dilluns, 18 de novembre del 2013

EL FEMENÍ S'IMPOSA A LA REAL SOCIEDAD (2-1)













RCD Espanyol Femení “A”: 2 – Real Sociedad de Futbol: 1

Segueix la ratxa a la Ciutat Esportiva.

Tercer triomf consecutiu de l’equip de Santiago García davant una Real Sociedad instal·lada abans i després d’aquest partit, en posicions de Copa de la Reina. L’equip donostiarra mai ha puntuat a la Dani Jarque en les seves vuit visites que ha efectuat a la Ciutat Esportiva. Avui, li ha anat de ben poc, però altre cop la història s’ha repetit i el conjunt espanyolista s’ha fet amb tot mereixement amb els tres punts en joc.

Amb tot mereixement doncs l’equip de “Susi” ha sigut qui més ha proposat i més ha ofert, qui ha tingut les ocasions més clares i qui podia perfectament haver decidit l’encontre molt abans si hagués estat més encertat cara a porta. No ha sigut així, i s’ha tingut que patir fins el darrer sospir, doncs en l’afegit el quadre de Zubieta ha pogut perfectament empatar i donar un cop molt dur a un equip, l’espanyolista, que amb el triomf respira, doncs es troba situat a només dos punts de la vuitena plaça.

A més, els resultats d’aquesta jornada fan que s’iguali encara més la part baixa de la classificació. Al marge de l’empat del Transportes Alcaine (que no l’eximeix d’ocupar posició de descens), tant Oviedo Moderno com Levante Las Planas –fins ara els equips en zona de descens – han vençut en els seus  encontres davant Sevilla i Sant Gabriel respectivament. Per tant, el descens queda a 5 punts del conjunt blanc-i-blau, sent el cuer Granada el proper rival de les espanyolistes.

En quant al partit, les locals son les primeres en intentar-ho, amb un embolic dins l’àrea realista en el que no han pogut xutar les locals, una ocasió de Bárbara amb un xut per sobre la porteria. El quadre basc ha tingut en Ainara Herrero la primera ocasió quan han arribat amb una bona combinació fins la frontal, xutant per sobre la porta de Jamila.  La rèplica perica, una escapada per velocitat de Débora, que ha finalitzat la pròpia jugadora espanyolista amb una centrada massa tancacad.

Al 29’ ha tingut lloc la millor ocasió del partit fins les hores. A la sortida d’un servei de cantonada llençat per Mapi, Paloma de volea ha obligat a intervenir a Sokoa. Fins les hores, les metes d’ambdues formacions, eren unes espectadores més del partit.  Millorà l’Espanyol en aquests darrers minuts i una combinació entre Bárbara i Neto, finalitza amb un xut de la portuguesa que atura Sokoa.  En un contracop Paloma passa en profunditat per Bárbara, però no se’n surt del darrer regat quan es quedava tota sola si superava a la darrera defensora.  Un xut de Sara Navarro surt fora a la dreta.

S’avançà l’equip espanyolista quan una jugada de Bárbara acaba habilitant per Sara i aquesta més a la dreta a l’espai per l’entrada de Débora. L’extrem espanyolista encarant Sokoa remata ras a la base del pal esquerre, i l’esfèrica acaba dins la porteria basca.  La darrera ocasió del primer temps ha sigut pel quadre entrenat per Unai Gazpio: Una pilota centrada per banda dreta li cau en immillorable posició a Aintxane Encinas, però el seu remat surt alt per sobre el travesser.

A l’inici del segon temps, l’Espanyol devia d’haver sentenciat el partit. Primer Débora amb una gran ocasió, ha rematat dins l’àrea i Sokoa ha salvat al seu equip. Era el primer minut de joc. I el servei de cantonada acaba amb un remat de  Paloma que torna a salvar a la Real Sokoa cobrint el forat junt al pal esquerre. 

Primera substitució del tècnic espanyolista donant entrada a la central Julia Rebollo i reajustant l’equip al substituir a Emma Marqués.  Una centrada xut de Débora finalitza a la part superior de la xarxa. Segona substitució entrant Alba Pomares en lloc de Sarita.  Núria Mendoza envia un lliure directe amb força intenció, dos pams per sobre el travesser. Un gran xut de la portuguesa Neto dins l’àrea a boca de canó, tampoc troba el camí desitjat del gol.

En canvi, en el 71’ en un llançament de cantonada, es produeix un embolic dins l’àrea espanyolista i la exespanyolista Ane Bergara, anotarà el gol de l’empat en un clar error de la cobertura espanyolista a l’hora de rebutjar amb prou solvència l’esfèrica. Qui perdona... I poc després Leire Baños amb un xut ben dirigit posarà la por al cos a la parròquia espanyolista.

Però en el 79’, una jugada espanyolista acaba a peus d’Alba Pomares i aquesta habilita en profunditat per Bárbara, que amb molta rapidesa s’escapoleix de la darrera defensora i davant la mitja sortida de la meta visitant, la bat d’un precís remat. Era el 2-1 que donava avantatge a les espanyolistes a manca de poc més d’onze minuts per la conclusió del partit.  Tindria l’Espanyol el 3-1 quan Débora rep uns metres fora de l’àrea i encarant a Sokoa uns metres dins, remata al ninot quan ho tenia tot al seu favor per aconseguir la tranquil·litat.

I aquesta (la tranquil·litat) a Can Perico, es una convidada poc habitual, pràcticament desconeguda. Altre cop ha tocat patiment i del bo, doncs la Real en els darrers instants s’ha anat amb tot al davant i ha tingut varies jugades a pilota aturada en la que a punt ha estat de donar l’ensurt. En la darrera jugada del partit, grandíssima ocasió per les guipuscoanes amb rematada a boca de canó, i la meta portuguesa Jamila salva a l’Espanyol d’encaixar l’empat, però a la mateixa jugada amb una segona rematada la supera, sent Núria Mendoza qui de cap i davant la mateixa línia de gol, rebutja l’esfèrica. Xiulet del col·legiat, ja no hi havia temps per més; ja n’havia hagut prou...               
            

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Jamila; Cristineta, Núria, Sonia Matías, Mapi León; Claudia Neto, Emma; Débora, Paloma, Sarita; i Bárbara.
Substitucions: Julia per Emma, m. 56; Alba Pomares per Sarita, m. 64.

Real Sociedad: Sokoa; Gasteranea, Ane, Aizpurua, Sandra; Lizaso, Itxaso; Naiara, Herrero, Aintxane; i Eguzkiñe.
Substitucions: Leire Baños per Herrero, m. 62; Ainhoa Vicente per Aintxane, m.74.

Àrbitre: Juan Manuel Martín Varas de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Débora, m. 37; 1-1: Ane, m. 72; 2-1: Bárbara, m. 79.

Incidències: Encontre corresponent a la 10èna. jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Cel totalment cobert, amenaçant pluja durant tot l’encontre però sense que caigués més enllà d’algunes gotetes disperses. Present el conseller responsable del futbol femení, Albert Garrofé. En el conjunt guipuscoà, la que fora durant moltes temporades jugadora del RCD Espanyol, Ane Bergara (dorsal 4, veure fotos).      


 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 25 9 8 1 0 32 2
2 VALENCIA C.F. 22 10 7 1 2 23 10
3 ATHLETIC CLUB 21 10 7 0 3 30 10
4 ATLETICO DE MADRID F. 20 10 6 2 2 26 7
5 LEVANTE U.D. 20 9 6 2 1 14 9
6 RAYO VALLECANO 18 10 5 3 2 18 7
7 C.D. SANT GABRIEL 15 10 4 3 3 15 10
8 REAL SOCIEDAD DE FUTBOL 13 10 4 1 5 10 12
9 SPORTING CLUB DE HUELVA 12 10 3 3 4 10 12
10 U.D. COLLERENSE 12 10 4 0 6 13 25
11 R.C.D. ESPANYOL 11 10 3 2 5 11 16
12 SEVILLA F.C. 10 10 3 1 6 8 19
13 F.C. LEVANTE LAS PLANAS 7 10 2 1 7 10 32
14 OVIEDO MODERNO C.F. 6 10 1 3 6 4 13
15 C.D. TRANSPORTES ALCAINE 6 10 1 3 6 7 21
16 GRANADA C.F. 6 10 2 0 8 13 39





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M