dimecres, 15 d’octubre del 2014

LA JUSTÍCIA DICTA RESOLUCIÓ FAVORABLE AL RCD ESPANYOL
EN EL CAS DEL PERIODISTA J.A. ALCALÁ

Sentència favorable a l'entitat espanyolista en primera instància. 

"El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Cornellà de Llobregat ha dictat sentència favorable al RCD Espanyol de Barcelona per les acusacions falses contra el club i els seus esportistes fetes públiques pel periodista Juan Antonio Alcalá en el programa “El Partido de las 12” del 30 d’abril de l’any 2012. Per tant, el club veurà restablert el seu honor i celebra que aquest sigui el desenllaç judicial de l’episodi de vulneració d’aquest dret, que va obrir el procediment sobre el que s’ha dictat sentència.

La Justícia ha considerat que el RCD Espanyol va patir una intromissió il•legítima en el seu dret fonamental a l’honor, que la informació no és certa i que el periodista demandat no va actuar amb diligència professional per no contrastar la notícia degudament. Per aquest motiu, condemna a pagar solidàriament al periodista Juan Antonio Alcalá i a l’emissora on es van emetre aquestes falses i injurioses acusacions (Radio Popular-COPE), en concepte de danys morals causats, la quantitat de 98.868 euros, a més de les costes del procediment. 

Tal com va anunciar el club en el seu moment, l’entitat fa públic el contingut d’aquesta sentència per a la informació de tots els seus socis i simpatitzants i el seu convenciment que serà restablert l’honor del club i el dels seus esportistes. Així mateix, i sempre que la sentència no sigui apel•lada per la part condemnada, el club dóna per conclòs amb el present comunicat aquest lamentable episodi."

RCD ESPANYOL DE BARCELONA SAD.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M