dijous, 21 de desembre del 2006

L'ESPANYOL DESÈ A LA CLASSIFICACIÓ. HA GUANYAT A GETAFE 0-1


L’Espanyol tomba la fortalesa del Getafe.

El Getafe, equip invicte al seu estadi, del que tan sols el Betis havia aconseguit marcar-li un gol i emportar-se un punt, ha sucumbit avui davant un Espanyol molt més pràctic, que el que va perdre diumenge davant un Madrid que com a caricatura d’equip tal com vàrem qualificar en la crònica, ha quedat avui retratat en la seva justa mida.

Valverde ha alineat l’equip base de les últimes jornades. Un cop Riera ha complert la sanció de dos partits ha tornat al onze titular.

Una primera part on l’Espanyol ha gaudit de més presencia ofensiva que el Getafe, malgrat que les ocasions tampoc han estat moltes, destacar la de Chica que després d’una bona jugada de Riera, no ha pogut superar al bon porter Abbondanzieri “el pato”.


Per la seva part Kameni tampoc ha tingut gaires ensurts, llevat de l’ocasió de Manu que aturat bé, així com altre jugada del mateix jugador local que el seu remat sortiria fora. Per part blanc i blava (avui de rosa i blanc), Tamudo ho intentaria, però el seu remat acabaria aturat per el meta del Getafe. Una falta treta per Iván de la Peña després de colpejar a la tanca, s’eleva i agafa un efecte i Pato té que lluir-se per acabar rebutjant el perill.

A la segona part, Iván de la Peña ha gaudit d’una immillorable ocasió, però al igual que l’altre dia davant el Madrid, el gol se li resisteix. El seu remat a l’escaire ha estat rebutjat com ha pogut per el porter argentí del Getafe.

L’àrbitre s’ha erigit en protagonista, quan Casquero cau a l’àrea perica (s'ha llençat descaradament i a sobre era fora de l'àrea) , i el col•legiat li ensenya targeta groga per simular penal, i com ja en tenia una, acaba deixant al conjunt local amb deu homes. Minuts abans Valverde havia mogut fitxa, col•locant a Velasco en lloc d’un Zabaleta que ja tenia una targeta, per evitar justament això.

La expulsió de Casquero semblava que esperonava al conjunt local, que havia reclamat mans de Chica dins l’àrea en una pilota que colpeja al braç involuntàriament del lateral, i amb la pressió de l’afecció local, ha fet que l’Espanyol ho passés malament durant els instants següents a tenir superioritat numèrica.

Però quan semblava que el Getafe podia donar un ensurt, i Valverde ja preparava el clàssic relleu de Rufete, en aquest cas per Pandiani per donar més poder ofensiu a l’equip, l’Espanyol trena una molt bona jugada amb Chica que canvia a la dreta al propi Rufete, que fa una finta al defensor i cedeix magistralment a Tamudo que molt oportú com sempre aconsegueix el gol que seria definitiu de la victòria del Espanyol, el seu setè gol de la temporada i que l’apropa una mica més al rècord de Rafa Marañón.

El conjunt local ha buscat l’empat davant un Espanyol que s’ha defensat molt bé, i que pràcticament no ha patit per el resultat. Kameni en molts moments ha estat un espectador privelegiat del joc.

Coro en les acaballes del partit ha substituït a un desafortunat Luís García en la nit d’avui, mentre Pandiani havia sortit al 69, per Rufete. Als últims minuts Chica per agafar a un contrari quan s’escapava veu la segona targeta i acaba també enfilant el camí abans d’hora dels vestidors.


Fitxa Tècnica
Getafe CF: Abbondanzieri, Berenguer, R.Pulido, Celestini, Mario Cotelo, Paunovic, Manu, Nacho (Pachón min.79), Alexis, D.Cortés, J.Casquero

RCD Espanyol: Kameni (7), Zabaleta (7) (Velasco 60’) (6), Torrejón (8), Jarque(8), Chica (8), Moisés (8), De la Peña (5), Luis García (4) (Coro min.87)(s.c.), Riera (5), Rufete (7)(Pandiani min.69) (5), Tamudo (7)

Gol: 0-1 Tamudo (74')

Àrbitre: César Muñiz Fernández (Col.legi Asturià). Per part de l'Espanyol ensenya targeta groga a Moisés Hurtado (min.24), Chica (min.31 i vermella al 87 ), Luis García (min.33), i Zabaleta (min.36). Per part del Getafe CF ensenya targeta groga a D.Cortés (min.49), i groga i vermella a Casquero (min.33 i 65)

Camp. Coliseum Alfonso Pérez de Getafe. Minut de silenci abans del partit per l'accident dels seguidors del Recreativo.


El jugador del partit: MOISÉS. Partit en el que homes com Jarque, Torrejón, el propi Chica, o inclòs Rufete han fet un bon partit, però volem premiar la regularitat que està oferint en la medul·lar, un home que poc contava en els pronòstics, en mig de tants brasilers. Moisés Hurtado, home de la pedrera blanc i blava s’ha guanyat amb tot mereixement un lloc en l’onze titular. I a més ha sabut donar aquest equilibri en les transicions de defensa –atac, que tanta falta feia a l’equip.

FOTO: WEB RCD ESPANYOL
FOTO: josep maria



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M