diumenge, 16 de febrer del 2014

EL JUVENIL "A" TORNA A DERROTAR AL BARCELONA (2-1)

RCD Espanyol Juvenil “A”: 2 – F.C. Barcelona: 1

Remuntada del conjunt de David Gallego davant el líder del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil, el FC Barcelona. En el derbi de la màxima en categoría juvenil, el RCD Espanyol ha aconseguit avui la tercera remuntada consecutiva i per idèntics guarismes. Tant la temporada passada a la Dani Jarque, com a la primera volta a la Gamper, i aquesta tarda, els blanc-i-blaus han capgirat el gol advers dels barcelonistes i han acabat enduent-se el triomf per 2-1. La nota negativa, la lesió de Jafar a un minut dels noranta reglamentaris que ha tingut que ser retirat en ambulància i ignorem quina és la gravetat de la lesió del davanter centre espanyolista que sembla ser ha patit un fort cop a la cara.

L’Espanyol ha sortit descaradament a pel partit. Sense cap tipus d’especulació s’ha fet creditor ben ràpid del triomf assetjant la meta culer i imposant-se en el joc a un desconegut Barcelona que no podia superar la forta pressió avançada dels locals, a l’hora d’intentar fer circular l’esfèrica. Als primers compassos de partit, Marc Gual ja ho ha intentat amb un xut que ha aturat el porter culer. Julio Rey ha enviat un xut per sobre el travesser. Una clara ocasió de gol local ha tingut lloc abans ja del quart d’hora: A una bola dividida  Jafar ha arribat abans que José Aurelio, ficant el peu davant Kaptoum,  rematant creuat (veure fotos); quan ja es cantava el gol, amb la porteria buida l’esfèrica ha acabat sortint a un pam del pal dret.  L’Espanyol ho seguia intentant i un bon tret ha sortit fora per ben poc a la dreta.

A partir dels vint minuts de joc, l’equip perico ha anat perdent gas després del seu inici abassegador. Bons reflexes ha mostrat Rubén quan encara fred sense intervenir, ha reaccionat positivament en una falta penjada que sobre la marxa en l’intent de refusar, Traoré ha rematat sobre la pròpia porta.   Gran ocasió en el 26’ quan Gual dins l’àrea assisteix a Julio Rey, qui amb tot a favor ha controlat i ha engaltat un tret que tocant el meta culer ha acabat marxant-se l’esfèrica a còrner. Ho tenia tot al seu favor al gallec per aconseguir obrir el marcador.

Qui perdona, acaba pagant-ho. Al minut 38’ un centre xut de Quintillà des de l’esquerre de l’atac visitant, acaba una pilota aparentment sense perill enverinant-se i colpejant a la creueta acaba dins la porteria espanyolista. Era un injust per real 0-1. Calia altre cop confiar i desitjar la remuntada.

En el segon temps, al minut i mig de joc, amb un remat creuat esplèndid, Marc Gual iguala l’encontre. L’Espanyol es refeia i buscava el triomf. Al 55’ Marc Roca cau entrat en falta a uns metres de la frontal sense xiular res el col·legiat... En el contracop amb el jugador espanyolista a la gespa, a punt ha estat de marcar el FC Barcelona en la millor acció de conjunt dels culers fins el moment.  Rubén ha evitat el gol amb una bona intervenció aturant el remat dels barcelonistes.  La rèplica perica, un llançament de cantonada executat des de la dreta a càrrec de Traoré, en el que li acaba caient-li l’esfèrica  a Jafar tot sol en la frontal de la petita, però no ha pogut rematar.

Écija ha substituït a un poc afortunat Julio en l’equador del segon temps. En el 68’ clar penal sobre Aaron en ser agafat reiteradament dins l’àrea en lluita per una pilota fins que ha acabat caient. El pèssim avui col·legiat Albelda Bárcena, no ha xiulat res... Però a manca de setze pel final, en un atac perico Iván Écija ha assistit perfectament dins l’àrea per Marc Gual, qui ha aconseguit el gol del triomf i el del seu doblet personal quan ha engaltat un xut creuat que ha tocat el meta José Aurelio i se l’ha acabat menjant.

El quadre espanyolista ha controlat perfectament els propers minuts, inclòs Troaré buscant l’escaire ha disposat d’un bon llançament directe de falta. Gallego ha anat movent banqueta per trencar el ritme a un Barcelona que tenia l‘obligació d’intentar-ho,  fins que en 44’ ha arribat la jugada en la que Jafar ha caigut lesionat entrat per un jugador culer. El col·legiat ha acabat xiulant falta, però no la de la garrotada sobre Jafar sinó una posterior sobre Entrena en la mateixa jugada.

El davanter espanyolista ha quedat immòbil sobre la gespa i ràpidament ha fet aparèixer els pitjors temors d’alarma. 9 minuts ha trigat la primera ambulància en arribar al terreny de joc entrant al camp. El partit havia quedat momentàniament aturat. Als catorze minuts ha estat conduït amb una llitera dins l’ambulància. Setze minuts després del succés ha continuat el joc.

El Barcelona ha penjat varies pilotes passant ja tres minuts dels noranta reglamentaris en embolicades accions amb molts refusos, amb un Espanyol molt solvent en defensa. Quan tot semblava ja dat i beneït, el col·legiat s’ha tret de la màniga una falta en el salt d’un defensor espanyolista a uns metres de la frontal en el 94’,  complicant-li la vida al quadre espanyolista. L’acció ha finalitzat amb un remat que ha sortit un parell de metres a la dreta de Rubén, moment en que per fi ha assenyalat el final del partit.

Amb aquest triomf, el conjunt espanyolista segueix amb els tres punts d’avantatge respecte al Badalona CF en la lluita per la segona posició que dona la classificació per disputar la Copa del Rei Juvenil. Els badalonins s’han imposat 3-1 al CE Europa, proper rival dels espanyolistes.  Molt lluny el Barcelona, a 9 punts encara el conjunt entrenat per Jordi Vinyals, tot i haver perdut els 6 en joc davant els de David Gallego.

RCD Espanyol: Rubén, Pol Lirola, Iago, Lluis, Aarón, Troré, Julio, Marc Roca, Jafar, Marc Gual i Entrena.
Substitucions: Iván Écija per Julio, m. 66; Torito per Gual, m. 77; Borja López per Marc Roca, m. 85; Roger per Traoré, m. 90. Altre suplent: Moha (p.s.)

FC Barcelona: José Aurelio, Sergi, Roger, Rodri, Quintillà, Juan Antonio, Maxi, Kaptoum, Pedro, Alex Corredera i Ebwelle.
Substitucions: Enguene per Alex Corredera, m. 62; Munir per Pedro, m. 65; Moha per Edwelle, m. 75; Godswill per Quintillà, m.79. Altre suplent: Ondoa (p.s.)

Àrbitre: Carlos Albelda Bárcena, de la delegació de Barcelona. Molt malament la seva tasca en aquest partit. Ha deixat sense sancionar un clar penal a Aarón, ha comès errades de consideració en jugades puntuals,  i a sobre no ha dubtat en complicar-li la vida al conjunt perico passant quatre minuts dels noranta, en temps d’afegit.   Ha amonestat amb cartolina groga a Iago, m. 44, i Marc Roca, m. 78 per part espanyolista i a Sergi, m.18, i Quintillà, m. 26 per part barcelonista.

Gols: 0-1: Quintillà, m. 38; 1-1: Marc Gual, m. 47; 2-1: Marc Gual, m. 74.

Incidències: Encontre corresponent a la 23èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat en el camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, lògicament tractant-se d’un derbi, amb força més públic que les pobres entrades habituals aquesta temporada.

Present veient l’encontre, el President del RCD Espanyol, Joan Collet.  En les files blaugranes, el que fora jugador del futbol base durant varies temporades, el paraguaià Pedro Javier Godoy, així com el marroquí Mohamed El Ouariachi Choulay, també amb passat blanc-i-blau.  Lluis i Roger han exercit com a capitans d'ambdós conjunts. Temperatura força benigna, amb cel cobert parcialment i clarianes. Els darrers vint minuts s’ha jugat amb il·luminació artificial.