dissabte, 29 de desembre del 2007

ATLETISME BLANC I BLAU:
DARRERA CURSA DEL 2007

Foto d'arxiu:
La passada edició de la Sant Silvestre, en el moment de la sortida dels juvenils.


El 31 de desembre, Barcelona acollirà una nova edició de la Cursa dels Nassos-IX Sant Silvestre, la prova de 10 quilòmetres que tindrà lloc a les 17.30 hores.

La Sant Silvestre és una de les curses atlètiques més conegudes i populars del món, que va començar a celebrar-se a Sao Paulo l'any 1924 i va estendre's per tot el planeta fins a convertir-se en la cita atlètica indispensable a les principals capitals europees, com són Berlín, Londres, París o Madrid.

A Barcelona va aterrar ara fa 8 anys, al Nadal de 1999, i durant aquest temps, la Cursa dels Nassos s'ha consolidat com una de les proves esportives i festives més importants de la ciutat, ja que, en celebrar-se el darrer dia de l'any, és l'encarregada de tancar el cicle anual esportiu.

Entre els atletes estrangers, cal destacar els atletes kenians Elijha Chelimo i Peter Korir, campió el passat 23 de novembre de la Marató de Sant Sebastià.

Per altra banda, les participants femenines estrangeres més destacades d'aquesta prova són l'atleta etíop Sofia Assefa; Elen Cherono i Pamela Porton, de Kenya; i Kenza Wabi, del Marroc.

Entre els atletes de l'Estat espanyol cal destacar la participació dels catalans Xavier Cortés Huete, Pol Guillem, Meritxell Calduch, Toni Bernadó, Jaime Leiva.


Foto d'arxiu:
El president de l'AE BiB, senyor Joan Calero, acompanyat de Driss Lakhouaja, instants després de cloure la passada cursa del 2006 amb un cinquè lloc, a un segon del quart classificat.



Per part de l’Associació d’Esports Blanc i Blau prendran part a la cursa Driss Lakhuaja, (que arriba com a guanyador dels darrers Cros de Rubí i d’Ascó i un tercer lloc a Granollers on se li va escapar la victòria en els darrers metres), El Mustafa El Younes, (guanyador de la Cursa de la Mercè de 2006 i segon en la darrera edició de la mateixa prova), Abderraman Ait (segon a la categoria promesa en la Jean Bouin), Teresa Pulido campiona d’Espanya de Marató, Vinyet Nogueró (campiona de Catalunya de mitja marató la passada temporada), Ester Ramos (3 de Catalunya en muntanya), i en categoria juvenil Ilyas Haik. En la modalitat de cadira de rodes, Jordi Madera, Rafael Botello, José Luis Alonso, Khalid Zerguini i Cristian Sánchez.


SORTIDA: passeig Garcia i Faria. RECORREGUT: passeig Calvell - carrer Salvador Espriu - carrer Dr. Aiguader - plaça Pau Vila- Pla de Palau – avinguda Marquès de l'Argentera - passeig Circumval·lació - carrer Marina -avinguda Meridiana - carrer Bolívia - carrer Ciutat de Granada - avinguda Diagonal - carrer Josep Pla - carrer Taulat - carrer Selva de Mar. ARRIBADA: passeig Garcia i Faria cantonada amb el carrer Josep Ferrater i Mora.


A la San Silvestre del Masnou hi participarà Enrique Luque i a la San Silvestre de San Sebastián, Isabel Eizmendi, mentre que a la més important de totes que és l’edició de la Sant Silvestre Vallecana hi participarà Maria Sánchez.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M