diumenge, 26 d’agost del 2007

PBB LA ROCA 0 ESPANYOL FEMENÍ 9.

(Camp Municipal de la Roca, Josep Maria).

L’Espanyol femení compleix el pronòstic i guanya 0-9
Davant un voluntariós equip de la Penya Blanc i Blava de la Roca, l’Espanyol ha demostrat la diferència entre Superlliga i Primera Nacional, i ha complert amb escreix guanyant per 0-9 en el tercer encontre de preparació per la nova temporada i quatre dies abans del primer text oficial, la Copa Catalunya davant la UE L’Estartit al Camp de les Planes de Sant Joan Despí.

Ambdós entrenadors han aprofitat l’encontre per fer molts canvis, alinear dos onzes diferents e inclòs tornar a fer jugar a jugadores que ja havien estat substituïdes, per tal de donar-les descans, en una tarda bastant calorosa.

Emili Montiagut ha optat per fer sortir l’alineació que té més números per ser titular (sense comptar les baixes de jugadores com Nuria, Ane o Laura Falcés i avui Rebeca la jugadora nord-americana). Aquest ha estat amb Cristina en la porteria, Rocío i Chola en els laterals, amb la parella titular de l’eix de la defensa, Marta Torrejón i Miriam, amb un centre del camp en el que Reche sembla que es va consolidant, Noemí i la ex del Barcelona Vicky Losada, quedant com a referències ofensives Adriana, Cubí i Sara, (el trident perico de la Superlliga). A la segona part ha sortit la resta de jugadores.

Fernando González, en canvi ha fet una múltiple substitució a la mitja hora, i tornant a introduir canvis al descans i durant la segona part, per donar més frescor a l’equip i per intentar parar l’empenta espanyolista, cosa que ha assolit en la segona part on l’encontre s’ha desnivellat menys en quant a diferència entre ambdós conjunts.

Adriana, avança a les blanc i blaves als quatre minuts de joc
Al llançament d’una falta, cantó esquer de l’atac perico, Noemí centra i Adriana s’anticipa a les defensores ficant el peu i marcant el primer.
Sara Serna que avui no ha tingut el dia, ha errat tota sola davant Elisabeth el que semblava el segon gol, però la seva rematada s’ha marxat fora a l’esquerra.
La segona gran ocasió de l’extrem esquerrana ha estat quan una pilota centrada per la dreta ha estat rebutjada per la portera local amb la mala fortuna que ha caigut davant la pròpia Sara que a boca de gol no ha encertat a connectar la pilota.

L’Espanyol sentencia el matx a partir dels vints minuts
Adriana es marxa per l’esquerra de Nuria, i davant l’altre defensa, centra, Sara deixa passar i Vicki engalta un xut que es cola per l’escaire dreta de la porteria. Era el minut 19 i la Penya Blanc i Blava, malgrat tot es defensava bé i parava com podia el vendaval del RCD Espanyol.
Adriana envia la primera pilota al travesser de les varies vegades que l’esfèrica ha acabat estavellant-se als pals de la porteria local.
Als vint-i-tres minuts, Míriam puja a l’atac amb pilota controlada, cedeix a Cubí i aquesta li torna, quedant Míriam en molt bona posició per rematar i deixar el partit sentenciat.

Lara s’anticipa en una pilota dividida a Núria, i el posterior xut des de fora de l’àrea acaba estavellant-se de nou al travesser, amb el xut posterior de Sara, desviat.

El primer xut de l’equip local, s’ha produït al minut 30, quan Ester Castellsegué ha xutat desviat a la dreta de Cristina, que ha passat totalment inadvertida en el temps que ha jugat, per l’absència de feina.

Vicky remata fora fregant el pal dret, i quatre minuts després Adriana Martín de falta directa estableix el quart gol. I només centrar l’equip de la Penya Blanc i Blava, la pilota es recuperada per l’equip espanyolista i Adriana es treu un gol des de pràcticament mig camp que es cola davant la sorpresa de la portera local.

Quan semblava que aquest podria ser el resultat en que s’arribés al descans, Noemí Rubio de fort tret des de fora l’àrea ha establert el 0-6, resultat amb el que s’ha acabat el primer temps.

A la segona part, l'Espanyol ha baixat el ritmeAmb un partit totalment decidit, i amb els nombrosos canvis en ambdós conjunts, el ritme de joc ha anat decaient i fins i tot en fases de la segona part, el conjunt blanc i blau local ha plantat cara bastant bé a les espanyolistes, acostant-se inclòs a la porteria defensada per Erika, però amb massa innocència a l’hora de definir i aconseguir algun tant que reduís l’excessiva diferència que el marcador reflectia.

Però, al minut 8 de la represa, Debora (molt activa) ha enviat un xut que s’ha tret de sobre com ha pogut la portera local, rebutjant amb el peu. I no ha trigat ni un minut, en arribar el setè gol de la compta espanyolista mitjançant una jugada en la que la pilota ha estat centrada al segon pal, i allà Debora lliure de marca ha anotat sense gaire complicació.

Olguita s’ha avançat a Núria quan aquesta podia rematar en una jugada que portava molt de perill. Però un Espanyol molt efectiu amb els llançaments ha aconseguit el vuitè gol obra de Carol, que ha xutat des de 25 metres. La pròpia Carol no defineix després d’una molt bona combinació entre Miriam i Reche.

La meta local, també ha tingut la seva gran intervenció en rebutjar un remat de Marta Cubí, que portava camí del gol.

La PBB, ha estat a punt de marcar
En una jugada en la que la pilota bombejada de Cristina davant la sortida d’ Erika amb la incertesa del destí de la pilota, ha acabat sortint fora per molt poc amb la porta buida.
Alba també ho ha provat, però Erika de nou ha aturat la pilota perfectament.

L’Espanyol torna a trepitjar l’accelerador i després de jugades en les que primer Debora, després Raquel, no encerten en el remat, Debora remata al pal de nou. Als pocs instants, una pilota dividida l’engalta Natalia Arroyo i des de trenta metres col·loca el 0-9 en que ha quedat com a resultat definitiu.

En tot, l’equip local ha tingut una altre ocasió quan en un mà a mà amb Erika, Ester no ha pogut superar a la meta perica quan havia sortit fora de l’àrea de càstig. I en el darrers segons, altre ocasió espanyolista, quan una pilota centrada per Debora, Raquel cedeix a Carol que xuta i rebutja amb el peu la portera local.

Un parit més de pretemporada, en el que el resultat és el de menys, en el que Emili Montiagut haurà pogut treure si no moltes conclusions, sí al menys les suficients per fer-se més a la idea de l’equip, i anar preparant aquest nou projecte cara als compromisos oficials.

Per part de la Penya Blanc i Blava de la Roca, ha continuar treballant, i aquest resultat no té per què afectar en absolut a l’equip ja que aquesta diferència és normal entre un equip de Superlliga com l’Espanyol i un equip ascendit a Primera Nacional, que a més, ja ha guanyat als filials de l’Espanyol o de l’Estartit fa tot just vuit dies i tindrà temps i ocasió per anar millorant i assolir l’objectiu de la permanència i si es possible sense tenir que patir.

Penya Blanc i Blava de La Roca: Elisabeth Ortega, Tamara Figueres, Laura Sanchez, Jazmina Chamorro, Josefa Tirado, Alba Maestre, Nuria Padilla, Esther Castellsegué, Nuria Segarra, i Cristina González.

Substitucions; m. 30, Miriam González, Marta Cot, Ana Caballero, Maribel López, Ana García, María Fábregas, Belen Moure, Anabel Herrero.
A la segona part, han sortit: Elisabet, Tamara, Miriam González, Jazmina, Josefa, Alba, Nuria Padilla, Cristina, Marta Cot, Lidia, Maribel López. Al minut 73, han tornat Ester,
Laura, Ana Caballero, Ana García, Belen Moure, Anabel i al 81, Tamara i Jazmina per Anabel, i Josefa.

RCD Espanyol: Cristina, Rocío, Míriam, Marta Torrejón, Olga Moreno; Reche, Noemí, Lara, Vicky; Adriana, Marta Cubí i Sara.

A la segona part; Erika, Natalia, Míriam, Marta Torrejón, Aida, Reche, Noemí, Carol, Adriana, Raquel Corral i Debora. Al minut 54, Olguita per Marta Torrejón i Marta Cubí per Adriana, m. 61. Al minut 67, Lara i Vicky per Míriam i Noemí respectivament. Al minut 74, Sara per Marta Cubí.

Gols;
0-1 Adriana, 0-2 Vicky, 0-3 Miriam, 0-4 Adriana, 0-5 Adriana, 0-6 Noemí, 0-7 Debora, 0-8 Carol, 0-9 Natalia.

Incidències; Camp Municipal de la Roca del Vallès. Partit amistós entre l’equip de la Penya Blanc i Blava de la Roca i el RCD Espanyol femení. Partit de preparació per ambdós conjunts cara a la nova temporada. Presència d’espanyolistes en la grada. Tarda calorosa.