dissabte, 18 d’octubre del 2014

RECUPEREN L'OLFACTE GOLEJADOR (5-1).
EL TRIOMF DAVANT ELS ARAGONESOS, ELS SITUA TERCERS

RCD Espanyol Juvenil “A”: 5 – Stadium Casablanca: 1

L’Espanyol ha aprofitat l’empat entre FC Barcelona i RCD Mallorca (1-1) per ajustar la classificació al màxim després del seu triomf davant l’aragonès Stadium Casablanca, conjunt revelació en les primeres jornades que compartí liderat amb el Mallorca, però que acumula dues derrotes consecutives ja amb la d’avui.

Els espanyolistes després d’un principi fulgurant han vist com els de Saragossa els hi complicaven el partit amb un gol que ajustava al màxim el marcador, fins que en el segon temps després de les substitucions dels jugadors d’atac, l’equip de David Gallego ha acabat solucionant el partit i golejant.   Amb aquests tres punts es situa tercer igualat a punts amb els blaugranes (i amb el quart Cornellà), i a dos punts únicament dels mallorquinistes, lider de la Divisió D’Honor Juvenil en aquest tercer grup.

Molt bons primers minuts l’Espanyol amb pujada de Pol per banda dreta,  i posteriorment altre jugada en la que Torito ha col·locat una bona pilota a la que per ben poc no ha pogut rematar Gual en l’àrea petita.  Es complien els primers deu minuts de joc quan una bola en profunditat de Campu per Gual ha servit per que el golejador espanyolista obrís el marcador.  Amb molt poca diferència en el temps, penal a Entrena (qui havia rebut molt bé de Melendo),  transformant el màxim càstig Campu amb un bon llançament. L’equip de David Gallego es marxava esperonat per un 2-0 en menys d’un quart d’hora.

L’Espanyol seguia insistint i una bona acció de Campu en el 21’ amb bola centrada, es passeja per l’àrea sense rematador. Un minut després i en posició dubtosa, Marc Gual rep quedant-se tot sol i davant el porter Diego, estavella la pilota al cos del porter en el mà a mà.

Els aragonesos es trobaren al minut 26 amb un gol no esperat en la seva primera ocasió, en el llançament d’un servei de cantonada des de l’esquerra i el remat inapel·lable de cap del dorsal quatre Cavero per alt, al fons de la porteria espanyolista. Aquest gol donà moral als aragonesos que durant una fase d’aquest primer temps es tragué el domini de sobre i inclòs tingué alguna aproximació de perill com un remat de Pablo per sobre la porteria de Chus, avui titular després del moviment de porters per la lesió del meta del filial, Andrés i l'expulsió de Néstor.

En els instants finals del primer temps, en un llançament directe de falta obliga a intervenir a fons al porter aragonès (33’). En un ràpid contracop Marc Gual combinant amb Pol Lirola, aquest darrer amb un bon regat li donà mig gol a Campu amb la seva passada però el davanter centre espanyolista rematà força malament en no colpejar bé la pilota. Una centrada de Sarmiento la remata de cap Pol, per sobre la porteria aragonesa.

En el segon temps, després de dos intents defectuosos de remat d’Entrena, el control del joc tornaria a ser dels visitants, intentant sortir ràpidament al contracop els locals. En un d’ells no controlà finalment Campu en lluita amb un defensor en el moment del remat. En una bola centrada molt bé per Pol Lirola, fica la bota dins l’àrea petita Campu, però la pilota es marxa fora junt al pal esquerre.  Més clara encara l’acció que tingut lloc en el tretze quan Entrena mostrant bons detalls tècnics, guanya línia de fons i col·loca un centre amb una pilota d’or per Campu, qui a boca de canó i amb tota la porteria al seu abast, remata als núvols.  Un bon contracop entre Gual i Campu, acaba amb la passada per l’ex del Badalona qui remata tocant lleugerament un defensor i sortint la pilota un parell de pams per sobre.

Els blanc-i-blaus tornaven a mostrar el seu perillós potencial en atac davant un Stadium Casablanca que cada cop li costava més pogué seguir mantenint la mínima derrota en el marcador. Una bona internada de Pol acaba salvant un defensor amb el cap sota pals davant el fluix remat d’Entrena amb el cap. Els aragonesos protagonitzaren un bon contraatac mitjançant Calderón sobrepassant en carrera a  Sarmiento, regatejant-lo altre cop dins l’àrea i rematant a la xarxa lateral esquerra de la porteria de Chus.

David Gallego mogué la banqueta donant entrada a Lauren, Kike i Eric Gràcia. En el tram final sortí Aarón. Els sacrificats, els homes d’atac: Gual, Entrena, i Campu.  Una obertura de Melendo a la dreta per la internada de Pol, acaba amb un remat ras creuat que surt a un pam del pal dret.  Per fi, l’equip perico sentencià el partit després que una bona passada d’Oscar Melendo per Kike, acabés amb una definició acord a la classe de l’extrem espanyolista. El de l’Escala per fi es retrobà amb el gol després de tot el calvari de la lesió que tingué la temporada passada i que després un cop recuperat,  la dura competència en posicions d’atac de l’equip li hagi barrat el pas a la titularitat.

El quart gol, arribà producte d’una falta lateral executada per Alex López des de l’esquerra, tocant Lauren i acabà d’endinsar l’esfèrica Iago probablement quan la bola ja havia traspassat la línia doncs la jugada ha estat confusa amb un munt de jugadors dins l’àrea petita. Al propi Lauren se li ha anul·lat un gol per posició antireglamentària uns minuts abans de la fi del partit (86’). Ha tancat la golejada el quadre espanyolista després d’una jugada de Torito que ha centrat molt tancat no blocant el porter aragonès, i la bola li ha caigut als peus d’Eric Gràcia qui d’un fort tret ha afusellat al porter tot just quan es complia el noranta de joc.  Poc ha trigat el col·legiat en decretar la fi del partit, amb el triomf just i merescut del quadre espanyolista, que per fi avui, ha pogut jugar al camp primer per satisfacció de la seva patidora afició.

RCD Espanyol: Chus, Toro, Erik Sarmiento, Iago, Alex, Patrick, Pol Lirola, Melendo, Campu, Gual i Entrena.
Substitucions: Lauren per Gual, m. 66; Kike per Entrena, m. 71; Eric Gràcia per Campu, m. 75; Aarón per Erik Sarmiento, m. 81. Altre suplent: Carles Santaló (p.s.)

Stadium Casablanca: Diego, David, Sánchez, Cavero, Simón, Alberto, Cota, Belenchón, Pablo, Ciro i Calderón.
Substitucions: Iñaki per Belenchón, m. 56; Martín per Ciro, m. 63; Kevin per Cota, m. 72; Joaquín per Calderón, m. 76. Altre suplent: Alex (p.s.)

Àrbitre: Carlos Calderiña Pavón de la delegació de Sabadell. Ha mostrat cartolines grogues als visitants Cavero i Alberto. Per part local, l’ha vist Toro, m. 60 i Erik Sarmiento, m. 64.

Gols: 1-0: Gual, m. 10; 2-0: Campu (pen.), m. 12; 2-1: Cavero, m. 26; 3-1: Kike, m., m. 78; 4-1: Lauren, m.82; 5-1: Eric Gràcia, m.90.

Incidències: Encontre corresponent a la setena jornada del campionat de lliga del grup tercer de la  Divisió d’Honor Juvenil disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  S’ha guardat un minut de silenci en els moments anteriors a l‘inici del partit en memòria del germà del delegat espanyolista Quino Cardona.