diumenge, 16 de febrer del 2014

IMMERESCUT FINAL:
L'ESPANYOL "B" ENCAIXA EL GOL DE L'EMPAT AL 90'












RCD Espanyol “B”: 2 – Elche Ilicitano: 2

Se li ha escapat el triomf en el darrer instant al quadre entrenat per Sergio González. Un llançament directe de Marín, conseqüència d’una falta comesa sobre Jairo Jiménez a uns metres de la frontal arribant als noranta reglamentaris, ha significat l’empat a dos gols en un partit que ha estat dominat pels espanyolistes durant setanta-cinc minut del mateix. Un partit que no ha merescut l’equip espanyolista amb aquest cruel desenllaç doncs els blanc-i-blaus han fet mèrits per endur-se els tres punts davant un Elche Ilicitano que ha arribat en dues ocasions, ha marcat, i s’emporta un punt cap a Elx.
   
L’encontre amb uns minuts de tempteig per part d’ambdós conjunts, es posava favorable als espanyolistes quan arribant al primer quart d’hora de joc, Rubén Duarte buscant forat en la frontal engaltava un tret que ras, colpejant a la base del pal per la part interior, acaba dins la porteria del filial del CF Elche. Passant l’equador del primer temps, Joan llençava una perillosa falta que es marxà per sobre la porteria rival.  El propi migcampista espanyolista era protagonista un parell de minuts després quan envià un col·locat xut que junt al pal esquerre José Carlos envià a còrner,  rebutjant. Els alacantins que s’han estirat en el darrer tram del primer període,  ho provarien amb un llançament de Charlie a la sortida d’un servei de cantonada, marxant-se l’esfèrica fora.  Set abans del descans, el tècnic visitant efectuaria la primera substitució entrant Yeray al terreny de joc.

En el segon temps, aproximació amb perill relatiu dels visitants quan un centre de Marín ha pentinat Iván Agudo enviant l’esfèrica fora. Rubén Duarte veuria la cartolina groga al 52 per simular penal en una caiguda dins l’àrea.  Una passada amb intenció de Sales és tallada pel defensor no arribant al seu destí Jairo, quan estava tot sol esperant-la.

Abans del quart d’hora, una acció per banda dreta de l’atac alacantí, acaba amb una centrada de Miguel Ángel que tocant d’esperó Sergi León davant el defensor espanyolista i Pau, acaba significant l’empat al entrar la bola ajustada al pal dret. Però l’alegria li durà poc al quadre entrenat per Vicente Mir, ja que tan sols dos minuts després de l’empat, aquest es tornaria a trencar quan l’Espanyol profunditzaria per banda esquerra amb centrada de Rubén Duarte i a boca de canó, Jairo enviaria la pilota al fons de la porteria alacantina.

El partit entrava en una fase decisiva, que aprofitaren tant Sergio González com Vicente Mir per efectuar les substitucions pertinents mentre el partit anava morint sense que es veiés a un Ilicitano capaç d’evitar el triomf espanyolista. Es més, a la contra l’equip espanyolista tindria dues accions que podien haver suposat el tercer, però en les dues situacions, tant Mamadou, com posteriorment Caballé pecaren d’individualisme. En la primera d’elles el davanter centre espanyolista arriba fins la frontal però acabà perdent per no passar l’esfèrica, i en la segona d’elles el migcampista capità del filial, arribà fins la cuina però no tingué ja prou potència en el seu xut regalant pràcticament l’esfèrica al meta José Carlos.

Sense que considerés punibilitat el col·legiat del partit en el 79’ en una caiguda de Jairo dins l’àrea, el partit s’exhauria sense pràcticament passar angunies el quadre local. Només al 84’ una pilota centrada per Pruden fou rematada de cap per Charlie obligant a intervenir a Pau qui s’ha fet amb l’esfèrica.  I així, arribaríem al minut 90 esmentat amb el llançament de Marín pel cantó on era situat Pau, entrant l’esfèrica a la seva esquerra ajustat al pal.

L’empat no deixa de ser un punt més que suma el quadre espanyolista. Tot el que sigui sumar en la situació que es troba el filial es positiu sinó per que ja pràcticament tenia els tres en el sarró...  En el moment d’escriure aquesta crònica, l’equip perico ocupa la 14èna posició. En tot cas, l’equip estarà en zona de permanència passi el que passi en els encontres del Badalona CF a Xàtiva i del Ontinyent davant Nàstic. Encara que sigui per un gol de diferència en l’average general davant els quadribarrats del Sant Andreu.    
   


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Pau, Rober, Duarte, Raillo, Ferran, Caballé, Sales, Joan, Mamadou, Canario i Jairo.
Substitucions: Paul Quaye per Sales, m. 63; Aitor per Raillo, m. 68; Borja per Mamadou, m. 79. Altres suplents: Koke (p.s.) i Xavi Puerto.

Elche Ilicitano: José Carlos, Miguel Ángel, Charlie, José Ángel, Marín, Iván Agudo, Omgba, Sergi, Migue, Álvaro i Sergi León.
Substitucions: Yeray per Omgba, m. 38; Jairo per Iván Aguado, m. 62; Pruden per Álvaro, m. 67. Altres suplents: Nacho i Marco (p.s).

Àrbitre: Javier Alberola Rojas, del comitè territorial de Castella - La Manxa, assistit en bandes per Alfredo Rodríguez Moreno i Antonio Alberola Rojas. Ha mostrat cartolines grogues a Rubén, m. 52, Paul Quaye, m. 77 i Ferran, m.90 per part espanyolista, i a Miguel Ángel, m. 23, per part alacantina.

Gols: 1-0: Duarte, m. 15; 1-1: Sergi León, m. 59; 2-1: Jairo, m. 61; 2-2: Marín, m. 90

Incidències: Encontre corresponent a la 26èna. jornada de lliga del grup 3r.  de Segona Divisió B, disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque en un matí amb temps variable, amb estones de sol, núvols, alguna roïna inclòs. Temperatura gairebé primaveral. Presència en la lateral descoberta d’un grup dels autoanomenats “apolítics” que envoltat de banderes espanyoles ens ha tornat a oferir tot el seu desplegament banderer i el seu repertori “musical”: Càntics victorejant Espanya (jugava la selecció espanyola? ), insults habituals a l’odiat veí, crits de dimissió a la “directiva” (sic), entre altres... Mentre, a la llotja presenciant l’encontre, l’ex President Ramon Condal. 



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Llastima d'aquest empat a última hora, era la victoria ideal per començar a sortir de la part baixa de la classificació.
La gent de les banderes, els que anomenes "apolitics", eren la gent de guardia joven? Antincs integrants de les brigades i actualment a la curva?
Sergi

Josep Maria ha dit...

Una part s'identificava amb aquest nom a una de les pancartes. Des de la meva zona (contraria on estaven ells) no vaig pogué veure la resta d'inscripcions de les pancartes, però perfectament podien respondre a aquesta descripció a tenor del seu "argumentari" i la seva "parafernàlia". En el segon temps van estar més apagats, però en la primera van deixar-se sentir igual que el dia del Llagostera.

Al futbol s'hi ha d'anar a animar al teu equip i a veure futbol, i a pasar-ho el millor possible. No a fer manifestacions de caire polític que aquí censuro igual vinguin d'un que d'altre cantó. Vinguin d'on vinguin, sigui de la ideologia que siguin. Naturalment, si a més responen a un perfil que tots sabem i que en altres èpoques al nostre club procedien i s'identificaven clarament amb conductes violentes, menys encara es suportable ...

Salutacions, Sergi.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M