dilluns, 9 de març del 2015

EL CADET "A" PERD AL DARRER MINUT,
I DIU PRÀCTICAMENT ADÉU AL TÍTOL DE LLIGA













RCD Espanyol Cadet “A”: 2 – FC Barcelona: 3

Dolorosa derrota del Cadet A en el derbi de la màxima a la Dani Jarque en el que era la darrera oportunitat per situar-se altre cop a la primera posició de la classificació –encara que fos amb igualtat a punts pel gol-average – . Els de David Fernández no van merèixer perdre un partit en el que la sort estigué de part dels barcelonistes que aconseguiren posar-se dos cops per davant en el marcador en els darrers segons del primer temps, i en els darrers instants del partit. Entre mig, l’Espanyol va capgirar l’advers marcador, però li faltà saber mantenir el marcador quan ja havia fet el més difícil.

Amb aquesta derrota, el FC Barcelona se’n va 6 punts amunt a la classificació i tenint en compta que tan sols ha perdut un encontre (el de la primera volta davant l’Espanyol) empresa força complicada per no dir gairebé impossible seria, no solament que l’equip espanyolista guanyi tots els encontres que li manquen, sinó que a més els blaugrana caiguessin derrotats en dues ocasions (o tres empats).

El partit s’inicià de manera elèctrica per part espanyolista. Només centrar de mig camp, quan encara no es duien ni tan sols vint segons, pilota de Fode en profunditat per la velocitat d’Anglada que es planta tot sol davant Peña, però no el pot superar rematant al cos del porter que evita l’ 1-0.  Al quart d’hora de joc altre gran ocasió. Fode tocant d’esperó deixa per Brugué qui dubta i no pot xutar, sent Anglada qui ho fa tocant en un defensor la pilota i sortint a córner per ben poc. El Barcelona era qui tingué en aquest primer temps la pilota, la possessió, però les ocasions clares eren espanyolistes, però sense l’encert per transformar-les en gols.  En altre llançament des de fora de l’àrea el meta barcelonistes fa vistes i la pilota surt a menys de dos pams del pal dret.

Passat l’equador del primer temps arribà la primera situació de perill a l‘àrea espanyolista ben resolta pel meta Adrián.  El domini era clar dels visitants, però altre cop seria el quadre perico qui disposaria d’una gran ocasió per avançar-se en el marcador quan una falta llençada per Pol Lozano es rematada en mig d’un munt de jugadors probablement per Albert, i la pilota es rebutjada com pot pel meta barcelonista evitant el gol i el defensa Guillem evita sota pals el gol perico quan Fode anava ha entaforar l’esfèrica dins.

Una autèntica llàstima per que després de les grans ocasions no aprofitades, seria el FC Barcelona qui en el darrer sospir del primer temps aconseguiria marcar després d’una jugada en la que desbordà Mboula per la dreta i la seva passada de la mort fou rematada per Ricard de primera per alt al fons de la porteria espanyolista.

Triple canvi en l’Espanyol (sortiren Mateo, Izan, Retu) per afrontar un segon temps en el que l’equip havia de donar el millor de si mateix per intentar una complicada remuntada. Els blanc-i-blaus dominaren més el joc davant un Barcelona que ja no tingué tant la pilota, que amb el gol es dedicà més a contemporitzar.  La primera ocasió perica en aquest segon període fou en un llançament de falta directe a càrrec d’Izan que aturà el porter. En el ràpid contracop culer que seguí a la jugada, els de Quique Álvarez portaren molt perill fins al punt de tenir que sortir ràpid Adrián anticipant-se i aturant amb la mà just al límit de la línia que delimita l’àrea de càstig.

Passat el quart d’hora de joc, l’Espanyol igualà el partit. Centre de Dani Reina des de la dreta, no arriba a la pilota Retu, i aquesta li cauria a Fode qui no perdonà i afusellà altre cop als barcelonistes com ja succeí a la Gamper.  En una arrencada de Brugué, aquest avançà fins la frontal però el seu llançament s’estavellà en les cames d’un defensor.

Vuit minuts després del gol de l’empat, l’Espanyol capgiraria el marcador. Pilota penjada sobre l’àrea visitant, varis refusos i la pilota li cau a Dani Reina que d’un potent tret dins l’àrea, estavella la pilota al travesser; la jugada continua i finalment Brugué acabaria rematant dins. Tornaria a ingressar al terreny de joc Pau, situant-se Mateo més endarrerit en lloc del substituït Pol Hernández, lateral esquerrà amb una cartolina.

Però l’alegria li durà molt poc a l’equip espanyolista. Tan sols tres minuts en que en jugada individual Mboula – l’autèntic malson dels espanyolistes en aquest partit –aconseguí en una bona jugada penetrar i superar a Adrián establint l’empat.  Un resultat que deixava al Barcelona tres punts a munt, i que no li servia al conjunt perico que buscà amb decisió el triomf. Un centre de Pau enverinat i molt tancat s’acabà marxant fora. Tornà al terreny de joc Anglada i sortí Miguel a la medul·lar. L’equip perico pujà a l’atac en varies situacions a pilota aturada, sent el central Albert un davanter més.

Precisament amb tot l’Espanyol bolcat avisà el Barcelona amb un contracop que finalitzà amb un remat per sobre el travesser. Quan es complia el minut 80’ darrer de l’encontre, agafà a tot l’equip davant –amb el central Albert inclòs – i el Barcelona protagonitzà un ràpid contraatac que culminà amb el gol del triomf. Final cruel per un derbi en el que l’Espanyol va merèixer molt més.

      
     
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Adrián, Dani Reina, Pol Hernández, Alex Cubedo, Albert, Pol Lozano, Pau, Sosa, Anglada, Fode i Brugué.
Substitucions: Mateo, Izan i Retu per Pau, Sosa i Anglada, m. 41; Pau per Pol Hernández, m. 66; Alós per Brugué, m. 72; Miguel i Anglada per Fode i Retu, m. 76. Altres suplents: Lluis Andreu (p.s.) i Pastor.

FC Barcelona: Iñaki Peña, Guillem Jaime, Erick Ferigra, Oscar Mingüeza, Martí Vilà, Alex Viedma, Jordi Mboula, Ramón Rodríguez, Ricard Puig, Alex Collado i Abel Ruíz.
També: Maciel Werick, Tandasi Fombutu, Jesús del Amo, Diallo i David Iserte. Altre suplent: Adrián Rojas (p.s).

Àrbitre: David López Jiménez, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Marc Oltra Sáez i Óscar Mile Alonso. Cartolines grogues pels espanyolistes Pol Lozano, m 17, Pol Hernández, m. 60, i als visitants Alejandro Viedma, m. 50, Guillem Jaime, m. 54 i Ramón Rodríguez, m 57.

Gols: 0-1: Ricard Puig, m. 40; 1-1: Fode, m. 56; 2-1: Brugué, m. 64; 2-2: Mboula, m. 67; 2-3: Abel Ruíz, m.80.

Incidències: Encontre corresponent a la 21èna. jornada del campionat de lliga de Divisió d’Honor Cadet, disputat la tarda del passat dissabte al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temperatura suau gairebé primaveral, 14º/15º. En les files del quadre culer, Tandasi Fombutu, jugador que tan ràpid fou incorporat a l’equip espanyolista infantil (campionat de Catalunya 2013), fou arrabassat per l’entitat culer per la següent temporada. Alex Collado Gutiérrez, altre jugador culer que també passà per la pedrera espanyolista...    


  CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 57 20 19 0 1 86 13
2 R.C.D. ESPANYOL 51 20 16 3 1 46 13
3 U.D. CORNELLÀ 39 21 11 6 4 37 18
4 C. GIMNÀSTIC DE TARRAGONA 36 20 11 3 6 38 31
5 UNIÓ F.B. JABAC I TERRASSA 33 20 10 3 7 37 28
6 C.F. BADALONA 33 21 10 3 8 36 38
7 C.F. DAMM 31 20 9 4 7 29 17
8 ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT 28 21 7 7 7 20 26
9 C. ESCOLA F. GAVÀ 22 21 5 7 9 22 29
10 F.C. GIRONA 22 21 6 4 11 27 43
11 U.E. BORDETA LLEIDA 20 20 5 5 10 18 40
12 F.C. SANT CUGAT ESPORT 19 21 5 4 12 22 45
13 C.E. ESCOLA FUTBOL MATARÓ 18 20 5 3 12 24 34
14 U.E. RAPITENCA 17 21 4 5 12 25 43
15 LLEIDA ESPORTIU T.C.F. 17 20 3 8 9 18 32
16 U.E. SANT ANDREU 15 21 4 3 14 16 51


1 comentari:

Anònim ha dit...

El Barça ha punxat avui en el partit aplaçat contra el Mataró per 2-1, això fa que ara mateix l'Espanyol estigui a 6 punts però amb un partit menys. Guanyant el partit aplaçat la diferència estaria en 3 punts i el gol average pels pericos.

Salutacions!




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M