dissabte, 14 de març del 2015

PUNT IMPORTANT DAVANT L'ATLÉTICO, PERÒ....
AMB DESAPROFITADA SUPERIORITAT NUMÈRICA















RCD Espanyol: 0 - C. Atlético de Madrid: 0



Espanyol i Atlético han empatat a zero en un partit dur, accidental i de poc futbol en el que l’aspecte físic s’ha imposat a les poques jugades de qualitat tècnica que s’han vist. El resultat sent bastant benèvol amb l'equip perico es pot considerar com a just, més enllà de la dolenta actuació arbitral que als matalassers els hi ha permès gairebé tot (menys a Miranda), i amb molta diferent mesura als espanyolistes que els ha cosit a faltes provocant la indignació de la grada.

L’equip matalasser, amb el segell que imprimeix el seu tècnic (la mateixa duresa al límit del reglament que exhibia pels terrenys de joc quan era jugador), ha plantejat un dur encontre en el que els blanc-i-blaus  no han sabut aprofitar els quaranta-vuit minuts de superioritat numèrica per acabar de doblegar al rival. Es més, en les acaballes Kiko Casilla (purgant l’errada d’Anoeta), s’ha erigit en salvador del seu equip aturant un tret de Raul García que li hagués pogut donar el triomf als de Simeone.

Sergio González ha alineat a Javi López en el doble pivot desplaçant a Víctor Sánchez a la banda esquerra de la parcel·la ampla del camp. Duarte ha tornat a l’onze titular i el que més cridava l’atenció era la suplència d’un Cañas molt erràtic en els darrers encontres.

Als vuit minuts el col·legiat ja mostrava les seves diferències a l’hora de qualificar la duresa d’uns i d’altres i amonestava a Álvaro. El partit era força igualat sense cap dominador clar. Amb el pas dels minuts seria el quadre matalasser qui es faria amb el control del joc i arribaria ja a l’àrea espanyolista amb perill.  Primer seria en una falta llençada al 19’ que remataria de cap Fernando Torres lluint-se el d’Alcover enviant a córner per sobre el travesser.  Els madrilenys llençaren bastants serveis de cantonada i en un d’ells (12’) rebutjà de punys Kiko, i després de varis rebots fou Koke qui rematà creuat fora.  En altre d’ells executat per Koke aquest cop fou una volea de Gabi que sortosament anava bastant centrada i aturà sense problemes Kiko.

Als 20’ de joc recuperació a càrrec de Sergio García després d’una errada en la passada de Juanfran, intentà colar-se a l’àrea entrant pel centre rodejat de jugadors i acabà caient dins l’àrea i perdent l’esfèrica. No assenyalà res punible l’àrbitre. El del Bon Pastor, intentà masses coses i no sempre li sortiren bé, però al menys posà el seu màxim interès en demostrar que no li afecta tot el succeït tot i que la processó vagi per dins com es sol dir en aquests casos.  En el contracop següent, l’Atlético agafa malament al quadre perico i Griezman tindria el gol però el seu remat també fou ras i  sortosament desviat a l’esquerra de la porta blanc-i-blava.

El col·legiat crispà els ànims dels espectadors pericos quan ja va deixar sense sancionar una falta a Caicedo a uns metres de l’àrea madrilenya, mentre exhibia el  màxim rigor en les entrades dels espanyolistes. I ja en els inicis del minut d’afegit, Miranda i Abraham salten però el brasiler amb el braç per davant colpejant amb el colze a un Abraham que s’ha de retirar en llitera. No ho dubta, i en aquest cop encertadament quan s’aixeca el matalasser li mostra la vermella (veure foto) mentre la part de la grada el qualificava d’ assassí...

Cañas sortiria a la represa en lloc del lesionat Abraham. Abans del descans Simeone ja havia sacrificat a Torres situant a Giménez al terreny de joc.  Als pocs minuts, jugada invalidada per falta que ha finalitzat amb la bola dins la porteria de Kiko, però ja havia quedat anul·lada prèviament l’acció atacant dels matalassers.   L’equip espanyolista ha pecat de no xutar més a porta, al marge de centres poc efectius en masses ocasions i excés d’individualime en alguns jugadors.  Una bona acció de Duarte habilitant a Lucas Vázquez ha acabat no xutant l’extrem i endarrerint a la frontal a un Sergio que ha acabat perdent.   Al 55’ xut a porta de Caicedo molt tou i massa centrat.

Stuani ha substituït Caicedo. En el 64’ Sergio ha rebut una enganxada terrorífica que el col·legiat ha aplicat la llei de l’avantatge, però se li ha oblidat posteriorment mostrar la preceptiva amonestació. Arda ha sortit en el lloc de Gabi. Moya ha arribat molt abans que Stuani en una passada en profunditat de Sergio García a l’espai.

Al 78’  Kiko Casilla ha salvat a l’Espanyol de la derrota. Passada en profunditat de Griezman per Raul García i tot sol en el mà a mà amb el d’Alcover, remata  i rebutja Casilla evitant el 0-1. Darreres substitucions, Salva Sevilla pel bàndol local i Raúl Jiménez pel matalasser i el partit que anava desenvolupant-se seguint els mateixos paràmetres del segon temps. Domini perico, intent d’arribar a porta, només intent... i algun contracop visitant dels que fan tremolar. En mig, molta lluita, faltes, garrotades...  Els espanyolistes han arribat bé amb una acció de Lucas que ha centrat abans que sortís la bola, però Stuani forçat ha rematat de cap, alt.

A cinc del final, ensurt de consideració. Remat d’Arda Turan que a boca de canó salva Kiko, i el posterior remat de Raúl García fa impacte en un defensor i la pilota no entra. En els darrers minuts l’equip madrileny llençaria dos serveis de cantonada i tindria amb 10 jugadors el domini i control de l’esfèrica estan més a prop el gol visitant que el local.  Al final, empat i un punt d’aquells que a principi de lliga no es compta amb ell, però que jugant amb superioritat numèrica es podia esperar quelcom més dels espanyolistes en el segon temps. No passa l’equip pel seu millor moment. Es més que evident que la sequera golejadora del trident i la pèrdua de confiança en si mateixos de tot l’equip.
     

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Javi López, Abraham, Lucas Vázquez, Víctor Sánchez; Sergio García i Caicedo.
Substitucions:  Cañas per Abraham, m. 46; Stuani per Caicedo, m. 63; Salva Sevilla per Víctor Sánchez, m. 78.

C. Atlético de Madrid: Moyá; Juanfran, Godin, Miranda, Gámez; Tiago, Gabi, Raul García, Koke; Griezman i Fernando Torres.
Substitucions: JM Giménez per Fernando Torres, m. 45; Arda per Gabi, m. 65; Raul Jiménez per Griezman, m. 79.

Àrbitre: Iñaki Bikandi Garrido, del comitè territorial basc, assistit en bandes per Andoni Huerga Cermeño i Aitor Villate Martínez. Molt malament, li venia massa gran el partit i potser la categoria i tot. Ha amonestat amb cartolines grogues als locals Álvaro, m. 8, Víctor Sánchez, m. 37, i Javi López, m. 60 i als visitants Gabi, m. 41, Tiago, m. 57 i Raul García, m. 79. Ha expulsat amb vermella directa al matalasser Miranda, m. 45 per una lletja acció quan saltant davant Abraham ho ha fet colpejant amb el colze.  

Incidències: Encontre corresponent a la jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA), disputat aquesta tarda de dissabte al Power 8 Stadium davant la presència de 22.538 espectadors en una tarda d’ambient fresc amb cel bastant cobert i molt poques estones de sol. A la llotja, el que fora jugador del RCD Espanyol amb Santamaría com a tècnic, el xilè José Humberto Caszely, el “Gerente” . Han efectuat les tasques d’aplegapilotes, els nois dels equips del futbol base de la GPE Manigua.  El migcampista Abraham, després de rebre la garrotada de Miranda i d’haver abandonat el terreny de joc amb llitera ha sigut hospitalitzat i sembla en un primer moment que les proves que li han estat realitzades deixaran l’acció en un simple ensurt.  









S E N T I M E N T P E R I C O . C O M