dimarts, 2 de desembre del 2014

TANT... PER TANT POC.
L'ESPANYOL SENTÈNCIA, AMB UN DOBLET DE STUANI.

CD Alavés:  0 - RCD Espanyol: 2

L’Espanyol de Sergio González ha assolit el seu primer triomf a domicili en partit oficial. Ho ha fet a Mendizorroza, davant el CD Alavès – conjunt de la categoria de plata del futbol espanyol – en el que era el partit d’anada dels setzens de final de la Copa de SM el Rei. Amb un doblet de Stuani, l’equip perico ha encarrilat perfectament l’eliminatòria en un partit molt gris dels blanc-i-blaus,  en el que poques vegades fent tant poc, s’acaba obtenint tant.

Amb una alineació de suplents en el que tan sols lluïa Stuani a la davantera, destacava la presència d’Héctor Moreno després de participar en el darrer tram de l’amistós davant l’Olimpyque de Marsella i anar convocat davant el Llevant, així com la presència de Carles Clerc, inèdit amb Sergio González. El primer temps, bastant acceptable. El segon,  horrible en quant a joc, pel pobre futbol realitzat. Tan sols es salva l’equip pels dos gols de l’uruguaià que deixen gairebé resolta l’eliminatòria llevat de majúscula sorpresa al partit de tornada. Pau, Stuani pels dos gols i  el  seu esperit sempre de lluita, alguns detalls de Víctor i Mattioni, o els llançaments a pilota aturada de Lanza, el millor a nivell individual. A nivell col·lectiu, al marge dels gols, que s’ha pogut mantenir el zero en la porteria espanyolista que tal com estan les coses...        
  
La primera ocasió arribava als tres minuts de joc amb passi de Víctor Álvarez per Lanzarote,  rematant aquest al cos de Goitia quan tenia moltes possibilitats d’assolir el primer gol del partit. Centre  al 6’ des de la dreta dels bascos passejant-se perillosament la pilota fins que rebutja Javi López.  Eslalon arrencant en camp propi de Mattioni, tallat en falta que s’ha menjat Undiano.  Després d’una fase de domini local com a contrapunt a l’inici espanyolista, l’equip de Sergio González tornava a fer-se amb el control del joc i arribava a l’àrea rival: al 27’ falta lateral llençada des de l’esquerra per Lanza, i remat de cap de Moreno, salvant el meta Goitia al seu equip. Al 29’  ocasió amb xut de Mattioni dins l’àrea, que torna a rebutjar el defensa Laguardia sota pals.

Quan es duien 36 minuts de joc, bon contracop dels espanyolistes. Víctor Álvarez dona una bona assistència per Stuani elevant per sobre Laguardia. Entra a l’àrea el davanter uruguaià i el seu remat ras toca en el peu del defensor Laguardia, batent a Goitia. Era el 0-1 que encarrilava el partit i situava força bé al quadre català en vistes a assolir els vuitens de final de la competició.     A punt de fer el segon en una errada defensiva d’Einar, rematant aquest cop l’uruguaià després de retallar al defensor,  a les mans del meta local quan seguia l’acció Mattioni. El partit s’esgotà en el primer temps sense cap altre circumstància digne de menció.

En el segon temps l’Espanyol, veient-se ja anticipadament guanyador davant un Alavés que no mossegava (cap cartolina en tot el partit), es dedicà al que si saben fer.... A especular amb un triomf sense esforçar-se el més mínim. Així no es d’estranyar la profunda desafecció que hi ha a la grada del Power 8 Stadium... Un Espanyol que ha abdicat de seguir jugant al futbol i s’ha dedicat a veure-les venir cedint tot el camp. Alguns dels suplents avui al terreny de joc han tornat a demostrar-li al tècnic que millor no comptar gaire amb ells...  

Així en aquest estat de coses, l’equip basc s’ha fet dominador del partit. Ha començat amb una ocasió de Juanma qui ha rematat fora a l’esquerra de Pau. En el 59’ Pau llençant-se a rebutjat el perillós centre de Sangalli pentinat per un company. En el 66’ altre centre enverinat que no ha dut majors problemes de pura casualitat. L’equip no jugava a res i el partit era ja insofrible. Tan sols la incertesa del marcador i l’interès d’alavesistes i espanyolistes podia permetre seguir veient-lo a través de la petita pantalla.  Pau, molt segur durant tot el partit, ha evitat l’empat en una bona trenada jugada d’atac local amb xut final creuat des de l’esquerra que ha aturat amb seguretat.

En el tram final de partit, ocasió blanc-i-blava en el 82’  en jugada iniciada per Luque, continuada per Joan (ambdós havien sortit feia una estoneta), i la  pilota a la dreta és centrada per Stuani a Mattioni, salvant un defensor emprant-se a fons per evitar el remat del brasiler.  En la següent jugada, el col·legiat s’ha menjat un més que possible penal de Raul Rodríguez sobre Juli, al que el desplaça empentant-lo amb el braç.  

Tot i que ha sigut anul·lada per fora de joc,  l’ensurt ha sigut de consideració en veure en jugada al 89’ com el davanter local ha controlat dins l’àrea, tot i que  perdent finalment davant Javi López.  En el 90’ jugada amb varis remats i refusos amb remat final de Barreiro aturat per Pau;  jugant amb foc l’equip espanyolista...  En el 91 i mig, remat de cap de Barreiro fora...

Quan ja s’esgotava el tercer i darrer dels minuts concedits per Undiano com a temps de prolongació als noranta reglamentaris, l’Espanyol bota una falta mitjançant Lanzarote penjant a l’àrea, on s’imposà en el remat de cap Stuani,  i  davant un mal situat porter rival envia la pilota ajustada a la dreta, lluny del seu abast. Molt premi, per tant poc futbol i tants pocs mèrits.   


Fitxa tècnica:
CD Alavés: Goitia, Medina, Laguardia, Einar, Xavi Castillo, Raul García, Beobide, Sangalli, Tejera,  Juanma, i Ion Vélez 
Substitucions: Juli per Ion Vélez, m.60; Toti per Tejera, m. 75; Barreiro per Juanma, m.84.

RCD Espanyol: Pau, Javi López, Raul Rodríguez, Héctor Moreno, Clerc;  Abraham, Alex Fernández, Mattioni, Víctor Álvarez;  Lanzarote, i Stuani.
Substitucions: Luque per Clerc, m.61; Joan Jordán per Alex Fernández, m.68; Álvaro per Héctor Moreno, m.74.

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco, del comitè territorial navarrès, assistit en bandes per Victoriano Díaz Casado i Jesús Zancada Lobato. Una sola cartolina groga, que l’ha vist el migcampista espanyolista Alex Fernández, m. 22.

Gols: 0-1: Stuani, m. 36; 0-2: Stuani, m. 93

Incidències: Encontre d’anada dels setzens de final del Campionat d’Espanya – Copa S.M. el Rei, disputat aquest vespre a l’estadi de Mendizorroza de Vitoria. 




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M