diumenge, 23 de desembre del 2007

TERCERS !!!

ATLETICO DE MADRID - RCD ESPANYOL 1-2



Altre remuntada, tot i que aquest cop davant nou homes
El RCD Espanyol ha obtingut un triomf al Vicente Calderón que el situa a la tercera posició del Campionat de Lliga de Primera Divisió, darrera dels dos clubs més poderosos. A més ha incrementat la seva ratxa triomfal de tretze encontres (més un de copa) sense conèixer la derrota i d’encontres marcant a domicili des de la segona volta de l’anterior lliga.

Vint minuts molt bons
Ernesto Valverde ha alineat a David García al lateral esquer, Coro en substitució de Valdo, i la resta els mateixos homes que venen configurant el onze bàsic en els darrers encontres de lliga.

L’Espanyol ha sortit molt bé al Calderón: Dominant, tocant i acorralant a un Atlético que malgrat el perill dels seus homes de davant, no podia sortint-se de la pressió ofegadora dels blanc i blaus ja des de la línia de davantera.

Ja al primer minut Tamudo ha rebut el primer pal d’uns defensors matalassers que han donat i repartit per tothom. El remat de Lluis tocant un defensor surt a poc del pal dret de la porteria local.

Primera polèmica
Raul Tamudo ha estat agafat lleugerament dins l’àrea, i el col·legiat no ha volgut saber-ne rés de la jugada.

Dani Jarque s’ha incorporat a l’atac en una gran jugada arribant a línia de tres quarts, obrint a Riera i la perfecta centrada del manacorí, ha estat rematada de cap per Luis García tot sol, enviant-la fora. Era la primera gran ocasió dels espanyolistes.

No trigaria gaire (quatre minuts després) en arribar la segona gran ocasió; Coro, tot sol i amb tot el temps del món per preparar-se el remat, xuta al cos del porter matalasser quan ho tenia tot al seu favor per obrir el marcador.
La jugada posterior a aquest refús, acaba amb una passada interceptada per el cap d’un defensor que surt rebotada cap enrera al propi Coro que en posició avançada, remata ficant lo just la bota avançant-se a Abbioti i marcant. Borbalán invalida l’acció per posició anti – reglamentaria del de Banyoles, amb un munt de protestes per part de tot l’equip blanc i blau que ja celebrava el gol.

La segona polèmica
Aquí el col·legiat encerta en ple; Torrejón agafa de la samarreta a Kun Agüero (targeta groga clara i sense discussió) i el jugador del conjunt madrileny es torna i li dona un cop a la cara del jugador català davant els mateixos nassos del col·legiat; ignorem que pensava els matalassers que tenia que fer l’àrbitre davant tant clara situació.

Simao avança a l’Atlético
L’Atlético (justament) es quedava amb un home menys. I com gairebé sempre quan passa aquest fet, un Espanyol que jugava bé, en comptes de créixer-se encara més davant la superioritat numèrica, és a l’inrevés.

Simao llença una falta, (també qüestionada) a la frontal, i de magistral llançament per l’esquerra de Kameni, li col·loca la pilota a l’escaire de la xarxa; imparable. Era el minut 37 i quedava molt de partit, però els locals donaven el primer cop.

Els espanyolistes tornen a fer-se amb el control del partit

I posen setge a la porteria defensada per Abbiati. I en una d’aquestes jugades un defensor local, en una pilota aèria, toca l’esfèrica clarament amb la ma, i Fernández Borbalán tampoc en aquesta ocasió indica rés de punible.

Comença la segona part amb els mateixos paràmetres; L’Espanyol bolcat per empatar l’encontre, i David García sorprèn amb un llançament que amb prou feines Abbiati rebutja a còrner per la seva dreta.
Raul Tamudo falla el que no està escrit en els arxius pericos, en la boca de gol, després de gran jugada de Zabaleta que li centra la pilota i el mal control del golejador perico priva a l’Espanyol del gol que ja es intuïa.

Riera ho intenta, però massa individualista penetra, supera a dos, però no pot amb el tercer defensor.

Tamudo empata el matx
Minut 52: Servei de cantonada tret a la dreta de la porteria d’Abbiati, pentina de cap Riera al primer pal i en el segon, Raul Tamudo lliure de marca amb el pit introdueix l’esfèrica al fons de la porteria matalassera. Era l’empat i de nou tornava l’esperança de pogué guanyar un encontre que a bon segur, els homes d’Ernesto Valverde (per el que ens han demostrat fins ara) no anaven a conformar-se amb aquest punt, màxim tenint en compta que disposaven d’un home més sobre la gespa.

Instants abans Valverde havia donat entrada a De la Peña per Angel, i més posteriorment Clemente (73’) substituiria a David García buscant el Txingurri més profunditat per aquell carril, amb un Riera cada cop més esgotat i que en els darrers moments fins que ha estat canviat per Jonathan Soriano, evidenciava un cansament que ja l’impedia estar fresc d’idees i tenir la solvència necessària en les jugades.

L’Atlético és queda amb nou
Dos minuts després del gol perico, Pernia veuria una segona groga (aquesta més rigorosa) i deixaria al conjunt local amb nou homes, i amb l’única aspiració de resistir amb el punt que atresoraven i esperar algun contracop que conduït per Forlán pogués donar algun ensurt a Kameni.

De la Peña té en les seves botes el gol de la victòria, després d’una jugada de Coro i Tamudo, però el remat se’n va per sobre de la porteria.
El conjunt madrileny mou la banqueta, seu Aguirre a Maxi per Antonio López. El mal joc dels pericos en el que Ivan, desafortunat, juga molt lluny un cop més de l’àrea, provoca un desgavell en el mig del camp on l’Atlético comença a posar nervis en la reraguarda perica, que ha estat molt segura fins que en una jugada Forlán remata de cap llençant-se en planxa rebutjant Kameni a còrner i al 68’, Forlán supera a Jarque i davant Torrejón encara a Kameni, i sortosament el seu remat s’estavella a l’exterior de la xarxa lateral dreta de la porteria del camerunès.

Darrers intents blanc i blaus per fer-se amb els punts
Raul Tamudo xuta tal com li ve, i el porter local rebutja a còrner després d’una bona passada de Ivan, aquest cop si, on fa mal de veritat, als voltants de l’àrea contraria.
Luis García erra, un pel forçat, després d’una bona passada de Jonathan.

Un gol que val el seu pes en or
Aquesta vegada sí, Luis recull una sensacional passada en profunditat de Iván de la Peña, i supera al porter local fent el gol que val ara mateix per un tercer lloc i posició de
Champions a la classificació.

Els darrers minuts, (aquesta vegada amb dos homes més) han estat de control de la pilota, davant un Atlético enfonsat física i psíquicament que ja ni ha intentat pressionar,
deixant transcórrer els pocs minuts (i els quatre d’afegit) que mancaven per el xiulet final, per tancar un any històric pel RCD Espanyol. Tant de bo, el 2008 porti encara més alegries a la massa social perica.

Fitxa Tècnica:
Atlético de Madrid: Abbiati, Perea, Pernia, Eller,Pablo, Raul García, Cléber Santana, Maxi Rodríguez, Simao, Kun Agüero i Forlán.
Substitucions: A. López per Maxi Rodríguez, m. 59, Jurado, per Simao, m. 72, Luis García per Raul García, m. 86


RCD Espanyol: Kameni (8), Zabaleta (7), David García (5), Jarque (9), Torrejón (7), Moisés (7), Ángel (8), Riera(7) , Coro (6), Luis García (8) i Tamudo (8)
Substitucions: De la Peña (7) per Ángel, m. 52, Clemente (6) per David García, m. 73, Jonathan Soriano (5) per Riera, m. 80.

Gols: 1-0: Simao, m. 36, 1-1: Tamudo, m. 52 i 1-2: Luis García, m. 84

Àrbitre: David Fernández Borbalán, del comitè territorial andalús. Ha amonestat a Marc Torrejón (m.30) i a Kun Agüero amb vermella directa (m. 30) per propinar un cop a la cara del jugador espanyolista després que aquest li hagués fet falta agafant-lo. Targetes grogues a Tamudo, m.37, Zabaleta, m. 42, Pernía (m. 44 i 54 motiu per el que també ha estat expulsat), Antonio López, m. 63.

Incidències: Estadio Vicente Calderón de Madrid.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 REAL MADRID CF174113223714
2 FC BARCELONA173410433213
3 RCD ESPANYOL17339622619
4 VILLARREAL CF173210253024
5 AT. MADRID17319443119
6 REAL RACING 17267551719
7 VALENCIA CF17268272228
8 SEVILLA FC17237283223
9 REAL ZARAGOZA17215662728
10 REAL MALLORCA17215662627
11 GETAFE CF17216381921
12 AT. OSASUNA17205572021
13 RECREATIVO17205571320
14 ATHLETIC CLUB17194761618
15 UD ALMERIA17195481420
16 REAL MURCIA17194761420
17 REAL VALLADOLID17184672127
18 REAL BETIS B.17184671723
19 RC DEPORTIVO17174581624
20 UD LEVANTE17721141133



1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA EN JOSEP MARIA I AMICS, EL MÉS IMPORTANT DE TOT ÉS QUE ACABEM
L'ANY A CHAMPIONS I HEM FET UN GRAN PARTIT I HEM GUANYAT
MERESCUDAMENT, DESTACAR LA RECUPERACIÓ DE L'OLFACTE GOLEJADOR
DE LUÍS GARCIA, ARA EL NOSTRE OBJECTIU ÉS SUPERAR AL FARSA
EN LA CLASSIFICACIÓ QUE VA PERDRE AHIR
AMB EL R. MADRID I SEMBLA QUE ESTAN ACABATS.
BON NADAL I BON ANY NOU A TOTS ELS LECTORS DE SENTIMENT PERICO. SALUTACIONS.
JOSE CARRERA CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M