diumenge, 8 de març del 2015

UN REGAL DE CASILLA DONA EL TRIOMF
A LA REAL, DAVANT UN INOPERANT ESPANYOL

Real Sociedad: 1 - RCD Espanyol: 0  


Els de Sergio González no han pogut rescabalar-se del dolorós K.O. a la Copa de dimecres, i han caigut de la pitjor manera, en un dolent partit, per un gol d’una errada molt greu del meta Kiko Casilla, i tornant a evidenciar que l’equip espanyolista no passa pel seu moment ni de joc ni de poder realitzador després d’aquelles enlluernants actuacions a la Copa.

La Real Sociedad ha aprofitat el regal, s’ha defensat amb convicció i solvència i inclòs ha intentat anotar un segon gol que sentenciés l’encontre, premi aquest massa gran pels mèrits dels donostiarres, i mentre ho provaven, el partit ha anat morint sense que els avui grocs tinguessin la suficient profunditat i claredat d’idees com per fer-se creditors d’una reacció que capgirés el marcador.  

Si bé l’equip perico semblava ben posicionat al terreny de joc sortint a dominar al seu rival, acabà anant de més a menys amb el pas dels minuts.  Una jugada individual de Sergio García amb canvi de ritme als onze de joc, acaba jugant-se-la el del Bon Pastor amb el seu remat forçat que surt fora.  Ho tornaria a intentar el capità espanyolista amb un xut al 25’ que bloca el meta de la Real, Rulli.

Les ocasions clares de gol brillaven per la seva absència, i cap dels dos equips semblava que tenia suficient “punch” com per superar la cobertura rival i acabar perforant la porta contraria.   Tan sols una falta penjada en el vèrtex a càrrec de Rubén Pardo, es rematada per Xabi Prieto de cap, sortint la pilota desviada bastant a prop del pal.

Però en el  37’  arriba la jugada desgraciada que decideix el partit. Héctor enredereix per Casilla i aquest sense mirar gairebé juga amb el peu intentant tornar-li l’esfèrica, regalant a Canales la pilota en safata de plata. El jugador de la Real aprofita l’obsequi i marca de xut ras.    L’equip intenta superar el tràngol, però res de res... Ho prova llençant Sergio García en el darrer instant del primer temps, però  la pilota massa centrada cau a les mans del meta realista.

En el segon temps, s’esperava una reacció espanyolista que tampoc s’ha vist enlloc. Ni abans del canvis, ni gairebé després, tret dels minuts finals. Al contrari, per ben poc no arriba Agirretxe a una falta lateral penjada per Rubén Pardo en el sis de la segona. Castro ha fet el que ha volgut entrant a l’àrea després de recuperar una bola conseqüència d’un passi enrera defectuós d’Abraham i Casilla evita el segon taponant bé el remat d’un Agirretxe que s’ha escorat massa a la dreta. Falta lateral executada per Rubén Pardo que treu de punys Casilla. 

Només als darrers instants l’equip perico ho ha intentat, amb la Real ben tancada darrera i sense donar cap tipus de concessions i sortint a la contra amb perill en mig del desgavell ja tàctic dels espanyolistes – i d’un Sergio González també superat - que han acabat altre cop amb no se quants davanters sobre el terreny de joc.  

Una pilota passada de Sergio García l’ha rematat de cap Stuani blocant el meta de la Real (83’).  Finalment una falta llençada per Abraham l’ha rematat també de cap Caicedo, qui tot sol envia la pilota a les mans del porter de la Real.  Stuani amb un remat de cap per sobre la porta de la Real, ha tingut la darrera ocasió per al menys igualar el partit.
Ha sigut en canvi la Real qui en temps d’afegit ha tingut la pilota i inclòs ha pogut marcar quan Agirretxe en rebre de Xavi Prieto, ha controlat malament dins l’àrea i entre Casilla i un defensor han evitat que pogués rematar bé.  

Esperem i desitgem que l’equip torni  a posar-se les piles ben ràpidament, doncs manca encara suficient lliga com per que segueixin passant coses (inclòs de força desagradables). Per que Kiko haurà errat greument... Però la resta de l’equip ha demostrat la seva inoperància per reaccionar i al menys igualar el partit, i no donar altre cop una imatge molt lletja en quant a joc, i molt preocupant en quant a poder ofensiu.   I alguns dels jugadors que a la banqueta s’ho passaven tant bé avui a Anoeta, tant contents quan en els darrers minuts l’equip estava ja pràcticament vençut, a punt de sucumbir altre partit més, que sàpiguen que a l’afició no ens en fa gens de gràcia, i menys després del pal rebut el passat dimecres.     


Fitxa tècnica:
Real Sociedad: Rulli; Zaldúa, Ansótegui, Iñigo Martínez, Yuri; Granero, Rubén Pardo; Canales, Xavi Prieto, Chory Castro; i Agirretxe.
Substitucions: Hervías i Markel Bergara per Granero i Chory Castro,  m.73

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Javí López, Víctor Sánchez, Abraham, Lucas Vázquez; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Montañés per Víctor Sánchez, m. 65; Stuani per Arbilla, m. 76

Àrbitre: Eduardo Prieto Iglesias, del comitè territorial navarrès, assistit en bandes per Francisco Javier García Sabuco i Manuel Aboy Rivas. Cartolina groga a Víctor Sánchez, m. 50, Héctor Moreno, m. 76, Bergara, m. 83, Colotto (en la banqueta, amonestat per entrar al camp amb el joc detingut sense permís arbitral), m 89, i Rubén Pardo, m. 92.

Gols: 1-0: Canales, m. 37

Incidències: Encontre corresponent a la 26èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA), disputat aquesta tarda de diumenge a l’estadi d’ Anoea, a Sant Sebastià.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M