diumenge, 19 d’octubre del 2014

L'ESPANYOL CAU DAVANT UN ATLÉTICO QUE
TREU PROFIT DE LA FEBLESA PERICA EN EL JOC AERI

C. Atlético de Madrid: 2 - RCD Espanyol: 0

Final a la ratxa del conjunt de Sergio González. Després de quatre encontres sense conèixer la derrota, avui l’equip espanyolista ha sucumbit davant l’Atlético de Madrid. Si bé el vigent campió de lliga pot semblar que dista bastant de la seva millor versió de l’exercici passat, si que ha fet molts més mèrits per fer-se amb el triomf que un Espanyol que tan sols ha gaudit d’una clara ocasió als primers minuts i altre tot just abans del descans, i s’ha dedicat a defensar l’empat a zero inicial fins que els locals han tret profit del joc aeri i de les jugades d’estratègia. Tampoc ha fet molt més de l’altre món el conjunt madrileny per obtenir el triomf davant l’equip català,  però els matalassers són un dels equips que més sap jugar amb el marcador a favor.  
   
L’Espanyol no ha pogut comptar amb un home bàsic al mig del camp com és Víctor Sánchez qui per problemes gàstrics no ha pogut participar en el matx sent baixa de darrera hora. El seu substitut en l’equip, Salva Sevilla segueix sense donar el rendiment que d’ell s’esperava en ser fitxat per l’entitat perica.

L’equip matalasser als tres minuts duia ja perill de bon inici en servei de cantonada mitjançant Ardam Turan, evitant Kiko el gol local.  Gran jugada als tretze de joc per banda esquerra de Sergio García qui centra passat,  i Lucas Vázquez tot sol després que el defensor matalasser no hagués pogut refusar, remata de primera salvant Moyà rebutjant i evitant el primer gol del partit.  Amb tot i malgrat el poc encert en aquesta acció, l’extrem ex del Castilla ha sigut dels pocs que en atac han mostrat detalls.

Al quart d’hora remat enverinat des de la frontal de Koke que Kiko treu rebutjant a córner.  La més perillosa en el 26’ amb centre d’Ansaldi amb remat de cap de Mandzukic que ha salvat Casilla tot i que l’acció seria invalidada per fora de joc del davanter centre matalasser.

L’equip perico es defensava amb ordre, però cada cop li durava menys la pilota en els seus peus, convertint-se ja l’atac local amb el pas dels minuts en un atac i gol constant. Errada per alt de Casilla en el 33’ en un llançament penjat des de l’esquerra que no tocà l’esfèrica rematant altre cop de cap Mandzukic passejant-se la pilota i sortint fora per ben poc. En el 37’ centre des de l’esquerra i remat del punta croata ajustat a mig metre del pal esquerre de la porteria espanyolista. En aquesta fase de l’encontre l’Espanyol ho basà tot amb defensar-se renunciant a intentar quelcom en atac.  Una mitja volta de Raul García en el semicercle, finalitza amb un tret que surt fora a la dreta de Casilla.  

Problemes ja evidents a pilota aturada, amb un servei de cantonada rematat per Tiago. Els locals en llençaren en aquest primer període 7 per cap, l’equip espanyolista.  Se li feien bastant llargs ja els minuts al quadre català,  fins que en el 42’ en segona jugada després del setè servei de cantonada, centre penjant Gabi i remat de cap bombejat de Tiago al fons de la porteria que agafa un pèl avançat al meta d’Alcover. Per ben poc l’equip de Sergio González no ha pogut arribar al descans amb l’empat inicial. En  el darrer instant del primer temps, jugada individual de Sergio García que culmina pecant d’individualisme amb un xut alt. El gol matalasser trenca tots els esquemes als blanc-i-blaus que veient-se per sota en el marcador, teòricament haurien d’arriscar més en el segon temps.

Però en la represa no variaren les dolentes perspectives per l’equip sinó que aquestes es farien encara més paleses quan al 55’ s’ha de retirar amb problemes físics Sergio García, sortint al terreny de joc Alex Fernández, qui tampoc sembla que rasqui bola en aquest equip.    En el 65’ Sergio efectua un doble canvi esgotant les possibilitats de substitucions, donant entrada a Stuani i Montañés.
   
Stuani cau dins l’àrea però el col·legiat no aprecia punibilitat suficient tot i que el contacte (mínim) amb un defensor ha existit. Casilla salva al seu equip del segon,  instants després (abans del vint de joc) quan un llarg desplaçament de Godín per Mandzukic es queda tot sol entrant a l’àrea i rematant  al cos del d’Alcover.  

L’Atlético de Madrid sentència en una jugada en la que en la pilota penjada en l’enèsim còrner, acaba amb remat de Giménez que endinsa Mario Suárez a la mateixa línia de gol, en mig de les protestes dels espanyolistes degut a una possible falta d’un dels atacants matalassers que es penja sobre el defensor espanyolista. El previsible joc d’un Atlético que també havia de dosificar esforços al tenir partit de Champions la propera setmana, no ha sabut ser neutralitzat pels espanyolistes que han patit força a pilota aturada.   

Greezmann fent la paret amb Koke s’interna dins l’àrea, rematant i aturant segur Kiko.  Mentre l’Espanyol ho intentava sense cap tipus de convicció,  amb un llançament de Montañés a la xarxa lateral, encara ha pogut ser pitjor la cosa si el pal no hagués repel·lit el remat de Greezmann quan entrant des de darrera supera a Kiko Casilla i remata a porteria buida amb poc - però suficient -  angle. Amb dir que el conjunt espanyolista ha llençat en el 87’ el seu primer servei de cantonada mentre que els madrilenys  ja n’havien llençat una dotzena, queda ja tot dit. A més un detall a tenir també en compta. El nombre de cartolines rebudes pels jugadors espanyolistes: Cap.

  
Fitxa tècnica:
Atlético de Madrid: Moyà; Juanfran, Jiménez, Godín, Ansaldi; Tiago, Gabi; Arda Turan, Raul García, Koke; i Mandzukic.
Substitucions: Mario Suárez per Tiago, m. 52; Griezmann per Ardam Turan, m.59; “Cebolla” Rodríguez per Mandzukic, m.85.  

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López,  Colotto, Álvaro, Fuentes; Cañas; Salva Sevilla, Lucas Vázquez, Víctor Álvarez, Sergio García; i Caicedo.
Substitucions: Alex Fernández per Sergio García, m. 55; Montañés i Stuani per Víctor Álvarez i Caicedo, m. 63.

Àrbitre: Iñaki Bikandi Garrido del comitè territorial basc, assistit en bandes per Andoni Huerga Cermeño i Aitor Villate Martínez.

Gols: 1-0: Tiago, m. 43; 2-0: Mario Suárez, m. 70.

Incidències: Encontre corresponent a la vuitena jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (Lliga BBVA), disputat aquest migdia de diumenge a l’Estadi Vicente Calderón de Madrid. 




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M