dimecres, 12 de setembre del 2007

ELS RIVALS DE L'ESPANYOL A LA SUPERLLIGA: (II PART)

Seguint repassant els equips de la Superlliga femenina, toca el torn d’aquells equips que surten com a favorits per ficar-se a les places que donen dret a disputar la Copa de la Reina, i qui sap si quelcom més...i en la part final els que lluitaran per evitar el descens a Nacional.


En aquest cas, l’Atlético de Madrid Féminas, és potser el conjunt que més s’ha reforçat, junt amb el Rayo i Llevant. El conjunt que presideix Lola Romero, ha fitxat a dues jugadores del Llevant, Susana Guerrero i Recarte, dues del AD.Torrejón, com son la guardameta Vane en substitució de Maru que ha tornat a l’Oviedo Moderno i Martí. Alba Merino que va abandonar la disciplina del Puebla abans de la disputa de la Copa de la Reina, ha acabat fitxant per el conjunt del Cerro del Espino, i Vero ex jugadora del Rayo Vallecano. Per contra, han causat baixa entre altres Sonia Vesga que ha marxat al conjunt de Vallecas, l’esmentada Maru, Maite, i Yoli Ponce que ha fitxat per el Torrejón.

El Sporting Club Ceosa de Huelva, també ha fet moltes incorporacions entre altres del veí Sevilla i varies estrangeres en teoria amb bon cartell d’internacionals a Romania, i una brasilera que farà falta veure quin és el rendiment. Concretament Elena Pavel (26/3/84), Laura Rus (1/10/87), Renata, (central brasilera 8/9/78) i les ex sevillistes Rocío Ríos (extrem, 15/2/89) i Sandra García Giraldez (central 11/2/86). Han causat baixa les jugadores: Alicia Duque, Raquel Martínez, Mari Carmen Socorro, Liliana Pereira, Ana Rita Gómes, i Diana García Garrido.

El Prainsa Zaragoza és la nova denominació del anterior Transportes Alcaine, que a partir d’ara jugarà ja no a la “Azucarera” si no al Puerta Sancho de la capital aragonesa amb l’estrena a la banqueta d’Alberto Berna, ex segon tècnic de l’Osca a Segona B. L’equip ha patit la marxa de les germanes Abad, (Sira i Eva) i la defensa Susana Palmero. En canvi s’han incorporat Jessica Gómez mitja punta del Athletic Club Bilboko, l’ex portera del Mainfer de futbol sala, Ana Peligero i les jugadores de Nacional Maria Victoria Belmonte i la migcentre Julia Vera (Plaza Argel), Silvia Andreu i Beni (San Juan), i Joana Montouto (El Olivo), al marge de la jugadora argentina Mariela Coronel que és la gran aposta per completar el mig del camp d’ una plantilla que va patir molt la temporada passada per salvar la categoria amb les lesions greus de Veronica Bouquete , Charo Ramos i Emily Alves, entre altres.

L’Asociación Deportiva Torrejón, sorprenentment líder gràcies als quatre gols davant el Puebla, que una temporada més seguirà entrenada per Laura Torvisco, comptarà amb les altes de Nuria Baeza, fitxada del Rayo Vallecano, Yoli Ponce (27-3-81) una ex del Atlético Madrid i Puebla, Beatriz Quevedo “ Beitia” del San Nicasio, i les jugadores del Vicalvaro (curiosa la dada, un equip que ha perdut la categoria de Nacional grup 4rt, i ha baixat a la preferent madrilenya femenina ); Erica Gómez Sanchez (10/7/84, mig) i Laura Duque González “ Lulu “ (21/10/82 ,davantera).


El CF Puebla extremeny és altre equip que tot i que des de fa uns anys no surt a les travesses dels favorits, l’esperit combatiu de les noies de la Puebla de la Calzada, i un camp on fa molt difícil guanyar, el converteixen en un dels equips que mirarà també de no perdre pistonada envers el grup capdavanter i assolir una plaça per disputar la copa de la Reina. Diumenge va perdre contundentment amb el Torrejón però val a dir que va jugar 70 minuts amb una jugadora menys.
Cal destacar la tornada de Laly la germana bessona de Conchi, després d’una temporada absent dels terrenys de joc als seus 41 anys.

UE L’Estartit que va donar la sorpresa guanyant a un Espanyol totalment desdibuixat, al marge de comptar amb el bloc de jugadores que va assolir l’ascens, s’ha reforçat amb tres estrangeres, de les que dues son titulars; la migcampista Stefania Maggiolini, (river Plate) uruguaiana amb passaport italià i la nord-americana Rebekah Lynn Patrick (San Diego Sundows) com a mitja punta . L’altre fitxatge estranger , és la portuguesa Eloisa Mendes del Pr. Dezembro. Dins el mercat nacional han fitxat a Arancha Alonso, ex de Vilafranca, Vilanova i Sporting Huelva. Les gironines han incorporat fins a quatre jugadores del desaparegut Llers com son, Alba Montserrat, ex portera del Sabadell i Barça, Maria Martí, Ester Quintana, Rosa Vilchez. Altres fitxatges com Rebeca Gómez, provinent del Palafrugell o Noe Maldonado (L’Escala) completen la plantilla, malgrat que si no tenen minuts en el primer equip, aquestes jugadores fitxades de inferior categoria, jugarien en el filial a Nacional.


L’Oviedo Moderno Universidad, disputarà un any més la Superlliga femenina, amb el clar objectiu de mantenir la categoria. Amb un equip de pedrera degut al baix pressupost, i l’escassetat de fitxatges, Pablo García se les tindrà que compondre per afrontar una temporada en la que només cal destacar la tornada de Maru, la portera, després de la seva aventura a l’ Atlético Féminas on tenia que compartir la meta amb Estefi. Maru substituirà a Romina Ferro, la internacional argentina que no ha estat renovada, i no va triomfar en el pas per el futbol femení espanyol, després de haver provat fortuna anys enrera en el Llevant. A més el OMU ha patit la baixa bastant sensible de Montse Tomé que ha signat per el Levante.
Per cobrir aquesta baixa ha incorporat a Míriam Domínguez (At. Arounsana, de la Nacional gallega), i altre fitxatge ha estat Gordillo de l’Escola de Mareo, així com diferents noies del filial (Juli, Silvi, Irene..)


La Real Sociedad serà altre conjunt que intentarà buscar la consolidació definitiva a la màxima categoria del futbol femení, després de salvar la categoria en el primer any.
Per aquest projecte, estrena nova entrenadora, Garbiñe Etxeverría, i com a segona, Eli Capa, altre símbol del futbol femení basc (portera internacional del Añorga i Athletic) l’equip ha patit tres baixes per motius d’estudis de les noies: les migcampistes Gurutze del Ama, i Anne Mugarza i la portera Olatz.
Per afrontar la nova temporada, ha realitzat quatre fitxatges: la defensa Estitzu Aizpurua (Añorga), la migcampista Ana Magaña (Lagun Aro), la davantera Maialen Zelaia (Añorga) i la tornada de la portera cedida Eli Sarasola al Añorga.


El Sevilla FC femení (CD Híspalis) és l’equip que per retallada dràstica del pressupost, ha vist com gairebé tota la plantilla se l’hi ha esfumat en un tres i no rés. A les retirades de Auxi Jiménez, la golejadora, cal sumar també la retirada de Coral Dorado, i les baixes importants de Vanessa Gimbert i Ana Maria Romero “Willy” que han signat per el conjunt de Vallecas, la central Sandra García Giraldez i la soriana Rocío Ríos que han fitxat per el conjunt del Sporting de Huelva, Sandra Jiménez que ha fitxat per el Barça a Nacional, Ana Mantas que torna al seu club d’origen (Granada), i el cas més curiós, les tres jugadores que han abandonat l’entitat sevillana per fitxar per el Apolo de Murcia per intentar l’ascens a la Superlliga; Alicia Fuentes, Silvia Doblado i Rocío López.
De l’anterior campanya molt poquetes continuen en l’equip; les porteres Inés i Lucía (lesionada greu la passada temporada) i unes quantes més , com son Alexandra, Amparo, Mari Pry, Nadia, Sonia i Suárez... La resta, jugadores del segon equip i de les categories inferiors andaluses.



L'altre equip debutant a la Superlliga és el Colegio Alemán de València. Aquesta entitat, per tal de continuar a la màxima categoria del futbol femení s’ha fet amb descartes del Llevant com son les històriques Carmen Pitarch “Piti”, Sara Monforte, o la més jove Carmen Ferrer. En les seves files cal destacar la presència també de Julia Olmos altre històrica del futbol femení nacional. A més ha realitzat altres incorporacions com Marta Jiménez a la porteria, (Valencia Mislata Futbol Sala), o Ana Belén (Las Mercedes). En principi el seu únic objectiu, serà salvar la categoria que ja se’ns imagina fart complicat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA EN JOSEP MARIA I AMIC,TENS RAÒ NO ES POT FIAR DE CAP EQUIP, LES ASTUARIANES PODEN ANAR AMB DISFRESSA DE EQUIP QUE VOL LA SALVACIÓ, PERÒ TOTS ELS RIVALS SÓN DIFÍCILS I LES NOSTRES JUGADORES TENEN QUE SORTIR AL CAMP AMB MOTIVACIÓ I BUSCANT EN TOT MOMENT ELS 3 PUNTS.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M