dissabte, 7 de desembre del 2013

DERROTA DEL FEMENÍ "A".
UN GOL DE MONFORTE CONDEMNA A L'EQUIP ESPANYOLISTA

AGUIRRE CONVOCA PEL PARTIT DE DEMÀ DE COPA DEL REI (NUEVO EST. DE LA VICTORIA, JAEN, 19:00h.) A GERMÁN PARREÑO, KIKO CASILLA, MATTIONI, RAUL, COLOTTO, SIDNEI, CAPDEVILA, VÍCTOR ÁLVAREZ, DAVID LÓPEZ, VÍCTOR SÁNCHEZ, TEJERA, ALEX FERNÁNDEZ, ABRAHAM, LANZA, TORJE, PIZZI, STUANI, I TIEVHY.

RCD Espanyol Femení “A”: 0 – Valencia Féminas CF: 1

Derrota del quadre de Santiago García davant un Valencia que ha sabut aprofitar una de  les poques ocasions que ha tingut per endur-se els tres punts en joc en un partit en el que si les taules haguessin imperat al final del partit, tampoc ningú s’hagués estranyat.

Els papers s’han intercanviat. El conjunt che convertit ara en un dels gallets de la categoria (amb Mariajo, Monforte i Mari Paz com a reforços procedents de l’Espanyol) i mentre, l’Espanyol intentant connectar amb els equips que lluiten per fer-se amb la vuitena plaça i no quedar-se despenjat, mirant de reüll amb por més que evident, les darreres places de la classificació.

Avui el tècnic madrileny ha fet debutar en el tram final del partit a Haley, jugadora del filial al igual que Yaiza a la banqueta, doncs el planter espanyolista després de la marxa de Claudia Montagut al Levante Las Planas i més darrerament la marxa de Sonia Zarza qui havia demanat la baixa a l’entitat espanyolista que s’hi ha negat, ha minvat d’efectius.

Després d’un primer xut de Neto a un metre a l’esquerra de la porteria valencianista, ha sigut el conjunt che qui ha gaudit de les ocasions més clares en aquest primer tram de partit amb un llançament directe de falta (5’) a càrrec de Sara Monforte que agafant efecte l’esfèrica, s’ha estavellat al travesser de la porteria de Jamila.  Mary Paz ha pogut marcar, però ha errat a l’hora d’engaltar l’esfèrica quan es trobava dins l’àrea i en posició immillorable.

Després d’aquest inici amb més puntx de les taronges, l’Espanyol ho ha intentat per la dreta  quan en una recuperació, Débora s’ha fet amb la bola i arribant a línia de fons ha centrat fluix i Paloma també ha rematat força malament de cap quan estava en bon lloc. L’oportunitat més clara de les espanyolistes en aquest primer període ha sigut un llançament des de fora de l’àrea a càrrec d’Andrea Pereira al que Mariajo Pons ha respost amb una bona intervenció enviant a còrner.  La rèplica valencianista, un llançament de la exjugadora espanyolista, del Atlético i de l’Estartit Georgina Carreras, que ha sortit un parell de pams per sobre el travesser.  La portuguesa Jamila ha estat a punt de donar l’ensurt quan en un llançament de falta del quadre de la capital del Túria, se li  ha escapat la pilota, reaccionant ràpid i aturant en segona instància.

En el segon temps, al primer minut, Neto ha ficat una bona pilota en profunditat per la velocitat de Bárbara, però Mariajo amb avantatge ha arribat primer rebutjant amb el peu. Als tres minuts de la represa, el Valencia ha tingut la seva millor ocasió en el llançament d’un servei de cantonada que ha rematat Mary Paz, salvant Jamila al seu equip i la pilota morta als peus d’Ivana, ha acabat amb un remat increïblement alt quan ho tenia tot al seu favor per afusellar a la portuguesa.

Tan sols quatre minuts després d’aquesta gran ocasió, ha arribat el gol del triomf visitant. Monforte ha aprofita una indecisió en defensa a l’hora de rebutjar una pilota compromesa, i de xut ras ajustat al pal dret, ha acabat suposant l’únic gol del partit. Un xut de Georgina l’ha aturat Jamila posteriorment.

Doble substitució al quadre espanyolista. “Susi” ha donat entrada a Alba Pomares i a Emma. L’Espanyol ha millorat, i ha jugat els seus millors minuts. Abans però, Monforte ha buscat el doblet amb un llançament cercant l’escaire dreta que ha sortit fora per ben poc.

Als 73’ una pilota en profunditat de Paloma per Pomares, però aquesta ha trigat unes dècimes d’or i quan ha anat a colpejar l’esfèrica, una defensora visitant ha interceptat el remat.  En una pilota llarga al desmarc, Débora s’ha escapat i arribant a l’àrea encarant a Mariajo li ha creuat l’esfèrica rasa, i quan aquesta semblava que anava a convertir-se en el gol de l’empat, ha sortit a un pam del pal dret.

Al minut 78 se li ha anul·lat per situació antireglamentària un gol a Mary Paz Vilas. En el primer temps també havia introduït l’esfèrica dins la porta espanyolista, però en aquella ocasió la jugada ja havia sigut invalidada pel col·legiat en estimar que s’havia ajudat del braç abans de la resolució de la jugada.  La darrera ocasió per empatar l’encontre arribaria després d’una bona paret per banda esquerra entre Mapi i Paloma, amb centre de la lateral esquerrana que s’ha passejat per la frontal de la petita sense que ningú hagi encertat en el remat a connectar amb l’esfèrica.

El conjunt che ha efectuat dues substitucions en els darrers cinc minuts i ha anat l’encontre exhaurint-se sense que les espanyolistes tingueren capacitat i força per capgirar un advers marcador que torna a situar l’equip en situació molt complicada a expenses del que faci demà Alcaine, Granada i Levante Las Planas. Per començar, l’Oviedo Moderno ha vençut avui a la Real i ja té 10 punts, a dos de l’equip perico.

RCD Espanyol: Jamila; Cristina, Núria, Sonia Matías, Mapi León; Andrea Pereira, Claudia Neto; Débora, Paloma, Cotado; i Bárbara.
Substitucions: Alba Pomares i Emma per Cotado i Andrea Pereira, m. 60; Haley per Débora, m. 71. Altres suplents: Mireia (p.s.), Júlia, i Yaiza Pérez

Valencia CF: Mariajo; Salo, Ivana, Mulan, Leila; Arantxa, Monforte, Anita, Naiara; Georgina i Mary Paz.
Substitucions: Paula per Naiara, m. 63; María Martí per Anita, m. 71; Mitsue per Monforte, m. 85; Marta Mateos per Mary Paz, m. 87. Altres suplents: Gema Rueda (p.s.) i Sara Micó.

Àrbitre: David Congost Larrosa, de la delegació de Sabadell.

Gol: 0-1: Monforte, m. 52

Incidències: Encontre corresponent a la 12èna. Jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina disputat aquest migdia al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat i ambient fred, amb poc públic. Veient l’encontre, el màxim dirigent del futbol femení espanyolista, el vicepresident Albert Garrofé.