divendres, 14 de desembre del 2007

A PER UN TRIOMF,
QUE ENS RETORNI A PLAÇA CHAMPIONS

Foto d'arxiu: Ivan en una de les moltes sesions d'entrenament en solitari amb el fisio.


Només quatre han estat les vegades que RCD Espanyol i Levante s’han enfrontat en partit de lliga a primera divisió.

La primera ocasió va tenir lloc la temporada 1963/64 i va acabar amb empat a quatre amb gols de Ladislao Kubala, Mercadé en dues ocasions i Boy.
La següent amb Kubala com a entrenador, l’Espanyol va guanyar per 2-1 amb gols anotats per Di Stefano i Kussman.


Quaranta anys passarien per tornar a veure un Espanyol –Levante en partit de lliga a la màxima categoria, i seria la tempporada 2004/05 amb resultat de triomf per 2-1 amb Lotina a la banqueta local i Schuster a la llevantina, i amb gols aconseguits per Amavisca i Maxi Rodríguez.


La darrera ocasió va ser la temporada passada i els blaugranes es van endur un punt gràcies a un empat a un amb gol de Luis García.

En mig d’aquests enfrontaments, altre cop el Levante va visitar en aquest cas l’Estadi de Sarrià: Era un 15 d’abril de 1990, jornada 32ena., tot i que les circumstàncies que rodejaven a l’equip periquito no eren les més idònies per recordar ja que es trobava a segona divisió. En aquell partit, els homes de Juanjo Diaz que havia substituït a Benito Joanet al poc de l’arribada de Pardo a la presidència, van protagonitzar una gran golejada guanyant 6-0 amb un gran encontre de Wolfram Wuttke.

El Levante UD ocupa la darrera posició al campionat de lliga (uf, perill !!! ), i no ha puntuat encara com a visitant, obtenint només dos victòries i un empat com a local.
L’Espanyol mirarà de pogué guanyar d’una vegada per totes amb comoditat un encontre que de moment encara no ho ha pogut fer, ja que des de que ha començat la temporada tots els encontres que no han acabat amb empat ho han fet per victòries o derrotes mínimes.

Els convocats per Ernesto Valverde per el partit son: Kameni, Lafuente, Chica, David García, Lacruz, Valdo, Zabaleta, De la Peña, Àngel, Moha, Rufete, Torrejón, Coro, Jarque, Moisés Hurtado, Tamudo, Jonathan Soriano i Lola. Tornen a la convocatoria Bufete, lesionat des de la pretemporada, Ivan de la Peña un cop restablert de les seves molèsties, David García, després de l’hepatitis que va patir i Dani Jarque un cop complerta la sanció d'un encontre . Es cauen de la llista Riera i Luis per acumulació de targes i Clemente Rodríguez i el central Serrán per decisió tècnica.

Els vint homes convocats per el tècnic del conjunt valencià, Giovanni De Biasi son: Storari, Kujovic, Descarga, Manolo, Álvaro, Cirillo, Serrano, Rubiales, David Castedo, Juanma, Ettien, Courtois, Tommasi, Javi Fuego, Berson, Pedro León, Viqueira, Geijo, Riga i Rigano.
Es queden fora de la llista per decisió tècnica, Saul, Arveladze i Robusté (altre que l’Espanyol B, se li havia quedat petit i només volia jugar al primer equip...). Per lesió son baixes Savio i Miguel Ángel.

El matx donarà començament aquest dissabte a les 20:00 hores en l’Estadi Olímpic de Barcelona amb arbitratge d’Alberto Undiano Mallenco, de la territorial navarresa. Raul Tamudo ja ha començat el compte enrera per assolir convertir-se en el jugador que més encontres ha disputat en tota la història del RCD Espanyol en primera divisió, un cop superi a Antoni Argilés amb 300 encontres a primera Divisió. Pocs partits li queden per veure caure aquest rècord, (si no ho eviten les lesions), un dels darrers que li queden al millor jugador de tots els temps que ha gaudit el RCD Espanyol en les seves files.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M