diumenge, 9 de desembre del 2007

ZARAGOZA 3 ESPANYOL 3:
HA TORNAT A PASSAR !

Es repeteix la història
El RCD Espanyol ha perdut una gran ocasió de donar un gran pas a la classificació després de desaprofitar una avantatge d’ 1-3 en el que bona part del matx ha gaudit.
Igual que va succeir al Ruiz de Lopera o a punt de succeir al Reyno de Navarra, l’Espanyol desapareix en els darrers minuts, no sap administrar l’avantatge, comencen a sortir els nervis, les imprecisions i tiren a les escombraries tota una tasca admirable dels primers quaranta cinc minuts i bona part del segon temps.

Primer episodi: Inici dels de sempre
Altre cop, en la primera oportunitat dels locals, als cinc minuts (sempre igual), una passada en profunditat de D’Alessasndro a Diego Milito, superant aquest a Torrejón que ha patit molt tot l’encontre, bat a Kameni de xut creuat superant la sortida del camerunès.

Segon episodi: La igualada i remuntada
Un Espanyol amb màxim d’efectivitat, amb un Tamudo i Riera tocats per la glòria, fan trossos la feble defensa aragonesa.
Luis al minut 7 assisteix a Tamudo, escorat a l’esquerra de l’àrea de càstig, controla perfectament amb el pit, amaga i llença un xut col·locat i temperat a l’escaire esquerra; un gran gol del capità per afegir a la seva extensa i dilatada col·lecció.

Després d’un ensurt en el que Kameni ha de sortir de l’àrea amb el peu, l’Espanyol aconseguirà donar-li la volta al marcador només tres minut després amb una jugada de contracop espanyolista que acaba amb Riera driblant a tres contraris, obrint i deixant passar perfectament Tamudo a l’espai on Valdo controla, i amb una perfecta vaselina amb el peu esquer, fa el segon gol.

El Zaragoza insistia en jugades embolicades (un parell de serveis de cantonada) en les que el desencert en els darrers metres possibilitava que una defensa insegura solucionés la papereta.

Al quart d’hora, Zabaleta al segon pal i a plaer, culmina un perfecte contracop en el que la centrada final de Riera li posa en safata el gol al lateral argentí.
El miracle s’havia fet realitat. L’Espanyol li donava la volta al marcador i adquiria una avantatge que inclòs els més pessimistes veient definitiva.

Els locals ho intenten mitjançant xuts de D’Alessandro i de Luccin que surten fora desviats.

Tercer episodi: Com al Ruiz Lopera, o a Pamplona, no arriba la sentència
Luis García per un metre no arriba al minut 22 a una centrada de Valdo.
Després d’una gran jugada espectacular de l’atac espanyolista, Tamudo amb túnel inclòs, deixa a Riera que dona la passada de la mort a Luis García que remata fora un pel forçat.

I la més clara de totes, tindrà lloc al 41’, quan Tamudo li posa al cap de Luis una pilota enverinada que l’ asturià remata fora amb tot al seu favor.
Un llançament de lliure directe de Luis acaba a les mans de Cesar en el temps d’afegit.

Quart episodi: Més fàcil encara; el Zaragoza es queda amb deu
Per dura entrada a Riera, Luccin que ja havia estat amonestat en el primer temps, veu la segona groga (l’entrada per sí, ja era gairebé mereixedora de vermella) i el Real Zaragoza es queda amb deu jugadors. Com sempre que ens succeeix aquest fet, l’equip no sap aprofitar-lo.

Anteriorment Aimar no havia pogut rematar en l’àrea petita, davant la ferma oposició defensiva. Una passada de Luis no pot ser culminada per Tamudo, que s’avança massa l’esfèrica al fer el control encarant ja a César.

Cinquè episodi; la davallada, i el partit que es complica
Kameni salva el gol rebutjant amb el peu dret, després que Milito per velocitat trenqués de nou , el feble sistema defensiu d’un Espanyol que ha fet aigües per el cantó esquer i que ha notat l’absència de Jarque tot i que a Lacruz no se li pot reprotxar el que ha passat.
Ayala davant la passivitat defensiva remata alt amb el cap, una centrada per l’esquerra. D’Alessandro dona mostres de la seva qualitat, deixant asseguts en un pam de terreny a Riera i a Clemente Rodríguez que ha tornat a evidenciar les seves mancances a l’hora de defensar amb homes perillosos.

L’Espanyol dona senyal de vida, quan Valdo xuta per sobre el travesser una excel·lent jugada amb paret inclosa entre Luis i Pablo per banda dreta.
Tan malament es posaven les coses, que inclòs Torrejón ha estat a punt de marcar-se en pròpia porta al intentar allunyar el perill, rematant per sobre el travesser, després que una indecisió en el mig del camp hagués estat a punt de costar car.

Sisè episodi: El gol del rival, i la desfeta.
Després dels canvis introduïts tant per Víctor Fernández (Celades, Oscar i Oliveira) com els de Valverde (Lola i Coro), el partit agafa una deriva d’autèntic serial amb final cruel; Oliveira torna a ficar als aragonesos en el partit després de culminar un atac per banda dreta (com no !) i rematant al segon pal anticipant-se a Kameni.
Faltaven quatre minuts més l’afegit i tornava a tocar patir amb un equip que encara no ha guanyat ni perdut cap partit per una diferència superior a un gol.

En el 89, una errada (i no l’única) de Clemente que en comptes de refusar l’esfèrica li regala al contrari, possibilita en mig del desconcert perico, que Oliviera empati l’encontre al rematar al fons de la porteria.

Torrejón a més, havia evitat creuant-se providencialment davant Milito mals majors.

Setè episodi: Coro gol providencial... Aquest cop no ha valgut
Coro ha marcat en l’afegit després d’un contracop conduït per Moha que havia substituït a Riera, passada a la dreta i la centrada rematada per Coro, és invalidada per Lizondo per fora de joc bastant clar.

Dos punts llençats, que després de l’ensopegada del Villarreal a casa, haguessin suposat superar-los i tornar a places Champions. De totes maneres, el RCD Espanyol augmenta ja a onze les jornades de imbatibilitat, i un desplaçament més, marcant (des del nefast encontre a Tarragona). Perfecte guió de pel·lícula, de sèrie de suspens (i de cert terror al final) que no per repetitiva, deixa de fer-nos patir menys.

Fitxa Tècnica:
Real Zaragoza: Cesar; Diogo, Sergio, Paredes, Ayala, Luccin, Zapater, D’Alessandro, Aimar, Sergio García i Diego Milito.
Substitucions: Celades per Aimar, m. 68, Oscar per D’Alessandro, m. 68 i Oliveira per Diogo, m. 74.

RCD Espanyol: Kameni (7), Zabaleta (8), Lacruz (5), Torrejón (4), Clemente Rodríguez (3), Moisés (7), Ángel (7), Valdo (8), Riera (8), Luis García (7) i Tamudo (9)
Substitucions: Lola (4) per Moisés (m. 63), Coro (s.c.) per Tamudo m.78, Moha per Riera, m.86.

Àrbitre: Pérez Lizondo del col·legi valencià. Ha mostrat targetes grogues a Luccin, m. 29 i 49 motiu per el que ha estat expulsat, D’Alessandro, m 42, Aimar, m. 54, Ayala, m. 80 i Zapater, m. 86 i per part espanyolista Moisés, m. 38, Riera, m. 80 i Luis García, m. 89.

Gols: 1-0 Diego Milito, m. 5, 1-1 Raul Tamudo, m. 7, 1-2 Valdo, m. 10, 1-3 Zabaleta, m. 15, 2-3 Oliveira, m. 86, i 3-3 Oliveira, m. 89.

Incidències: La Romadera. Presència d’una amplia representació espanyolista a les grades del estadi aragonès, que no ha pogut gaudir del triomf tot i anar guanyant 1-3 des del minut quinze de joc.