diumenge, 17 de febrer del 2008

PAS ENDAVANT IMPORTANT DEL CADET "A"












(Dissabte 16, Feliu i Codina d'Horta, Josep Maria).

Triomf in extremis del Cadet: Damm CF 0, RCD Espanyol 1.
En un partit de molta lluita i esforç, molta tensió i menys futbol, l’equip de Ramon Guerrero va donar un important pas per fer-se amb el títol de lliga de la Divisió d’Honor Cadet, lluita que queda reduïda a l’etern rival després de l’ensopegada del tercer en discòrdia (i moltes jornades líder), la UE Cornellà.

El partit es presumia molt renyit, amb una Damm que es creix quan s’enfronta a l’Espanyol i un joc molt travat, amb excés de migcampisme.

Sense ocasions
En el primer quart d’hora, cap dels dos equips va comptar amb ocasions clares de gol, i només un lliure directe tret per Blázquez que va blocar el meta local, va ser l’única acció d’hipotètic perill. Els cervesers també ho van intentar mitjançant una molt perillosa falta prop de la frontal que es va llençar sense conseqüències.

Si be el domini havia estat altern, en aquests moments, passa a ser lleugerament favorable a la Damm, amb un Espanyol molt ben plantat en defensa, però amb una falta de circulació i sortida en claredat de la pilota, que fa que els homes puntes no disposin d’ocasions, i només Edu buscant-se la vida per la seva compta en jugades individuals o pujades del lateral Albert Blázquez intenten superar la teranyina que la Damm va muntar en el mig del camp.

Les més clares del primer temps
L’Espanyol sobre la mitja hora s’acostaria amb més perill en una passada en profunditat d’Edu a Pau Senent, que en carrera no pot superar al meta local que rebutja amb el peu anticipant-se al davanter espanyolista.
La Damm, tindria la millor ocasió en una falta que es rematada de cap en bona posició per el número 20 i la pilota que es passeja per la porteria queda morta al segon pal, on altre davanter no pot rematar a dos metres del pal dret, per la bona acció de la defensa espanyolista.

Un segon temps més mogut
La primera ocasió (42’) seria pels locals, en una doble acció en la que el porter espanyolista primer refusa el remat i posteriorment es llença molt bé als peus del davanter evitant la segona rematada i el primer gol local.

Aquests primers minuts son d’atac dels cervesers; l’Espanyol aguanta bé, sense patir moltes angunies, però ja és un avís de que tocarà patir, i que els locals no ho posaran gens fàcil.

Sani xuta per sobre el travesser un lliure directe. Carles Mur ho intenta però el seu llançament surt també alt.

Gran ocasió
Sani Bello-Mahama li roba la cartera a un defensor local, s’emporta l’esfèrica molt bé, però peca de precipitació al llençar un obús que se’n va per sobre el travesser quan podia haver progressat més i encarar al meta de la Damm.

Jugada per banda dreta que acaba amb la rematada d’Antonio que rebotada en un defensor surt a còrner fregant el pal. L’Espanyol va intensificant el perill i no renuncia a fer-se amb els tres punts. Mentre, la Damm que ha passat a ser dominada, es concentra en ràpides sortides al contracop, per intentar sorprendre al líder de la categoria, però no pot en darrera instància superar la defensa espanyolista expeditiva del darrer home, Jordi Amat que avorta dues incursions molt perilloses, sortint al tall.

Miki va pogué marcar en un remat al que el porter cerveser se li colava ja la pilota i tot just en la línia de gol es refà i treu com pot l’esfèrica.
L’encontre arribava a la fi, i quedava clar desde feia molta estona que qui marqués s’emportava els tres punts. L’Espanyol sap de la importància d’aquest marge de cinc punts de diferència amb els culés i es llença a per el gol del triomf.

Minuts trepidants
En les acaballes del matx, l’Espanyol va a per el partit ja de manera decidida; una centrada és refusada de punys com bonament pot el porter local i Jordi Amat tot sol i lliure de marca remata la pilota morta que li cau, però bastant fluix i treu un defensor local quan el gol ja es cantava.

Aquesta jugada esperona més als de Guerrero i a la següent jugada, un cop de cap de Nierga es cola davant del meta local un pel avançat que no pot impedir que la pilota acabi al fons de la porteria.

El partit ja era de l’Espanyol, que lluny de tancar-se a defendre el resultat, encara aniria pel segon que a poc va estar d’aconseguir-lo en una jugada ja en l’afegit quan una centrada, l’autor del gol, Nierga remata fluix tot sol davant la desesperada sortida del meta, però la pilota surt fora rebotada a còrner ajustada al pal a l’esquerra del meta.

El minut i escaig darrer, han estat de patiment (això que no falti mai...) ja que per una segona amonestació s’ha quedat amb un home menys i la Damm CF cercant l’empat ha llençat varis llançaments de cantonada i una falta escorada a la dreta del seu atac, però amb la defensa i el porter molt segurs, el triomf no s’ha escapat i tot continua igual, entre els dos primers classificats.


RCD Espanyol: Edgar, Blázquez, Carles Clerc, Jose Carlos, Jordi Amat, Carles Mur, Gabri, Montcusí, Pau Senent, Edu, i Sani.
Al començament del segon temps va sortir, Saborit, Nierga, i Antonio, i posteriorment Miki i Pablo.

Gol: 0-1: Marc Nierga, m. 79.

Incidències: Camp Feliu i Codina d’Horta.



CLASSIFICACIÓ CADET DIVISIÓ D'HONOR


.CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1RCD ESPANYOL185016205512
2FC BARCELONA18451503638
3UE CORNELLÀ194414234515
4UFB JABAC CJ - TERRASSA193310362529
5DAMM CF18319452620
6CF BADALONA18288462929
7C. MERCANTIL19277662427
8GIRONA FC192581102630
9CE EUROPA192581103338
10FE FIGUERES192372103437
11UD AT. GRAMENET19226492536
12BARRI SANTES CREUS 19205592539
13UE LLEIDA191853112028
14CE L'HOSPITALET191853112032
15AE PRAT191442131443
16FP SÁNCHEZ LLIBRE19512161657

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA FELICITAT AL CADET A , QUE TENIM MOLTS + PUNTS QUE ELS 2, ARA SOL DEPÈNEM DE NOSALTRES MATEIXOS PER GUANYAR LA LLIGA. SALUTACIONS.
JOSE CARRERA CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M