dijous, 30 d’agost del 2007

L'ESPANYOL FEMENÍ GUANYA 4-1, I JUGARÀ LA FINAL L'11-S.

4:1, amb tot mereixement
El RCD Espanyol disputarà al mateix escenari d’ahir, el proper 11 de Setembre (el que els millonaris jugadors del primer equip no han sabut fer) , la gran final de la III Copa de Catalunya femenina de futbol en vèncer amb claredat a la UE l’Estartit, nou equip de Superlliga i que en tot moment va demostrar estar per sota del joc i la qualitat de les espanyolistes tot i que va presentar batalla i va vendre cara la derrota.

Començament igualat
S’ha de fer esment a que els partits (les dues semifinals) eren de quaranta minuts per part. El primer quart d’hora va ser de joc bastant igualat, amb molt poques (per no dir-ne cap) d’ocasions de gol i amb un Estartit que semblava tenir la formula màgica per pogué contrarestar el potent joc ofensiu de les periques. Inclòs en dues aproximacions al contracop de les gironines, Marta Torrejón i Chola (guanyant-ne la partida a Maribel Dominguez) es van tenir que emprar a fons per evitar mals majors.

Torna la gran Chola
Si quelcom trobàvem a faltar els addictes del femení espanyolista és el poder gaudir del joc d’Olga Moreno en tota la seva brillantor. Des de que es va recuperar de la greu lesió encara no havia jugat un encontre tan complet i no havia tingut possibilitat de lluir-se com ahir nit. Sòbria darrera, pujant la banda, centrant, i per arrodonir la feina va marcar; i ho va fer precisament quan el marcador reflectia el zero a zero inicial.

Corria el minut vint de joc (mig primer temps) quan deixa anar des de gairebé trenta metres un xut bombejat que es cola per l’escaire esquer de la porteria defensada per Alba. Era el gol que obria la llauna, i l’Espanyol ara sí, començava a posar la directa, camí de la final.

Noemí, de falta i Adri sentencien l’encontre
Un minut després de marcar, el conjunt d’Emili Montiagut, hagués pogut fer pujar el segon al marcador però Alba, l’ex portera de Barça i Sabadell, s’avança a Sara en una pilota en profunditat.

Però el segon no es va fer esperar, i al 24, una falta escorada una mica a l’esquerra, es llençada amb la qualitat que atresora Noemí Rubio i tot i tocar Alba, aquesta no pot impedir que la pilota acabi entrant dins la porteria gironina.

I solament un minut després, Adriana supera en una pilota llarga la sortida de la portera de l’Estartit, enduent-se amb el cap la pilota, i acabant entaforant la pilota a boca de canó davant l’inútil oposició d’una defensora que no pot impedir que el tercer sigui una realitat.

L’Espanyol esborra del camp a l’Estartit
Al minut 29, gol anul·lat al Espanyol, dos minuts després gran jugada de contracop en que Lara molt bé obre a Sara que puja la banda esquerra però la seva centrada no troba en Debora el remat esperat, rebutjant a còrner l’esfèrica la defensa gironina. Un xut de Noemi ben blocat per Alba, i i altre jugada per banda esquerda on Noemí cedeix a l’espai per que Chola pugi la banda i la seva centrada es passegi per l’àrea petita sense que ni Sara ni Carol puguin connectar amb la pilota.

La segona part, no podia començar de millor manera
No s’havia complert el minut 41, quan aprofita una centrada per l’esquerra i la pilota de Adriana, li cau morta a Marta Cubí que totalment lliure de marca estableix el 4-0.

Clara, ex jugadora perica havia estat substituïda per l’americana Rebeka. Abans, a la mitja part Emili havia introduït dos canvis donant entrada a Vicky (ha fet un bon partit, amb molt bons detalls) i Marta Cubí (aquesta no necessita presentació) per Carol i Debora.

Altre centrada de Chola, es rematada per Marta Cubí i amb moltes dificultats treu l’esfèrica Alba. La uruguaia amb passaport italià Estefania comet una falta per una entrada forta i Gómez Díaz no dubta ni un moment i li mostra la segona targeta i deixa al seu equip amb deu jugadores.

Amb deu, millor que amb onze...

I quan semblava que el cinquè anava a pujar al marcador, després d’un xut d’Adriana que s’estavella al travesser, en una jugada de contracop, Sandra cedeix a Marta, que totalment desmarcada agafa la diagonal fins batre a Cristina superant-la en la seva sortida. Era el gol gironí en l’única arribada amb perill de tot l’encontre.

L’Espanyol mica a mica, baixa el pistó, a més Montiagut anirà introduint la resta de canvis permesos per la FCF, cosa que també aprofitarà l’equip gironí per estirar-se una mica e intentar reduir distàncies, cosa que en cap moment més va pogué fer realitat.

Adriana obliga a lluir-se a Alba després d’un bon llançament de lliure directe, que la portera gironina envia a còrner.

En els darrers minuts, l’Espanyol perdona incomprensiblement el cinquè
A falta de nou minuts, una de les jugades més maques del partit no té el premi que es mereixia; gran jugada de Sara obrint a Cubí, al primer toc, i el centre de la igualadina no es controlat en condicions per Raquel Corral en el primer pal en la boca de gol.

Per últim dir que a falta d’un minut, altre jugada de tiralínies de l’atac perico, entre Sara i Corral, per que l’esquerrana cedeixi a Cubí que amb tota la porteria per ella soleta, en comptes de xutar intenta donar la passada de la mort a Corral, aquesta s’entreté, i al final penal, en una ocasió que semblava que tothom tenia por per rematar quan estaven a metres de la línia de gol.

El penal el llença Noemi, però massa ajustat, i la pilota s’estavella al pal dret, rebota en la portera gironina, es passeja per la línia de gol, però en tot, no acaba entrant.
Ja no hi havia temps per més, i l’Espanyol s’havia classificat per la tercera final consecutiva de la Copa Catalunya; en front tindrà l’equip dels “set gols”... El FC Barcelona que ahir va golejar a un Europa que en les seves files tenia jugadores conegudes, com la ex del Barça Laia Ramón, i les ex del Espanyol, Tana, Benlli i Laura Queraltó. Per cert, us preguntareu que fa ver Maribel Dominguez... Totalment desapercebuda passar la seva actuació i en cap moment va fer honor a la seva fama mediàtica que no sé de què li ve...

RCD Espanyol: Cristina; Rocío, Marta Torrejón, Míriam, Chola; Lara, Carol, Noemí; Debora, Adriana i Sara.

Substitucions; Vicky i Marta Cubí per Carol i Debora, m. 41. Natalia i Aida per Rocío i Chola respectivament, m. 54 i Raquel Corral per Adriana, m. 65

UE L’Estarit: Alba; Marina, Noelia, Vero, Laura, Ana Renau, Anna Servià, Estefanía, Clara, Marta i Maribel.

Substitucions; Rebeka per Clara, m. 43, Flor per Ana Renau, m. 49, Esther per Anna Servià, m. 61, i Sandra per Laura, m. 70.

Arbitre: Sr. Gómez Díaz. Ha mostrat targeta groga en dues ocasions a Estefania (38, i 51), motiu per el que ha tingut que abandonar el terreny de joc.

Gols: 1-0, Olga (m. 20); 2-0, Noemí (m. 23); 3-0, Adriana (m. 25); 4-0, Marta Cubí (m. 41); 4-1, Marta (m. 52).

Incidències: Camp de les Planes de Sant Joan Despí. Partit corresponent a la segona semifinal de la III Copa de Catalunya femenina. Abans el FC Barcelona havia apallissat al CE Europa per 7-0. Presència d’espanyolistes en les grades donant suport al conjunt de Montiagut. Moltes cares conegudes presenciant l’encontre. Vàrem pogué veure a Dolors Ribalta ja incorporada al quadre tècnic de Montiagut.