que si ha dit, que si es decidís, “si arriba el moment, l’Espanyol estarà disposat a recolzar-la”. De moment només som cinc clubs...

Mol tens i nerviós s’ha mostrat el President Joan Collet quan ha contestat a Roman Escuer. Les seves dures paraules com a míssil en plena línia de flotació del Consell i del propi Collet poca gràcia li han fet...

Se li ha dirigit directament dient-li que  “fa pena que parlis de coses tant lleugerament que t’han explicat i que no saps”...  en referència al tema dels viatges “internacionals” del President en el qual cita als directors de marquèting, al financer, etc. com a persones que l’acompanyaren. Collet afirmà que s’han tret beneficis d’aquests viatges, tret del tema de Libia. Censura a Escuer que faci critica amb aquest tema, quan el problema és per tema d’inestabilitat política a aquell país i no considera “just” que Escuer ho critiqui “tant alegrement”. Sobre els tres jugadors venuts, “teníem el vist i plau del tècnic” afirmà Collet.  24 hores abans de la venda de Wakaso s’havia parlat amb Aguirre. Es va esperar a vendre’l quan les quantitats eren ja prou importants doncs primerament només donaven dos milions pel ghanès.  Colpejà l’argument d’Escuer sobre l’assistència a l’estadi i el nombre d’associats, preguntant-li si per obtenir aquestes dades “també fas com Tebas que només tens en compte el FCB i el R Madrid”. “D’on les agafes aquestes dades?” va preguntar Collet.  Tirà d’hemeroteca Collet referint-se a unes suposades declaracions de Román Escuer menyspreant la dada dels 35.000 socis, al·legant que alguns milers d’aquests no eren pericos, doncs som els que som i que molts es donarien de baixa quan passés l’efecte del nou estadi.  Li censurà que en opinió del propi Collet, “estàs en campanya electoral” “no parlis quan vas menysprear a la gent”.       

Collet va expressar la seva total confiança amb el Vicepresident econòmic.  Son els membres de l’àrea econòmica els que han marcat el pressupost. No sols ara, sinó inclòs quan  l’àrea econòmica  la dirigia el que ara és cap de l’alternativa “Genética Perica” en clara al·lusió responsabilitzant a Oliveró dels comptes d’exercicis passats.  També expressà la seva confiança amb l’auditor.  Acusà a l’APMAE de que mentre eren dins amb un representant al Consell, sempre aprovaren les comptes de l’entitat, mentre que des de que no hi son, voten en contra. Sobre el tema de López Marcote, contestà el secretari Xavier Fontcuberta, remetent a la memòria on aparexen els comptes signats en la darrera memòria. (Cal dir que efectivament comprovat per un servidor aquesta dada, la memòria 2011/12 apareix la signatura d’aquest conseller, doncs fins ara no apareixia el seu nom com a integrant ni tan sols en el web oficial de l’entitat).  

RESPOSTA DE JOSÉ LUIS MORLANES ALS ACCIONISTES.


José Luis Morlanes a les 20:12h. S’alegrà que aquest cop “tots haguessin pogut parlar, ja que a la darrera alguns no ho vam pogué fer”, agraint les aportacions de tots.  A Arnau Baqué agraeix que es mostrés partidari de continuar amb el rigor econòmic que l’entitat està duent a terme, doncs sense aquest rigor no hi ha futur. Qualificà de “high quality” a l’equip (!) en comptes de “low cost” que va qualificar Xavier Pujol.  Va citar-nos al final de temporada per a fer balanç esportiu i veure si hi ha o no millor equip que en la passada temporada i va afirmar que tant la LFP com el propi govern, o tenen clar: El club que no es sanegi, acabarà desapareixent. No queda alternativa, va dir.

Va comentar que el crèdit famós dels quatre milions és al mateix tipus d’interès que el propi banc.  A Sergio Oliveró li matisa que en vot popular ningú va guanyar, doncs de 13.000 accionistes tan sols van votar uns 4.000, i que en tot cas qui va guanyar fou l’abstenció.  Agraeix les paraules d’Oliveró en el sentit que ells no son oposició, tot i que afirmà Morlanes que escoltant a alguns membres de la seva candidatura (de Genética Perica) no ho sembla.  Diu que ells, (el Consell) no estaran 4 anys fent campanya electoral, sinó treballant per l’entitat. Diu que les salvetats dels auditors, sempre hi eren (diu des de 2006) i l’APMAE votava a favor dels comptes.  Es pregunta per quins interessos ara no ho fan, a que respon aquesta conducta que no pot comprendre.  Diu que “anem a lluitar per que el club tingui futur”, doncs considera que no es pot dir que el club no té futur.  L’entitat segons la seva opinió està millor ara que fa vuit mesos, tot i que encara sigui força difícil a nivell econòmic el present. Que el fons de maniobra és negatiu en 25 milions, però abans ho era en més de 40 i anteriorment en 83 milions...

Dels contractes blindats, diu... els dels futbolistes!. No evadeix la pregunta – doncs tothom pot comprendre que l’accionista que li feu la pregunta es referia a la part administrativa i executiva del club i no a l’esportiva - , i contesta rotundament Morlanes que no hi ha cap contracte blindat al RCD Espanyol ( desmentint així publicacions de premsa en sentit contrari a aquesta resposta). “Poden estar tranquils senyors accionistes”.

A les 20:23 el Secretari anuncia que es procedeix a les votacions. Primer per procediment indiciari (a mà alçada lògicament, però amb el gest prou lleig d’enfocar les cameres al públic mostrant el vot dels accionistes a travès de la pantalla gegant de la sala), resultant guanyadores les posicions del SI, tenint per tant que aixecar-se a anar a votar als llocs pertinents a tal efecte tots aquells accionistes que escollissin l’opció del vot negatiu o en blanc.   
     


RESULTATS DE LES VOTACIONS. COLLET AIXECA LA SESSIÓ.   

A les 21:02 hores el Secretari del Consell, Xavier Fontcuberta, dona els resultats de les votacions:
Al segon punt (Comptes): 70,28% SI; 27,75% NO; 1,95% ABSTENCIÓ; 0,02% BLANC.
Al tercer punt (Auditors): 70,28% SI; 27,69% NO; 2% ABSTENCIÓ; 0,03% BLANC.  
Al quart punt (Nomenament de Ciprés): 68,24% SI; 3,56% NO; 3,47% ABSTENCIÓ; 24,73 BLANC.
Al cinquè punt (autoritzacions per elevar a instrument públic els acords)
70,42% SI; 27,09% NO; 1,99 ABSTENCIÓ; 0,50% BLANC.   

Aprovats tots els punts en l’ordre del dia, a les 21:04 hores, el President Joan Collet amb unes breus paraules d’agraïment tanca la Junta General Ordinària d’Accionistes del RCD Espanyol de Barcelona SAD, i les notes del himne del RCD Espanyol posen fi a la mateixa. I serveixin aquestes darreres paraules, per tancar també aquesta llarga crònica del que ahir es va viure a aquesta Junta, ben diferent per sort a la darrera.      
   




2 comentaris:

Fernando J. Cansado ha dit...

Una volta més, moltes gràcies per aquesta informació completa. :)



Josep Maria ha dit...

Salutacions!.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M