dimarts, 11 de setembre del 2007

L'ESPANYOL FEMENÍ CAMPIÓ DE CATALUNYA (3-0)

L’Espanyol revalida el títol de campió de Catalunya
En un partit molt més decorós que el que dissabte passat vam patir, però sense arribar al que tots desitgem, el RCD Espanyol femení ha conquerit per tercera vegada consecutiva la Copa de Catalunya femenina en imposar-se al FC Barcelona per un resultat de 3-0.
L’equip perico és l’únic equip que ha aconseguit emportar-se a les seves vitrines aquest torneig, ja que en les tres edicions ha guanyat la final superant al mateix rival.

Més motivades
Un derbi, és un derbi, i avui les noies del RCD Espanyol deixant a part molts dels mals que l’equip encara continua arrossegant, tant a nivell tàctic com físic en l’estat de forma d’algunes jugadores totalment lluny del seu millor moment (també és el principi, es necessita temps), han posat els cinc sentits sense cap tipus de confiança amb el rival, i han assolit un triomf que necessitaven com l’aire que respirem per donar tranquil·litat a l’equip i asserenar els ànims un tant alacaiguts després del darrer encontre a l’Estartit.

Emili ha format amb l’equip pràcticament que es pot dir titular amb la presència de Vicky per Lara, i la tornada de Chola qui encara ha de complir un partit que li resta de la sanció i per tant no jugarà encara diumenge.

Com el dissabte, marcant al minut quatre
Un servei de cantonada en curt, i la pilota ha caigut a Noemí Rubio que de xut creuat al pal dret de la porteria defensada per Cristina Molina ha aconseguit marcar primer encarant de forma positiva per els interessos blanc i blaus la final.

Una molt bona jugada protagonitzada per Vicky i Adriana, no ha estat aprofitada per Sara que no ha centrat bé. El Barça anava per sota en el marcador i es veia superat en totes les línies, i tenia que recórrer al joc excessivament dur, fet que ha ocasionat que als catorze minuts ja haguessin vist dues targetes grogues.

Marta Cubí deixa pràcticament sentenciat el matx
Al minut dinou, amb una excel·lent, meravellosa jugada d’Adriana, que ha fet un barret davant la defensora barcelonista, i amb un perfecte control ha deixat enrera a l’altre marcadora, i ha donat l’assistència perfecta per que al segon pal, Marta Cubí a boca de canó fes pujar el segon al marcador.

El Barça es queda amb deu noies
Sara xuta al minut 24 fora desviat, com a culminació d’una bona jugada.

I arriba el minut 35, quan Tomás Bauló ensenya targeta vermella directa (potser massa rigorosa) a Pau, i les barcelonistes afrontaran la resta d’encontre amb una jugadora menys.

L’Espanyol afluixa mica a mica, i el Barça amb deu respira sense angunies
Només una falta directe llençada per Noemí per sobre el travesser serà l’únic perill en aquests cinc minuts (eren dues parts de 40 minuts).

A la represa, l’Espanyol ha tornat a sortir dormit, sense idees, renunciant a l’atac i amb preocupació s’ha observat com les blaugranes amb deu han dominat el joc i han gaudit de diverses ocasions per reduir distàncies en el marcador.

Primer una dolenta sortida de Cristina, que ha estat remeiat per Mírima refusant el perill. Després un xut de Melani, en la que Cristina rebutja llençant-se a la seva dreta a còrner. El servei de cantonada surt lliscant el travesser, sent els pitjors moments del conjunt blanc i blau.

Però en mig del domini blaugrana, arriba el tercer

Sara Serna ha aixecat per sobre la línia defensiva l’esfèrica buscant amb profunditat a Adriana, qui ha fet un bon control, i al moment de superar a Cristina Molina aquesta no li ha quedat més remei, que fer-li un clar penal que Bauló no ha dubtat gens i la pròpia Adriana Martín ha transformat per l’esquerra de la guardameta blaugrana.

A partir d’aquest moment el Barça ja es veu perdedor, i l’Espanyol ha tingut les ocasions més clares, com la que Adriana robant-li la cartera a la central culé, se n’ha anat sola cap a porta i escorant-se a la dreta sense gaire angle ha cedit al segon pal a Marta Cubí qui amb tota la porteria buida per ella, ha rematat la pilota al lloc més difícil, al pal dret de la porteria. Molt mala sort en la davantera igualadina quan més fàcil ho tenia.

Emili Montiagut havia fet canvis donant entrada a Núria Guardia i a Lara. Bona jugada entre Adriana i Cubí que no pot rematar aquesta darrera, i la jugada acaba al final amb un intent de vaselina fluix de Núria que atrapa Cristina sense gaires problemes.

En tot, el Barça també té les seves ocasions
Una pilota al travesser, i el remat posterior de Todó rebutjat per Cristina que Míriam acaba rebutjant posteriorment ha estat la més clara.

Raquel Corral i Debora han sortit per donar més mobilitat a l’atac com a jugadores de refresc. La davantera golejadora del Femení B, ha gaudit d’una ocasió molt clara quan s’ha marxat tota sola però en l’un contra un amb Cristina, la portera del Barcelona l’ha aguantat molt bé i ha frustrat el quart gol.

Instants previs, Cristina Prieto (la portera perica) ha fet una gran intervenció amb un fort tret de Zaida que ha rebutjat la pilota a mitja alçada a còrner, traient una mà prodigiosa.
Un darrer intent de Romero que ha xutat a l’exterior de la xarxa de la porteria espanyolista , una centrada de Debora després de la passada a l’espai de Corral, que Adriana no ha pogut aprofitar, i una pilota enverinada de Raquel Corral un xic massa creuada que ha sortit fregant el pal dret de la porteria de Cristina Molina quan ja estava batuda, han estat les darreres jugades amb perill de gol.

Al final, triomf merescut de l’Espanyol que no necessitava tampoc l’excessiu càstig arbitral amb Pau, en un partit que no passarà a la història per el bon joc, però que bé a engrandir l’historial blanc i blau a aquesta competició i a conquerir el primer i esperem no sigui el darrer títol de la temporada. En tot, molt li queda aquest equip (quadre tècnic i noies) per millorar per pogué arribar al nivell que tots desitgem. Per que no tots els equips a Superlliga tindran el nivell del Barça.

RCD Espanyol: Cristina, Ane, Olga Moreno, Míriam, Marta Torrejón, Carol, Noemí, Vicki, Adriana, Marta Cubí i Sara.

Substitucions:Lara i Núria Guardia per Carol i Sara respectivament al minut 54, Debora i Raquel Corral per Vicki i Cubí respectivament al minut 62, i Reche per Noemí, m. 75

FC Barcelona: Cristina Molina, Sheila Sanchón, Clara, Ani Escribano, Pau, Vero, Yañez, Romero, Cris, Albita, Melani

Substitucions; Marta Unzúe per Albita, m. 31, Elba Unzúe Zaida i Vila per Cris, Yañez i Melani, m. 50.

Gols:
1-0 Noemí m. 4, 2-0 Marta Cubí, m. 19, 3-0 Adriana pen. m. 49.

Àrbitre: Tomás Bauló, assistit en bandes per Arnal Bebia i Alarcón Castro. Ha mostrat targetes grogues a Yañez m. 10, Melani m. 14, Adriana, m. 46, Clara, m. 47 i vermelles directes a Pau, m. 35 i a Yañez m. 60 quan ja es trobava a la banqueta.

Incidències: Final de la III Edició de la Copa Catalunya femenina, disputada en el Camp Municipal de les Planes a Sant Joan Despí.

Ple d’autoritats a la llotja, en la que destacava la directora general d’Esports de la Generalitat, Anna Pruna, el President de la FCF Jordi Roche, el President del RCD Espanyol Dani Sánchez Llibre, Sebastian Javier, Antonio Martín, José Luís Morlanes, josé Luís Moya, Fina Torres, Germán de la Cruz, i altres i alts càrrecs com Pedro Tomás... I també gran presència en les grades de seguidors espanyolistes que han vist i gaudit amb el tercer triomf consecutiu en aquesta competició.
S’ha guardat un minut de silenci previ al partit, per la desaparició d’una familiar d’una jugadora del FC Barcelona.