diumenge, 17 de novembre del 2013

TRIOMF AGÒNIC DEL JUVENIL "A" (2-1)
SUPERANT TOTS ELS IMPONDERABLES...

RCD Espanyol Juvenil “A”: 2 – Girona FC: 1

En una tarda ofegada en aigua, l’escàs centenar d’espectadors que han patit les dures inclemències en el camp tercer han vist en el temps d’afegit el quart triomf consecutiu de l’equip de David Gallego. Per la raó de preservar l’estat de la gespa del camp primer, amb aquesta “consideració” envers als seguidors, hem tingut el gran “plaer” de comprovar com el temps s’ha acarnissat durament durant el desenvolupament del partit després que durant bona part del dia a Sant Adrià del Besós aguantés amb un cel molt cobert, però sense que el líquid element fos gairebé més que una simple anècdota en forma de roïnes.

No ha sigut així durant el partit del Juvenil A. L’aigua ha anat augmentant lenta però progressivament fins que en el segon temps el camp tercer estava ja força xop amb molts bassals d’aigua que han dificultat la circulació de l’esfèrica a mida que avançava l’encontre.

Arribava a la Dani Jarque el Girona FC, temible rival en les darreres temporades, però que en l’actualitat ocupa la darrera posició en la classificació, circumstància que si jutgem a tenor del que avui hem vist, no es fàcil entendre. Per que avui el quadre gironí no ha demostrat per a res, ser el pitjor equip de la categoria i a sobre sense vèncer ni un dels onze partits disputats.

A l’equip espanyolista li ha costat força imposar el seu joc davant un rival molt ben situat en un partit en el que el 0-0 era la nota dominant, doncs les reraguardes s’imposaven clarament a les avantguardes.  La primera acció de perill dels locals ha sigut amb Jafar com a protagonista. Un remat que ha sortit a còrner després que el davanter fiqués el peu avançant-se en rebre la centrada de Juanan Entrena.   Marc Roca ho ha intentat amb un xut als vint minuts que s’ha marxat excessivament creuat a l’esquerra. Domi ha sigut qui ho ha intentat amb més insistència però sense èxit per la banda dreta de la punta d’atac. Un potent xut seu al 23’ ha sigut aturat pel porter Jairo.

Una acció de Domi cedint per Écija en una llarga jugada, ha finalitzat amb el xut des de la frontal del 10 espanyolista, i J. Serra amb les dues mans ha blocat l’esfèrica dins l’àrea com si fos un guardameta. Penal clar i sense discussió que s’ha encarregat d’executar Jafar aconseguint el seu vuitè gol amb un tret a mitja alçada que ajustat a l’esquerra ha fet inútil qualsevol intent de Jairo per evitar el gol.

Als 37 minuts primer imponderable en l’equip perico. Domi (veure dues darreres fotos) s’ha hagut de retirar lesionat. Ignorem l’abast de la lesió tot i que amb forces problemes el jugador finalment ha pogut marxar sobre el seus propis peus amb molta dificultat. Julio Rey ha ocupat el seu lloc.  Amb el mínim triomf de l’equip perico, s’ha arribat al descans.

En el segon temps, la pluja encara ha augmentat la seva força i el terreny de joc cada cop romania en pitjor estat. A més, el Girona, no s’ha conformat amb veure-les venir degut a la seva situació en la classificació i ha intentat portar el domini del joc davant un Espanyol que ni tancava el partit amb un segon gol ni era capaç amb el pas dels minuts dur el control del joc. Paitu als tretze minuts ha donat el primer avís; Moha ha blocat la seva rematada.  Una falta lateral dels gironins ha acabat amb un remat en la zona del primer pal, que s’ha marxat fora junt a l’exterior de la xarxa lateral.

El Girona estava posant molts problemes a un Espanyol que cada cop se’l veia en situació més precària. Gallego ha introduït la segona substitució donant entrada a Moi per Écija per apuntalar més el mig del camp. I així ha acabat passant el que s’intuïa podia succeir... Que el Girona ha acabat igualant l’encontre, mitjançant Serra en el llançament d’un falta enganxada a la banda esquerra de l’atac visitant.

Ha disposat el conjunt local de dues ocasions per tornar-se a avançar, amb un remat de Julio que ha tret el meta del Girona i un llançament des de la frontal a càrrec de Jafar no tant perillós com l’anteriorment esmentat, però que també ha obligat a intervenir a Jairo.   Gual ha substituït a Marc Roca, mentre que el quadre gironí es quedava amb deu jugadors en veure Barco dues cartolines grogues pràcticament consecutives en el temps, només amb sis minuts de diferència.

Polèmica en el final de l’encontre. L’Espanyol marca en els darrers instants quan ja es complia els noranta reglamentaris, però el col·legiat Ferrero Mansilla anul·la l’acció per falta de Gual quan superava al defensor (que exagerava la caiguda) i finalment enviava dins la pilota. Després de la decisió arbitral, moments de nervis (dins el terreny de joc, i també entre alguns familiars d'ambdós conjunts fora del terreny de joc), picabaralla en la que Lluis i el meta visitant acaben perdent els papers i son expulsats amb vermella directa en mig d’un autèntic desgavell.

El Girona, després que doni entrada al seu porter suplent, afronta els darrers instants de l’afegit amb 9 jugadors, mentre que l’Espanyol amb 10.  En la darrera jugada del partit, l’Espanyol intenta a la desesperada aconseguir el gol del triomf, però el Girona rebutja a còrner la rematada dels locals. Aquest servei de cantonada  es llença des de la dreta de l’atac local, i la primera rematada la treu el meta suplent Iván, i en mig d’un gran embolic dins l’àrea petita amb varis rebuigs, finalment molt probablement Iago fos el jugador que ha acabat introduint l’esfèrica dins la porteria gironina en mig de l’eufòria blanc-i-blava i la decepció dels gironins.

RCD Espanyol:  Moha, Pol Lirola, Aarón, Iago, Lluis, Traoré, Domi, Marc Roca, Jafar, Iván Écija i Entrena.
Substitucions: Julio Rey per Domi, m. 39; Moi per Iván Écija, m. 69; Gual per Marc Roca, m. 80. Altres suplents: Joel i Pol Agustí (p.s.)

Girona FC: Jairo, Oscar, David, J. Serra, Massa, Marc Ferrer, Paitu, Ferran, Andreu, Barco i Nahuel.
Substitucions: Moha per Andreu, m.70;  Iván (p.s.) per David, m. 93. Altres suplents: Henry, Soto, i Marçal.

Àrbitre: Carlos Ferrero Mansilla de la delegació de Barcelona. Cartolines grogues a David m. 7, Jafar, m. 29, J. Serra, m. 31, Barco (81’ i 87’) i Lluis, m. 83. Vermelles directes a Lluis i Jairo, m. 92.

Gols: 1-0: Jafar (pen.), m. 32; 1-1: J. Serra, m. 77; 2-1: Iago m. 95.

Incidències: Encontre corresponent a l’onzena jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat en el Camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque en una tarda en la que la protagonista ha sigut la pluja persistent i generosa durant tot el partit. Encontre jugat amb la feble il·luminació artificial que caracteritza al camp tercer.  En les files del quadre gironí, Andreu Moreno, davanter centre del Cadet A fa dues temporades.  Patint també les inclemències del temps i l’emoció de la incertesa del resultat, l’adjunta a la Presidència, la consellera Anna Maria Fusté.

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.