BÁRBARA, PROVIDÈNCIAL A SEVILLA
AMB UN DOBLET, SALVA ELS MOBLES EN EL 93'

Sevilla FC: 2 - RCD Espanyol Femení “A”: 2

Defensivament l’equip fa aigües.

El RCD Espanyol Femení s’ha salvat de la desfeta a Sevilla davant el penúltim classificat (1 sol punt i encara sense conèixer el triomf) gràcies a un segon gol de Bárbara Latorre en el 93’ de joc. Les de José Antonio Montes defensivament deixen molt que desitjar amb grans errades cada partit i avui no ha sigut tampoc l’excepció.

Un feble Sevilla li ha tret els colors a l’equip espanyolista en tan sols dotze minuts de joc situant un perillós 2-0 en el marcador.  Davant la Real l’equip tingué la fortuna de cara en un partit que no mereixien empatar. Avui per contra, l’equip si ha merescut l’empat doncs ha sigut qui ha dut el pes del partit, qui s’ha bolcat sobre l’àrea contraria i qui ha lluitat fins el darrer instant en busca del gol.  Però amb errades impròpies d’un equip d’ elit i amb una inseguretat total de mig camp enrera, així no es pot anar enlloc. Avui, la tornada de la jugadora aragonesa Bárbara, clau en el punt aconseguit doncs després de la fractura de clavícula que l’ha tingut dos mesos allunyada dels terrenys de joc, en el dia de la seva tornada, ha sortint per la porta gran amb un doblet salvador.

Avui la principal novetat en l’onze espanyolista era la presència en la porteria de Irina Torrent en lloc de la meta internacional Sub-19 Paula Canals. I no li han pogut acompanyar pitjor les coses en el seu debut en partit oficial (en aquesta tercera estada al RCD Espanyol), doncs abans del primer quart d’hora ja ha vist perforada en dues ocasions la seva porteria. Als sis minuts, altre vegada greu errada d’Estella en jugar amb el cap confiada i intentar jugar enrera regalant l’esfèrica a Amparito qui no perdona davant Irina. Amb errades així, l’equip té una creu que pot resultar insalvable davant els grans de la categoria. Avui, davant la inferioritat del rival, s’ha pogut comptar encara que de pur miracle.

La lateral dretana Estella s’ha pogut refer de l’errada quan en el llançament d’un servei de cantonada ha estavellat el seu remat a boca de canó, al pal de la porteria. Als dotze, pilota avançada de Jenny per Sandra Jiménez “Avión” qui entrant dins l’àrea per la dreta, creua l’esfèrica amb un fort tret lluny de l’abast d’ Irina.  Increïble però cert. 2-0 !!!!  L’equip ha sumat 9 punts, quan en idèntica jornada només en duia 4 en l’exercici anterior... però en l’anterior temporada ja havia jugat contra el FCB, Levante i els dos atlètics. Enguany tan sols el Valencia (i van caure amb estrèpit) és l’únic dels grans que s’ha enfrontat a l’equip de Montes.

Amb el 2-0 l’equip espanyolista s’ha hagut d’espavilar i fer-se amb el control del joc a la zona ampla i intentar amb major o menor èxit assetjar la porteria rival. Ha dut perill a pilota aturada en llançaments de Núria Mendoza. L’equip perico ha llençat cinc cops en aquest primer període des de la cantonada, però la cobertura sevillana s’ha mostrat força expeditiva resolent amb solvència.  En el 19’ la veterana Lucía Muñoz ha aturat en una falta amb acció d’estratègia.  En el 23’ Alba ho ha intentat amb un remat fluix de cap.  Lombi, amb un remat fort des del vèrtex dret, ha enviat la bola per sobre.

Algunes pèrdues al mig del camp posaven dels nervis a més d’un doncs si bé el Sevilla ja ho tenia gairebé fet tot en atac, el nerviosisme en defensa de les visitants quedava en més d’una ocasió ben palès.  En els darrers minuts, bon regat d’Alba desbordant i assistint al centre pel llançament des de la frontal de Nuria, però en dos temps atura Lucia. En el 41’ falta lateral llençada per Cotado, rebutjant arriscadament la meta andalusa amb el peu rectificant sobre la marxa en la seva sortida.  Rivi, ben defensada tant per Marta com per Bocanegra, no pot en el 42 rematar davant la central andalusa. La meta del Sevilla posà el punt d’incertesa quan se li escapà una fàcil pilota de les mans davant Paloma, qui no esperava el error de la porter local. Una pilota centrada per Alba és rematada de cap malament per Rivi en el minut d’afegit.

En el segon temps, una nota per l’esperança. La tornada de Bárbara després de la lesió sortint en el lloc d’Alba Pomares, que no fou de les pitjors. Bárbara ocupà l’esquerra de l’atac jugant d’extrem.  El domini no obstant, seria de les locals en el primer quart d’hora. Falta perillosa en el 48’ a un metre de l‘àrea que Jenny envia a la tanca de l’Espanyol.  Un tret potent d’Elenaposa la por al cos, doncs un tercer gol mataria definitivament el partit.

Bárbara avisà quan en el 58’ penetrà per l’esquerra en acció individual jugant-se-la ella mateixa enviant a la xarxa lateral en comptes de passar la bola a una companya.  El Sevilla pogué fer el 3-0 en jugada de la davantera Sandra “Avión” qui sobrepassant a Irina en el seu remat, la pilota mansament cap a porta la treu una defensora espanyolista.  Segona substitució i darrera (Montes no alinea les jugadores del filial tot i que se les emporta convocades). En el 69’ xut de Núria botant a la gespa, rebutjant Lucía que no pot blocar.

En aquesta fase decisiva del partit tres jugades per la polèmica. Primerament, possible penal a Bárbara, que el col·legiat dona com a falta a molt poc de la línia que delimita l’àrea de càstig. Rivi envia alt. Poc després, Núria bota una falta lateral i Rivi de cap marca el gol de l’Espanyol. L’acció queda invalidada per fora de joc. La tercera polèmica vindria després i ja em parlarem posteriorment.  En el 76’ es creua providencial Inés davant la veterana Alicia Fuentes.  Bárbara es marxa de dos adversaris però no pot davant Lucia que llençant-se a la gespa li barra el pas.

A set minuts del final, la insistència perica té premi. Bárbara anota el primer reduint diferències després d’una pèrdua de Marta, i de ràpida acció supera a Lucía amb un letal remat. Al Sevilla ja li entra la por de que se li escapi un partit que tenia gairebé guanyat. En el 84’ l’acció polèmica que em referia: Possible penal en l’entrada d’Irina davant la davantera andalusa. El col·legiat torna a assenyalar la clara infracció, fora per ben poc. Alicia, també envia alt.  En el 90’ penja una falta lateral Núria, i Paloma pentinant envia la bola fora. El temps s’esgota. El Sevilla fa una altre substitució per matar el partit en el 92’. Cinquanta segons després, Bárbara rebent de Rivi, s’interna escapolint-se i amb un xut ras creuat situa l’empat a dos en el darrer sospir. Salva els mobles evitant un més que clar desastre davant altre dels equips cuers.

Sevilla FC: Lucía;  Mari Carmen, Bocanegra, Marta, Natàlia; Oliva, Elena; Amparito, Sandra “Avión”; Cori i Jenni.
Substitucions: Alicia per Elena, m. 61; Sandra Pérez per Cori, m. 75; Maria Polvillo per Sandra Avión, m. 86; Eva per Jenni, m. 92.  Altres suplents: Lucía Ramírez i Chica.

RCD Espanyol: Irina; Estella, Inés, Pereira, Cotado; Troyano, Núria; Lombi, Paloma, Alba Pomares;  i Rivi.
Substitucions: Bárbara per Alba Pomares, m.46;  Estibi per Cotado, m. 69.

Àrbitre: Ramón Manchón Muñóz, del comitè territorial andalús. Cartolina groga a la local Mari Carmen, m. 72 i la meta visitant Irina, m. 84.

Gols: 1-0: Amparito, m. 6; 2-0: Sandra, m. 12; 2-1: Bárbara, m. 83; 2-2: Bárbara, m. 93.

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada del campionat de liga de Primera Divisió Femenina, disputat el migdia de dissabte a la Ciudad Deportiva José Ramón Cisneros de Sevilla. Encontre retransmès en directe per Gol TV.