dilluns, 14 de gener del 2008

EL CB OLESA - ESPANYOL ES JUGA LA CLASSIFICACIÓ PER LA COPA A CANARIES.

GRAN PARTIT, DAVANT CADÍ LA SEU (78-67)

El Club Bàsquet Olesa – Espanyol es va endur el derbi català de la Lliga Femenina de bàsquet en vèncer per 78-67 després d’un bon partit en el que durant gairebé tot l’encontre les locals van anar per sobre en el marcador, en un pavelló ple de gom a gom en un encontre televisat en directe per el CANAL 33 de Televisió de Catalunya i que comptava amb la presència de la màxima dirigent de l’Esport català, Anna Pruna i del President de la Federació Catalana de Bàsquet en la llotja d’autoritats, juntament amb els dirigents d’ambdós clubs i de Toni Alegre, membre de l’àrea d’expansió del Consell d’Administració del RCD Espanyol.

Arribaven tots dos equips amb registres molt similars, amb cinc victòries i sis derrotes, a falta de dues jornades per el final de la primera volta. Al Cadí La Seu, eren baixa Jenny Benningfield i Montse Gilabert.

Els quintets inicials van estar formats per Anabel Jiménez, Sandra Gallego, Miljana Mussovic, Le’Coe Willingham i Tina Lelas per part local, mentre que per part de les de l’Alt Urgell, Helen Luz, Elsa Donaire, Sarah Mc Kay, Silvia Luz i Megan Moody. Els colegiats, Alfonso Castillo i López Córdoba.

Les visitants en el primer temps es van posar per davant en el primers minuts de joc (2-3 triple de Helen Luz, i 6-8 amb un dos més un de Moddy ). D’aquest resultat es va passar a u 20-8 amb parcial de 14-0 favorable a l’Olesa – Espanyol amb dos triples de Sandra Gallego (segona en triples del campionat amb 22 de 44), i bona aportació ofensiva i defensiva de tot l’equip.

El primer quart va acabar després d’un intercanvi de cistelles amb 26-14 després que només les germanes Luz aguantessin el tipus en el Cadí La Seu, davant un Olesa – Espanyol que ho va bordar.

Amb un parcial de zero a sis, el Cadí va intentar ficar-se de nou en el partit, (26-10) amb l’encert de Farre i Silvia Luz però de nou, les locals van tornar a agafar la mateixa avantatge després de tornar-li el mateix parcial (6-0) amb dues cistelles consecutives de Boada i l’aparició de Le’Coe que va veure com l’anotació estava molt més repartida entre les seves companyes del que acostuma a ser habitual.

Una cistella al darrer segon de Olga Podkovalnikova sobre la botzina, dona una avantatge nou punts (40-31) al conjunt d’Olesa al enfilar el camí dels vestidors.

Quedava tot el segon temps, i s’intuïa que el rival podia reaccionar; i de fet ho va intentar només començar el tercer quart quan el marcador va arribar a reflectir un 44-41 que amb dos triples de Mussovic (que a més ja es segona en el rànquing del campionat en pilotes recuperades), i una bona acció sota taulells de Le’Coe van tornar a restablir l’avantatge de nou punts (52-41) a favor de les locals.

El tercer quart va acabar amb empat de 17 punts per cadascun d’ambdós conjunts el que va permetre a les locals mantenir l’avantatge adquirida en el primer quart.

L’actuació de Helen Luz amb un 75% d’efectivitat en tir de més enllà de 6.25 (6/8) va permetre a les visitants retallar les diferències i posar l’encontre a només dos punts per les de Lucas Mondelo .

De nou, Le’Coe Willingham anotant deu punts en el segon temps (18 total) i dominant sota taulells el rebot (11 totals, tres d’ells en atac) va ser decisiva.
La pivot nord-americana encapçala el rànquin del campionat com a jugadora més valorada (271 punts), sent la líder en el rebot (123) i segona de puntuació (229 punts encistellats).

Al final les locals van tornar a adquirir l’avantatge necessària per obtenir un triomf d’onze punts que situa a l’equip vuitè empatat amb el sisè i que dona l’opció (difícil, però factible) d’obtenir un bitllet per la disputa de la Copa de la Reina, sempre que s’obtingui el triomf a la pista del proper rival Caja Canarias, que va classificat per sota amb una victòria menys que l’Olesa Espanyol.