dimarts, 19 de desembre del 2006

PRESENTAT L'ATLETISME BLANC I BLAU.

Avui al migdia ha tingut lloc la presentació oficial de l’Associació d’Esports en Blanc i Blau, d’Atletisme, i del nou slogan que lluiran durant la temporada: DROGAS NO.


Amb l’assistència dels consellers del RCD Espanyol Antonio Martín (tercer accionista i patrocinador del RCD Espanyol), i José Manuel Moya, el Director General executiu, Pedro Tomás, la màxima autoritat federativa de l’atletisme català, Romà Cuyás, president de la FCA, Jordi Sans director esportiu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (ex jugador de Waterpolo i company de Dani Ballart), i el senyor Ignacio Calderón Balanzategui, Director General de la FAD.

Xavi Andreu, cap de comunicació e imatge del RCD Espanyol ha estat el encarregat de fer les presentacions i dirigir el acte. El primer en fer us de la paraula ha estat el President de l’Associació d’Esports en Blanc i Blau, Joan Calero, qui ha explicat fent un símil cinèfil comparant-lo amb la pel·lícula “La gran família”. Per que segons Calero, l’Espanyol es una gran família, on si ha sumat un membre més, la nova “nena” es l’Associació d’Atletisme després d’un any pràcticament de gestació del projecte. On l’avi, de més de 106 anys es el RCD Espanyol. Ha agraït Calero als mitjans de comunicació que s’han bolcat des de l’aparició del projecte, (malgrat que alguns dels citats, servidor, no els ha vist per en lloc), i ha desitjat que ben aviat es pugui continuar, i consolidar aquesta línia, la de la recuperació de les seccions, i de forma completa.

Després ha estat el torn de Antoni Arumí, que ha estat molt crític amb la postura dels rectors de l’Entitat espanyolista, per que el no pogué portar el nom de l’Espanyol es una falta de sensibilitat per part del Consell. Segons Oromí “o no ens han entès, o no ens han volgut entendre o no ens hem sabut explicar”.

Ignacio Calderón, Dtor. Gral. de la FAD (Fundación de Ayuda contra la Drogadicción) ha agraït a l’Associació el haver tingut aquest acte en favor de la lluita contra la drogaaddicció, fent una amplia exposició del que segons ells representa el esport dins de la societat, i el que el arranjament dels valors de l’esport, la lluita, l’esforç, la solidaritat, la disciplina a l’hora de conquerir un objectiu, el treball per assolir un resultat, i el que pot significar si el mon de l’esport s’involucra decididament en fer comprendre a la joventut, que el camí al món de les drogues no porta si no a la degradació irreparable del ser humà, i que es un camí irreversible, malgrat es pugui pensar que un pot dominar i controlar el consum de drogues. Ha agraït el gest de fa bastants anys quant el RCD Espanyol va lluir el eslogan DROGAS NO a la samarreta del primer equip.

A la part esportiva del projecte, primer Tomás Barris, el mític i llegendari atleta, com màxim responsable delegat de la part esportiva, ha fet constar la seva satisfacció quan va ser encarregat del mateix, el gran començament que ha tingut, i el projecte de l’Escola d’Atletisme. El director tècnic, Domingo Lòpez, ha remarcat que de 37 curses que han pres part els atletes de l’Associació Blanc i Blau, han pujat 19 vegades al podium. (Recordem els triomfs de Isabel Eizmendi en la Jean Bouin, Maria Vasco en dues curses, de Vinyet Nogueró campiona de Catalunya a Ripoll de Mitja Marató, etc.).
S’ha fet menció al triomf de Isabel Eizmendi, la segona dona de tota la història de la Jean Bouin que amb els colors i l’escut de l’Espanyol creua la línia de meta després de més 60 anys en que la mítica i perica de tota la vida, María Víctor ho fes en cinc vegades.

(Parlant amb ells, sobre tot m’ha cridat l’atenció aquest últim, quan m’ha fet menció que ell va ser l’últim director esportiu de la secció del RCD Espanyol i dels últims en marxar quan la junta directiva de Manuel Meler -1972-va plegar la secció).

Seguint el fil del que ha estat la presentació diguem que després ha intervingut Jordi Sans, director esportiu de la Unió de Federacions Esportives. Romà Cuyás, president de la FCA, ha dit que es un motiu de satisfacció el naixement d’aquesta secció d’atletisme, recordant el passat brillant de l’atletisme perico. Pere Alcover, regidor de l’ajuntament del àrea d’esports i de la Diputació ha sigut l’últim en fer us de la paraula. Ha destacat que tot el que es l’esport català es deu primordialment a la lluita continua de molts clubs, i associacions que formen i conformen el teixit associatiu del nostre país.

Després ha tingut lloc una breu sessió de preguntes per part dels mitjans de comunicació en el que de varies preguntes efectuades, cal destacar la més compromesa. A quant puja el pressupost i per que no s’ha fet públic els nom de les persones que han aportat aquests recursos. Antoni Aromí ha manifestat que el pressupost es de 90.000 euros. Els motius dels que no han sortit a la llum alguna de les persones que han donat suport econòmic al projecte es per que “un dels que ha aportat dos terceres parts del pressupost no ha volgut que es fes públic el seu nom, per tal d’evitar que al ser una persona vinculada amb l’oposició es pogués interpretar malament i perjudiqués el desenvolupament del projecte. L'altre dels que financien el projecte es la familia Massot. Ell mateix, s’ha declarat integrant del grup opositor 3.0.

Altre pregunta dels periodistes ha fet incís en el tema del ajut rebut per part del Club, i la no concessió del permís per pogué portar el nom de l’Espanyol. Aromí ha tingut paraules molt dolgudes amb l’actitud de qui segons ell, no van creure en el projecte, van desconfiar des d’un primer moment, i no van volgué confiar del tot en el que se’ls estava exponent.

Li respongué , el senyor Antonio Martín, (ja que Pedro Tomás se’n havia tingut que anar al metge) ,que ha manifestat que l’Espanyol ha fet un esforç molt important amb el futbol femení, i que ell no n’estava molt d’informat sobre la veritable viabilitat del projecte. Que a més, tot va ser molt precipitat i que ell pot assegurar que el Club farà aviat, molt més del que esta fent per l’atletisme perico.
Calero ha desitjat que en el futur tot acabi resolent-se en bé de l’Entitat i pugui continuar el camí de recuperació de les seccions. També s’ha fet menció a que ja hi ha ofertes per la propera temporada de patrocinadors.

Després s’ha efectuat la presentació de les samarretes amb el slogan mencionat. A la taula, a més de les persones que han pres la paraula hi eren Isabel Eizmendi i Maria Vasco. A més hi eren presents els atletes, Victor Gonzalo, Josep Maria Rosselló, El Moustafá Younes, Driss Lakhuaja, una de les germanes Pulido, i els corredors amb cadira de rodes, Rafael Botello i Jordi Tarter.

Al acabar hem estat xerrant amb tots els personatges en qüestió, que son els que veureu a les fotos, i destacar a Isabel Eizmendi, amb la que hem parlat de tot el que és i ha sigut l’Espanyol, les seves seccions històriques, el primer equip, la seva Real Societat, així com amb Maria Vasco, la medallista olímpica i la resta dels atletes, i aprofito per retre homenatge als dos nois en cadira de rodes presents avui, que també defensaran els colors blanc i blaus a les proves de discapacitats.

Prop de tres quarts de tres de la tarda, marxaven del Hotel FIRA PALACE, el famós dels ordinadors petats, (bé això ara no toca), amb la seguretat en el pensament que hem assistit a un moment històric del renaixement de les seccions esportives del RCD Espanyol, d’una manera o altre vinculades al nostre club. Que així sigui i tant de bo, només sigui el principi. SENTIMENT PERICO no hi podia faltar.


FOTO: josep maria



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M