dissabte, 25 d’octubre del 2014

A PILOTA ATURADA, UN GOL DE RAILLO (1-0),
DONA ELS TRES PUNTS A L'ESPANYOL "B"

Fotos: Figot47








RCD Espanyol “B”: 1- C.D. Olímpic: 0

Victòria del conjunt de Lluis Planagumà en un partit força lluitat davant l’Olímpic de Xàtiva. Pels autèntics pericos presents, aquest era el “partit del segle” i tot lo demés, històries. Malauradament no tothom ha pensat igual i les grades no estaven tant plenes com la trajectòria de l’equip espanyolista mereix. Un detall curiós com a mostra: A la tribuna lateral descoberta, amb dos empleats de vigilants, tan sols cinc espectadors... Econòmicament, segur que valia més entrada lliure al menys en la lateral descoberta... 

Els blanc-i-blaus han tornat a la senda del triomf després de les punxades al 93’ en forma de derrota a Mallorca i empat davant l’Eldense, i del punt aconseguit davant Huracán a Torrent. Gràcies a aquests tres punts, l’equip de Planagumà seguirà una jornada més entre els quatre primers que donen dret a jugar la fase d’ascens a la categoria de plata del futbol espanyol.

Repetint Koke a la porteria espanyolista (i Jairo a la suplència), l’Espanyol B afrontava aquest partit amb l’esperança de tallar aquesta sèrie de tres partits sense obtenir el triomf. Les primeres ocasions no obstant, foren visitants: Als 9’ de joc Alex Cortell s’escapà i superant Ángel, i davant el meta d’Antequera, rematà creuat sortint l’esfèrica a la dreta perillosament a un pam del pal dret amb el meta andalús ja batut.  Posteriorment ho intentà el quadre valencià amb un acrobàtic remat que sortí per sobre la porteria blanc-i-blava.

Tallant en falta el veterà defensor Kike Alcázar (32 anys i mig) a molt poc de l’àrea de càstig, el 3 de l’Olímpic frenà una gran jugada de Mamadou en la que per velocitat –tot i fer un dolent control en un dels retalls – desbordà a la cobertura valenciana deixant-la en evidència i posava la directa cap a porta.  La falta l’ha executa Joan Jordán, enviant en el seu llançament l’esfèrica al pal dret, i acabant a córner. Aquest es llença des de l’esquerra de l’atac perico mitjançant Pirulo, i molt bé anticipant-se, el central i capità Raillo remata de cap al fons de la porteria. Era el 1-0 que acabaria sent definitiu.

Una bona acció de Luque acabà amb una passada en profunditat a l’àrea per Pirulo, però aquest es llençà intentant enganyar al col·legiat reclamant una pena màxima que no existí.  L’Olímpic gaudí d’una gran oportunitat per igualar el matx en el 36’ amb un gran xut de Valiente al que respongué Koke amb una intervenció de molt mèrit. En el minut afegit els valencians llençaren dos serveis de cantonada amb tot l’equip cercant l’empat. L’Espanyol B es defensà amb solvència.

En el segon temps només iniciar-se (1’) l’Olímpic de Xàtiva estigué a punt de donar l’ensurt obligant a intervenir Koke rebutjant el remat de Diego Jiménez. El tècnic espanyolista amb el pas dels minuts donà entrada a Jairo, i en el darrer quart d’hora a Sales, i a Traoré en els darrers minuts.  Una bona combinació per la dreta entre Pirulo i Rober no acabà amb el final desitjat.

El partit era força travat, poc vistós, amb el conjunt valencià estirant-se obrint línies per intentar obtenir l’empat. Els espanyolistes buscaven resoldre el partit al contraatac en alguna jugada que sentenciés el partit. Les ocasions clares de gol no sovintejaren ni una àrea ni l’altre, tret dels moments finals del partit en el que l’equip visitant es llençà descaradament a l’atac deixant molts forats a la seva reraguarda. Així, l’equip perico tingué varis jugades de contracop.

Una - només sortir Sales- , amb ràpid contracop i  ficant tot just la bota anticipant-se a la desesperada sortida del meta Jacobo i en la que finalment l’esfèrica surt mansament fora a còrner en tocar lleugerament el meta de l’Olímpic. La més clara ocasió de totes, quan en un contracop conduït per Pol Llonch, aquest es gira i dona una passada a l’espai per  Ivan Sales qui tot sol entra dins l’àrea i remata imperdonablement fora a la dreta quan seguint la jugada per darrera de la pilota per no caure en posició incorrecta, l’acompanyaven dos companys, el primer d’ells Jairo totalment desmarcat. Aquesta acció (87’) matava el partit i la resolució erràtica per excés d’individualisme ha pogut costar car, tenint en compta anàlegs precedents en els instants finals.            

Encara gaudiria l’Espanyol B de l’ocasió d’arribar al temps afegit sense patir, quan un bon contracop conduït en els metres finals per Jairo, l’andalús després de varis retalls assisteix a Luque qui remata a l’exterior de la fusta junt a la xarxa lateral (89’). La por al cos dels blanc-i-blaus arribà quan l’Olímpic de Xàtiva llençà en temps d’afegit una molt perillosa falta a la frontal a un parell de pams de la línia de l’àrea de càstig. Sortosament el llançament es marxà fora i amb aquesta acció s’esvaïren les darreres opcions per assolir l’empat per part dels valencians.  
  

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Koke, Rober, Raillo, Rubén Duarte, Ángel, Pol Llonch, Marc Fernández, Joan Jordán, Mamadou, Pirulo i Luque.
Jairo per Marc Fernández, m. 63; Iván Sales per Pirulo, m. 74; Traoré per Mamadou, m. 82. Altres suplents: Néstor (p.s.) i Héctor.

CD Olímpic: Jacobo, Mario Sánchez, Kike Alcázar, Pepín, Belda, Valiente, Jordi Marenya, Vaquero, Alex Cortell, Diego Jiménez i Luis Acosta.
Substitucions:  Carlos Pifarré per Jordi Marenyà, m. 62; Dani per Luis Acosta, m. 70: Borja per Diego Jiménez, m.80. Altres suplents: Toni Vela i Rangel (p.s.)

Àrbitre: Raúl Martín González Francés, del col·legi de Las Palmas, assistit en bandes per Tanasu Rayco de las Nieves i Domingo Sosa Gómez, també de Las Palmas.  Ha deixat jugar en excés no tallant el joc dur. Només ha mostrat tres cartolines, una per Marc Fernández, m. 23 i dues pels visitants Kike Alcázar, m. 16 i Pepín, m. 57.

Gol: 1-0: Raillo, m. 18.

Incidències: Encontre corresponent a la 10èna. jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B, disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.    





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M