dijous, 17 de gener del 2008

ELS PENALS TORNEN A DEIXAR K.O. AL RCD ESPANYOL






L’Athletic Club de Bilbao s’ha classificat per els quarts de final de la Copa del Rei, de manera injusta després d’eliminar al RCD Espanyol amb l’ajut inestimable del col·legiat Rodríguez Santiago, aquell subjecte que després del vergonyós espectacle ofert en el Camp Nou, va ser premiat per l’estament que domina al seu plaer el mon de l’arbitratge amb xiular la final de la Copa del Rei passada.

Avui de manera premeditada, en cadascuna de les ocasions que ha pogut ha inclinat la seva persecució al conjunt espanyolista com feia temps que no veiem en un partit. Es poden veure jugades que decideixin un encontre que s’equivoquin o simplement et perjudiquin, però veure una actuació sistemàtica com la que hem vist avui, feia repeteixo bastant temps.

El conjunt basc s’ha emprat a fons, enviant a Zabaleta als vestidors abans de temps, deixant la veritable imatge d’un equip que patirà i molt per mantenir la categoria, on només la força física i la brutícia en el joc, permesa per un col·legiat que no ha mostrat cap targeta en el primer temps, i en canvi si als locals. Luis ha estat expulsat amb vermella directe deixant a l’Espanyol amb deu homes.

Luis marca el primer gol
Després de varies aproximacions (Llorente tot sol ha anat lent i no ha pogut rematar, López ha xutat desviat al minut 8), ha estat l’Espanyol qui s‘ha avançat en el marcador mitjançant Luis que ha rematat molt justet a l’escaire dret quan es trobava tot sol després que un xut de Lola fos rebutjat en curt per Aranzubia i el refús el recollís Jonathan qui tot sol no ha pogut superar al meta i ha cedit en safata el gol al davanter asturià.

Primer contratemps
Zabaleta s’ha marxat lesionat després de rebre davant la passivitat d’aquest individu que arbitrava l’encontre, sent substituït per un Torrejón que també arribava just després de haver tingut molèsties durant la setmana.

L’athletic s’acostava mitjançant jugades a pilota parada, i prenia protagonisme Del Horno amb dos xuts massa creuats que es perdien a l’esquerra de la porta de Lafuente.

L’Espanyol es queda amb deu
Amb l’expulsió de Luis faltant més d’una hora de joc, l’Espanyol li quedava un llarg camí per pogué resoldre una eliminatòria que ja es posava coll amunt tot i l’avantatge en el marcador. Lafuente es llueix aturant en dos temps la rematada després del llançament de la falta.

Esbroncada general dels assistents al matx, que molt indignats d’en peus li dediquen una sonora esbroncada a un col·legiat que ja ha fet “mèrits” per ser internacional (tal com funcionen les coses a aquesta Federació i organismes paral·lels).

Valdo a la mitja volta en la frontal intenta sorprendre a Aranzubia però l’esfèrica surt desviat.

Primera ocasió que hagués pogut canviar la sort de l’eliminatòria
Contracop conduït per Lola, que té a Jonathan Soriano a l’esquerra i Valdo a la dreta que és qui rep, encara a Aranzubia i malbarata l’ocasió xutant als peus del porter basc. Era el darrer minut del primer temps.

Albert Riera, (per segon dia consecutiu ha fet un mal partit) ha realitzat una gran jugada al recuperar en zona de mitjos una pilota i marxar-se cap a porta, però el seu xut massa creuat surt fora a l’esquerra de la porteria basca.

Per part basca, una errada de Serrán (que amb tot, ha fet un molt bon encontre), es aprofitada per Del Horno que remata ajustat al pal dret, salvant Lafuente que ha tapat molt bé. El meta basc del conjunt espanyolista torna a lluir-se al aturar un remat de cap d’un davanter visitant en el minut 71.

Valverde dona entrada a Tamudo per un Jonathan que ha rebut l’aplaudiment de la grada, instant després de que Lola fos atès a la banda (altre garrotada) i el col·legiat exaspera encara més a tothom al no deixar entrar a Lola i obligar-li a fer-ho per el centre del camp, quan l’equip estava ofegat en l’àrea jugant amb nou jugadors. Mentre això succeïa, l’Athletic disposa d’una gran oportunitat que Lafuente avorta en primera instància amb una gran intervenció i el posterior refús ser rematat als núvols.

La segona gran ocasió
Bona jugada de Clemente que pujant la banda cedeix a Tamudo i aquest li dona una gran passada al lateral argentí que rep tot sol davant Aranzubia; no sabem encara que ha pretès fer amb la pilota Clemente per que primer no s’ha atrevit a xutar, ha retallat i després el seu xut ha estat per oblidar.

L’empat
Tres còrners seguits, amb un remat de cap que ha sortit fregant el pal dret, han estat l’antesala del gol bilbaí. Mica a mica, han anat tancant a un Espanyol que amb un home menys s’ha limitat a sortir al contracop amb dues línies molt juntes i no deixant espais al conjunt basc. Però a falta de vuit minuts per la fi de l’encontre, Lafuente ha rebutjat com ha pogut en una gran intervenció però el rebuig ha estat aprofitat per Iraola més llest que la defensa espanyolista en aquesta jugada, per rematar al costat del pal esquer i fer l’empat que obria les portes a una pròrroga de mitja hora.

Però encara hi havia temps per que Susaeta superés a Valdo i xutés a porta tot i que Lafuente ha blocat ben situat i per que l’Espanyol tingués la tercera gran ocasió

La tercera gran ocasió
Raul Tamudo es marxa de quants rivals li surten al seu pas, i dins de l’àrea encarant Aranzubia, xuta un pel creuat i se’n va fora per molt poc, quant els aficionats veien ja el gol salvador.

Encara xutaria David López, però en dos temps Lafuente avortaria el perill. Anàvem a la prolongació...

La pròrroga

Els espanyolistes estaven ja esfondrats per el desgast físic realitzat i pel cop rebut amb el gol a falta de vuit minuts. En tot, han lluitat com mai, i han fet tot el que han pogut primer per defensar els atacs previsibles i amb poca qualitat d’un Athletic que també semblava que li quedava poca benzina, i segon per intentar en un cop de sort, marcar.

Varies aproximacions (centre de Lola sense rematador, falta llençada per Moha que no arriba Lacruz) ha gaudit l’Espanyol, però sense definició.

Prieto en cinc minuts veu dues targes
La primera per protestar, la segona justa, Rodríguez ha deixat al conjunt basc amb deu (maleïdes compensacions... Quan el mal ja estava fet).

L’ocasió més clara de la pròrroga ha estat una falta llençada per Moha que ha estat rematada per Serrán al pal. El infortuni avui perseguia als blanc i blaus.

En la segona part de la pròrroga Tamudo ha estat amonestat per Rodríguez per simular penal, i posteriorment ha pecat de individualista en no passar al company que es trobava millor posicionat que ell que no ha pogut xutar bé.
En altre si que ho ha fet, però el xut de Moisés s’ha marxat molt alt.
Amb dos xuts ben blocat pels porters (de Garmendia i de Lacruz) moria definitivament un encontre amb que alguns homes (Clemente mateix) gairebé ja ni s’aguantaven en el camp per problemes físics.

No cal que els tirin
Total per què... Ni marcant Tamudo, Valdo i Moha, després que anotés Garmendia, aturés Lafuente sensacionalment a David López, i marquès Yeste, l’Espanyol està capacitat per pogué treure endavant una tanda de penals. Susaeta ha marcat, mentre que Lola ha llençat tant malament com el noi ha sabut, i Iraola l’autor del gol en el matx, marquès, i Marc Torrejón (un cop més, es demostra que a part de l’ home, el perico es l’únic animal que ensopega dues vegades en la mateixa pedra) llencés al pal esquer de la porteria, errant el darrer penal com a la final de Glasgow.

L’Espanyol ha quedat eliminat. Amb pròrroga, penals, cansament, desgast i expulsió de Luis. Amb un rival que ha demostrat ser molt inferior, amb un arbitratge indecent i amb un panorama de baixes preocupant. Valladolid espera, mentre els pericos avui decebuts esperen que l’equip pugui refer-se de tantes adversitats i donar el do de pit a la lliga. És l’únic que ens queda i no és poc. Aixó no s'atura, i serà qüestió d'oblidar aquest accident el més aviat.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Lafuente (9), Zabaleta (s.q) (Torrejón, m. 22) (7), Lacruz (8), Serrán (7), Clemente (6), Moisés (7) , Lola (6), Valdo (5), Riera (5) (Moha, m. 76) (5), Luis García (s.q) i Jonathan (6)(Tamudo, m. 74) (7)

Athletic Club: Aranzubia, Iraola, Ustariz (Prieto, m. 77), Amorebieta, Del Horno, David López, Muñoz (Garmendia, m. 46), Tiko (A. Ramos, m. 68) , Yeste, Susueta, i Llorente.

Gols: 1-0 Luis García, m. 10, 1-1 Iraola, m 83

Àrbitre: Rodríguez Santiago del comitè castellà – lleonès. Una autèntica indecència d’arbitre. Avui ha superat la gran actuació del Camp Nou, on no va tenir cap tipus de vergonya de donar un gol de handbol de Messi entre altres “detalls”, al haver-se carregat l’eliminatòria expulsant amb vermella directa a Luis García, haver consentit que el conjunt basc jugués durant tot el primer temps tot lo dur i violent que volgués, caient les targes només del cantó blanc i blau. Al final s'ha moderat quelcom, però el mal ja estava fet.


Ha mostrat targetes grogues a Clemente, m 31, Luis (vermella, m. 33), Jonathan , m. 37, Moisés, m. 37, Tamudo, m 106 i Lacruz m. 115 per part local, i Tiko, m. 50, Amorebieta, m. 84, Prieto, m. 93 i m. 98, i David López, m. 115.

Incidències: 13450 espectadors per veure el darrer encontre del RCD Espanyol a la Copa del Rei. Aquells que han pogut i no han volgut, que esperin al següent...
Nit molt ventosa. Abans de començar l’encontre, s’ha guardat un minut de silenci en memòria del jugador de la dècada dels 60, Antonio Domínguez "el Corto" que ens va deixar fa uns dies.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS, SEMPRE ENS FA IGUAL DONA IGUAL QUE EL ÀRBITRE SIGUI D'AQUÍ O DE CASTELLA-LLEÓ, QUE EL PARTIT SIGUI DE 1ª, DE 2 B O DE DONES, QUÈ IMPORTA QUE AQUEST ANY ELS ÀRBITRES TINGUIN AURICULARS SI ELS FAN SERVIR QUAN VOLEN I QUASI
SEMPRE ENS PERJUDICA ,EL
PRESIDENT DE L'ESPANYOL ÉS TINDRIA QUE QUEIXAR +.ESTEM ELIMINATS PERÒ ARA
TENIM + TEMPS A LA LLIGA PER INTENTAR SUPERAR AL FARSA A LA 2 PLAÇA I DESPRÉS JA PENSAREM EN COSES MILLORS COM GUANYAR LA LLIGA.
JOSE CARRERA CARRERA

Anònim ha dit...

Gràcies a l'àrbitre vem perdre l'eliminatòria. Va ser patétic!
Per cert...l'Espanyol farà alguna recurs per treure la injusta targeta vermella d'en Luis Garcia?!

Josep Maria ha dit...

Una veritable llàstima amics. Teniem l'eliminatòria controlada fins que aquest subjecte es va volgué erigir en tris protagonista de la mateixa.
Guim: Daniel Sánchez Llibre ha manifestat que Pedro Tomás presentarà recurs contra la targeta vermella. Veurem en que queda tot, per que el senyor Pedro Tomás amb l'antecedent que tots recordem...
Salutacions i ànims.

Anònim ha dit...

Que alguién, me da igual quién sea, pare esta dinámica erratica de los malditos penaltis, esto ya no es mala suerte y sí de trabajo.
Que tengas un mal día, vale, pero que sea en todos los niveles y categorías de nuestro fútbol-base, ya clama al cielo.

Josep Maria ha dit...

Hola Keiplus: Yo siempre me pongo el ejemplo en que los jugadores de baloncesto para encestar los tiros libres, entrenan y entrenan...Hasta que un 70/80% por lo menos, acaban metiendolos. Yo creo que debiera de haber un entrenamiento específico y continuado hasta que cada jugador sepa tirar un penal donde no se puede parar independientemente de lo que haga o deje de hacer el portero. Lo de Lola, sencillamente lamentable. Y eso que hizo un buen partido, pero no se puede tirar un penal así.
Saludos.

Anònim ha dit...

Josep Ma. Tu com estàs molt alt, ahir vas acabar ventat i emprenyat. Els penals es tiren bé o res de res.Jo no he vist cap vegada ningú tirar en els entrenaments, ho fan a casa dormint i així surt després.El Santiago i cierra espanya", pel proper any, obtindrà un relicari del patró del Bilbo, Villar,pels serveis oferits amb la barca i el Bilbo.
Endavant i Salut Espanyol.
Figot47




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M