dimecres, 4 de juliol del 2007

COMENTARI.
UNA DIFÍCIL EXPLICACIÓ CARA AL GEBB.

Sr. Tomás, expliqui-ho...

Ara si que ja no entenc rés. Consti, que soc un defensor de les seccions del RCD Espanyol i de tot allò que pel mitjà que sigui més econòmicament factible, el nostre club pugui tenir equips de diverses disciplines esportives, sempre lògicament que no afecti perniciosament a la entitat a nivell econòmic i per extensió al primer equip o al futbol base del que s’ha de nodrir fonamentalment.

Quan va sorgir el Grup d’Esports Blanc i Blau, l’actitud frontal del Consell i les explicacions que el Director General executiu va donar per no acceptar la proposta del GEBB, varen ser que no es podia posar ni un euro en finançar seccions esportives.

Però van anar molt més lluny. Igual que va succeir en el futbol sala el seu dia en Montcada i Reixac, no van volgué ni tan sols quan es va assegurar que no li costaria un euro al RCD Espanyol. En futsal per que es feia càrrec Eusebio Carrero, com va seguir sent (malgrat acabés baixant per renuncia expressa, per el poc suport i la desgràcia esportiva continuada en forma de “no ascens a Divisió d’Honor”) i en l’atletisme Blanc i Blau fent-se càrrec els 90.000 euros els mecenes que recolzen el grup.

Però el RCD Espanyol va anar molt més enllà... En el tema del Futsal, va demanar avals i no de l’empresa del propietari de l’equip, si no del propi propietari. En l’atletisme ja hem vist com ho han aprovat; després del posicionament inflexible de l’APMAE donant suport, davant recollida de signatures, pressió en diferents sectors pericos...I el resultat, acceptar només donar permís per utilitzar els colors i l’escut en les curses; rés més. Ni utilització de instal·lacions socials ni esportives del Club, ni dret a utilització dels colors i l’escut en actes públics que no sigui la pròpia competició esportiva, i per suposat sense pogué utilitzar el nom de REIAL CLUB DEPORTIU ESPANYOL DE BARCELONA.

Dit tot això, causa molta sorpresa que ara es faci un desembors i per un equip que romandrà molt lluny de la ciutat comptal o de l’àrea metropolitana.

Per que si es tracta de salvar a un club històric dins el bàsquet català femení, L’Universitari, “L’Uni”, aquesta situació no es produeix ja que la plaça l’ocuparà l’Olesa i per tant l’equip de l’Universitari desapareix.

I em pregunto també: ¿Que li reportarà a l’Espanyol, si solament porta el nom i no els colors? Al menys l’acord del FC Barcelona amb L’Universitari, donava dret als colors del club blaugrana i jugava a Barcelona.
¿I si les jugadores (a les que els hi deuen dues mensualitats segons he sentit per BTV), al final tenen problemes amb el Club Bàsquet Olesa i acaben passant per la finestreta de l’Olímpic per cobrar? Sí.... Aquesta era la principal argumentació per denegar el nom de RCD Espanyol a l’Atletisme Blanc i Blau, ¿o potser no, srs. consellers? ¿O pot ser els motius s’han de buscar en altres aspectes de qui son les persones que financen l’Atletisme?, ¿o millor dit de quin grup pertanyen?...

Tant de bo sigui un bon cop a la línia de flotació d’un Barça que sembla que es descompon per diferents llocs (marxa de Navarro, futbol femení descendits tots tres equips, filial descendit i C desapareix), sacrificant tot el potencial econòmic en dispendis exorbitants de craks per l’equip de futbol. Tant de bo, sigui un bon cop mediàtic i el principi de un Espanyol més esportiu que mai amb el nou ressorgiment de seccions esportives.... Però amb coherència i amb criteri, si us plau, no donant tombs i posant-nos el caramel a la boca i després de seguida ens el traguéreu.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M