diumenge, 17 de febrer del 2008

NI AMB ELS "FLUIXOS" NI AMB ELS "FORTS"





RCD Espanyol: 2 – Sevilla CF: 4

S’aguditza el problema
L’equip d’Ernesto Valverde es troba en una dinàmica de mals resultats en que el triomf davant el Getafe va ser un miratge a tenor del que estem veient en les darreres jornades; avui davant un bon Sevilla ha quedat palès que ni era problema de Casilla en la porteria, (ha jugat Kameni i Jarque) ni eren tan culpables Torrejón i Lacruz, ni Clemente (bé..., aquest ha estat molt malament) és el responsable, ja que en el segon temps sense ell, i amb Chica, s’han vist els mateixos problemes tot i la millora experimentada en quant a joc ofensiu en el primer quart d’hora de la represa.

El problema és general, del col·lectiu

L’equip ha sortit endollat al camp amb dues ocasions en que els homes de Valverde han pogut marcar; primer en una bona incursió de Valdo que ha assistit a Luis i aquest davant el porter li ha estavellat la pilota a les cames de Palop i el posterior refús Riera l’ha malgastat rematant en semi errada, massa creuada. La segona jugada un minut després (4’), ha estat un remat d’Ewerthon que tot sol a un parell de metres de la línia de gol, remata de cap fluix a les mans de Palop en una immillorable ocasió.

Aigües en defensa
L’Espanyol no ha aprofitat les dues ocasions que ha gaudit, però els andalusos les dues que tindrà les ficarà dins:
Al minut sis, Fabiano en situació molt polèmica, es fa amb la bola, avança i encara a Kameni superant-lo i avançant al seu equip en el marcador. El jutge auxiliar no ha assenyalat rés, i el gol ha pujat al marcador.

Zabaleta veia la primera targeta groga, fet que acabaria sent important per el desenvolupament de l’encontre.

El segon
Altre cop trencant el fora de joc es planten sols els jugadors sevillistas, i en concret per la dreta de l’atac, centra i a plaer Kanoute afusella a un venut Kameni.
El Sevilla continuava atacant (endevineu per quina banda?), i altre cop superat Clemente Rodríguez, Jarque talla la compromesa pilota just abans que l’anessin a rematar.

Mentre l’Espanyol ha perdut tota referència ofensiva; un xut de Clemente a les mans del porter i un de Zabaleta desviat sense cap tipus de convicció.
Luis García tindrà una molt bona ocasió al xutar des de la frontal sense pensars-ho dues vegades, però Palop amb una sensacional intervenció, ho evitarà. A l’altre àrea, Kameni es veu obligat a sortir de la seva àrea de càstig per rebutjar llençant-se als peus de Navas.

Luis retalla distàncies
A falta de quatre minuts per anar-se’n als vestidors, una molt bona obertura (l’únic que gairebé ha fet) de Ivan de la Peña, a banda dreta on la pujada de Zabaleta ha tingut el premi amb una centrada de l’argentí que Luis ha enviat al fons de la porteria andalusa. Encara hi havia esperances, però a tenor del joc realitzat no gaires, que el conjunt perico pogués acabar donant-li la volta al marcador.

Primer quart d’hora acceptable
Davant els xiulets i crits de “Chica, Chica” per part d’un sector dels que s’han donat cita a l’Olímpic, Valverde els hi ha donat satisfacció, i l’argentí s’ha quedat definitivament als vestidors. Semblava que l’Espanyol havia millorat i que el gol de l’empat podia arribar en qualsevol moment.


Una centrada de Valdo, Palop la rebutja de punys i queda morta sense rematador, una pilota franca per Ewerthon després d’una falta servida per Luis, que no ha sabut el brasiler culminar, o una centrada de Riera que també s’ha passejat lluny de l’abast de Palop..., i dels rematadors espanyolistes. Al minut sis, ha estat Moisés qui ho ha provat amb un remat que s’ha marxat fregant el pal dret de la porteria andalusa.


Un servei de cantonada executat per Ivan, es a punt de culminar Moisés però el seu remat de cap es interceptat per un defensor i torna a còrner. L’Espanyol dominava però no encertava cara a porta.


Valverde dona entrada a Jonathan en substitució d’un molt apagat Ewerthon que no ha aportat rés al joc ofensiu de l’equip tot i que tampoc ha rebut suficients pilotes.

Ferreiro es carrega el partit
Si be ha dubtat en amonestar per segon cop a un Poulsen que s’ho mereixia, si be ha deixat sense mostrar targeta groga a una molt dura entrada que ha patit Chica, no s’ho ha pensat dues vegades en mostrar-li a Pablo Zabaleta (el millor home dels blanc i blaus fins el moment) la segona i enviar-lo anticipadament als vestidors, deixant orfe l’equip d’un dels millors exponents de la lluita i el sacrifici sobre la gespa, tot i que l’argentí en aquesta jugada ha mostrat massa ímpetu tenint en compta que ja tenia una targeta.

Aquest cop ha deixat molt tocat a l’equip que ja no ha estat el mateix la resta del segon temps: El Sevilla mica a mica ha tornat a fer-se amb el control del joc i a tornar a arribar amb perill a les immediacions de l’àrea de Kameni.

Minuts bojos
Poulsen semblava deixar l’encontre decidit quan de rebot ficava dins la porteria espanyolista un xut des de la frontal; però segons després, en el servei d’un còrner la pilota refusada cau a la frontal i d’una sensacional volea, Ferran Corominas aconsegueix un gol molt bonic que no serviria per rés, (només per demostrar que serveix per revulsiu malgrat li emprenyi a ell aquesta funció), ja que posteriorment Capel anotaria el quart gol, (jugant els locals amb un home menys i amb Valdo com a defensa lateral dret), definitiu gol que treia qualsevol vestigi d’esperances per els minuts que mancaven.

Ni el gol-average
Ni això ha aconseguit l’equip de Valverde; ni empatar-lo amb una derrota mínima. Jonathan Soriano ha tingut una molt clara ocasió de gol després que una passada de Ivan (la segona amb intenció i qualitat en 90 minuts del “gran crak”, això si que és racionar-les) li caigués al davanter del Pont de Vilomarà i tot sol lliure de marca rematés fora, a l’esquerra de Palop.

Altre jugada polèmica vindria quan Jonathan acaba fent-se amb una pilota, encarant i driblant a Palop que el derriba clarament però ja el col·legiat havia invalidat la jugada amb antelació.

La decepció ha estat la nota dominant quan els espectadors han anat abandonant l’Olímpic. Aquest Espanyol dista molt d’aquell conjunt fresc, ràpid, letal al contracop i que treia els partits endavant en la primera volta; aquell Espanyol que fa un mes i escaig li donava un bany al Villarreal. Ara, la línia és descendent, la moral comença a estar tocada i Valverde haurà de intentar recuperar psicològicament als seus homes, i encertar una mica més amb els plantejaments. Per que no és qüestió d’homes (avui només faltava Tamudo, malgrat que el pes d’aquest és molt important en l’equip). El segon temps ha deixat sense excusa als qui pensaven donar la culpa a un molt desencertat (una setmana més) Clemente Rodríguez. Tocarà patir, i tornar a la senda de victòries abans que no sigui massa tard per pogué classificar-se per Europa; de moment encara estem a temps, però el marge s’estrenyés cada cop més.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (5), Zabaleta (7), Jarque (5), Serrán (4), Clemente(1), Moisés (4), Iván de la Peña (4), Valdo (5), Riera (5), Luis García (7) i Ewerthon (4).
Substitucions: Chica (3) per Clemente, m. 46, Jonathan Soriano(5) per Ewerthon, m. 61 i Coro (7) per Riera, m. 75.

Sevilla FC: Palop, J. Navas, Maresca, Dragutinovic, Adriano, Escudé, Mosquera, Poulsen, Diego Capel, Kanoute, i L.Fabiano.
Substitucions: Fazio per Poulsen, m. 81, Kone per Luis Fabiano, m. 88 i Duda per Capel m. 90.

Àrbitre: Carlos Ferreiro Delgado del comitè basc. En totes les jugades polèmiques ha escombrat en favor del conjunt andalús. Ha mostrat targetes a Zabaleta, m. 8, Ivan, m. 44, Zabaleta, m. 65, Moisés, m. 85 i Valdo, m. 88 per part blanc i blava i a Poulsen, m. 20, Adriano, m. 77 i J. Navas, m. 80 per part sevillista.

Gols: 0-1: L.Fabiano, m. 6, 0-2: Kanoute, m. 10, 1-2: Luis García, m.41, 1-3 Poulsen, m.74, 2-3 Coro, m. 75 i 2-4: Diego Capel, m. 77.

Incidències: Estadi Olímpic de Montjuïc: 21.910 espectadors. Primer encontre que es perd per més d’un gol de diferència.


9 comentaris:

Anònim ha dit...

Costarà molt tornar a agafar el bon rumb. Si no estem a la Champions és pels partits de Montjuïc, és estrany però és així, l'Espanyol guanya més a fora que a casa.
Bé, avui intentaré anar a veure el Girona - Espanyol, que em queda a prop.

Salutacions.

Anònim ha dit...

RCD ESPANYOL C 10 BARCELONETA 0
GRAN PARTIT DEL 3 EQUIP FEMENÍ ESPANYOLISTA QUE VA GUANYAR A L'ÚLTIM CLASSIFICAT LA BARCELONETA,
GRAN DOMINI BLANC-I-BLAU EN TOT EL PARTIT, LES PERIQUES VAN JUGAR BÉ I DEMOSTREN QUE CADA VEGADA
+ ,ESTÀ L'ASCENS DE CATEGORIA. LES DE LA BARCELONETA NO PASSAVEN QUASI MAI DE MIG CAMP I AL FINAL
VAN QUEDAR BOGES COM ALGUNES JUGADORES QUE ES VAN POSAR A PARLAR SOLES I A INSULTAR NO SÉ A QUI DE MANICOMI.
VAIG ARRIBAR TARD, PERÒ ELS 2 PRIMERS GOLS SEGONS FONTS DEL PÚBLIC VAN SER DE DE Brenda Pérez Soler
I Montse Vázquez Fontes.
EL 3 GOL A SER UNA JUGADA DE MONTSE Vázquez Fontes QUE DES DE EL PUNT DE PENALT VA DISPARAR PER EL PAL DRET.
EL 4 GOL EL DORSAL 10 EVA LLamas Hernandez REGATEJA LA PORTERA I AMB LA PORTERIA BUIDA MARCA A PLAER.
EL 5 GOL EL DORSAL 10 EVA LLamas Hernandez QUE DISPARA AMB UN XUT CREUAT QUASI SENSE ANGLE I MARCA PER PAL DRET.
LA 2 PART VA COMENÇAR IGUAL AMB LES NOSTRES JUGADORES QUE EREN LES AMES I SENYORES DEL CAMP.
EL 6 GOL VA SER DEL DORSAL 16 DES DE EL FORA DE L'ÀREA QUE VEU AVANÇADA LA PORTERA VISITANT I LI
FA UNA ESPECTACULAR VASELINA.
EL 7 GOL EL VA FER NEREA Rodriguez Fandos QUE AMB UNA GRAN PASSADA DE Montse Vázquez Fontes
I DES DE EL TERRA A 2 M DE LA PORTERIA AGAFADA
PER 2 JUGADORES VISITANTS MARCA.
EL 8 GOL VA SER DE EVA LLamas Hernandez QUE AMB UN XUT CREUAT DAVANT DE LA SORTIDA DE LA PORTERA VISITANT
PER PAL DRET.
XUT AL PAL DE SANDRA I EVA LLamas Hernandez AGAFA EL REBOT I AFUSELLA FENT EL NOVÉ.
EL 10 GOL EL VA FER CLAUDIA Tamayo Insensé DESDE EL PUNT DE PENALT, BEN ASSENYALAT PER L'ÀRBITRE I QUE LI
VAN FER A ELLA, PERÒ LA PORTERA VA
ENDEVINAR QUE ANAVA PER LA DRETA I EL VA TOCAR I QUASI L'ATURA.
CRÓNICA DEL COL-LABORADOR JOSE CARRERA CARRERA CEDIDA EXCLUSIVAMENT PER A SENTIMENT PERICO.

Anònim ha dit...

RCD ESPANYOL C 10 BARCELONETA 0
GRAN PARTIT DEL 3 EQUIP FEMENÍ ESPANYOLISTA QUE VA GUANYAR A L'ÚLTIM CLASSIFICAT LA BARCELONETA,
GRAN DOMINI BLANC-I-BLAU EN TOT EL PARTIT, LES PERIQUES VAN JUGAR BÉ I DEMOSTREN QUE CADA VEGADA
+ ,ESTÀ L'ASCENS DE CATEGORIA. LES DE LA BARCELONETA NO PASSAVEN QUASI MAI DE MIG CAMP I AL FINAL
VAN QUEDAR BOGES COM ALGUNES JUGADORES QUE ES VAN POSAR A PARLAR SOLES I A INSULTAR NO SÉ A QUI DE MANICOMI.
VAIG ARRIBAR TARD, PERÒ ELS 2 PRIMERS GOLS SEGONS FONTS DEL PÚBLIC VAN SER DE DE Brenda Pérez Soler
I Montse Vázquez Fontes.
EL 3 GOL A SER UNA JUGADA DE MONTSE Vázquez Fontes QUE DES DE EL PUNT DE PENALT VA DISPARAR PER EL PAL DRET.
EL 4 GOL EL DORSAL 10 EVA LLamas Hernandez REGATEJA LA PORTERA I AMB LA PORTERIA BUIDA MARCA A PLAER.
EL 5 GOL EL DORSAL 10 EVA LLamas Hernandez QUE DISPARA AMB UN XUT CREUAT QUASI SENSE ANGLE I MARCA PER PAL DRET.
LA 2 PART VA COMENÇAR IGUAL AMB LES NOSTRES JUGADORES QUE EREN LES AMES I SENYORES DEL CAMP.
EL 6 GOL VA SER DEL DORSAL 16 DES DE EL FORA DE L'ÀREA QUE VEU AVANÇADA LA PORTERA VISITANT I LI
FA UNA ESPECTACULAR VASELINA.
EL 7 GOL EL VA FER NEREA Rodriguez Fandos QUE AMB UNA GRAN PASSADA DE Montse Vázquez Fontes
I DES DE EL TERRA A 2 M DE LA PORTERIA AGAFADA
PER 2 JUGADORES VISITANTS MARCA.
EL 8 GOL VA SER DE EVA LLamas Hernandez QUE AMB UN XUT CREUAT DAVANT DE LA SORTIDA DE LA PORTERA VISITANT
PER PAL DRET.
XUT AL PAL DE SANDRA I EVA LLamas Hernandez AGAFA EL REBOT I AFUSELLA FENT EL NOVÉ.
EL 10 GOL EL VA FER CLAUDIA Tamayo Insensé DESDE EL PUNT DE PENALT, BEN ASSENYALAT PER L'ÀRBITRE I QUE LI
VAN FER A ELLA, PERÒ LA PORTERA VA
ENDEVINAR QUE ANAVA PER LA DRETA I EL VA TOCAR I QUASI L'ATURA.
CRÓNICA DEL COL-LABORADOR JOSE CARRERA CARRERA CEDIDA EXCLUSIVAMENT PER A SENTIMENT PERICO.

Anònim ha dit...

VAIG ARRIBAR MITJA HORA TARD EL PARTIT PERÒ MILLOR AIXÍ NO VAIG VEURE ELS 2 PRIMERS GOLS
DEL SEVILLA, EL QUE TÉ QUE FER L'ESPANYOL PER TRENCAR LA MALA RATXA ÉS FER FORA AL VALVERDE,
PERQUÈ JA NO POT AMB EL EQUIP.JOSE CARRERA CARRERA

Anònim ha dit...

HOLA FELICITATS A LA MARTA TORREJÓN QUE VA CONTRIBUIR MOLT EN LA VICTÒRIA ESPANYOLA X 4 A 0
A IRLANDA DEL NORD.CADA VEGADA + LA CANTERA DE L'ESPANYOL APORTA + JUGADORS INTERNACIONALS.
.JOSE CARRERA CARRERA

Anònim ha dit...

FELICITATS A LA DIRECTIVA DE L'ESPANYOL PER INVITAR A UNS QUANTS CLUBS COM L'OLIMPIC DE CAN FATJÓ, EL SANT QUIRZE, ETC A MÉS D'UNES QUANTES ESCOLES. AMB AQUESTES INICIATIVES ES FOMENTA L'ESPANYOLISME, I FA CRÉIXER EL SENTIMENT PERICO, BLANC-I-BLAU.
ESPEREM QUE ARRIBIN ALTRES INICIATIVES COM PREMIAR
SENTIMENT PERICO.
JOSE CARRERA CARRERA

Anònim ha dit...

HOLA EL DORSAL 16 QUE VA MARCAR EL SISÉ GOL VA SER TÀNIA ELENA
GÓMEZ MERINO I EL 2 GOL QUE NO VAIG VEURE SEMBLA QUE ERA DE
ANDREA PEREIRA CEJUDO. UNA VEGADA + FELICITATS A SENTIMENT PERICO
QUE ÉS L'ÚNICA PÀGINA DEL MÓN QUE HA NARRAT QUASI TOTES LES
JUGADES DE GOLS I A VEURE SI AL PROPER PARTIT TINC SORT DE VEURE
AL NOSTRE WEBMASTER JOSEP MARIA TOBEÑA, ÉS MALA SORT QUE HI HAGI
TANT POQUES PERSONES I NO ENS HAGIM VIST, AIXÒ SEMBLA COM ALTRES
PARTITS COM L'ANY PASSAT FRONT EL GIRONA.
DES D'AQUÍ LES MEVES SALUTACIONS.
JOSE CARRERA CARRERA

Anònim ha dit...

Hola: Es bestial el que aporte l'amic Carrera, es un enamorat del partits de la gent jove i de les noies, segueix així molt de temps.
Per altra banda, pel Josep Ma. mare de vida padre, de tant amunt i avall,a tu tamb´r deuren de reclamr-te un premi o millor una "estatuilla" com a home dels nostre desitjos, sense passar-se.
Salut. Figot47

Anònim ha dit...

HOLA MOLTES GRÀCIES AMIC FIGOT,ESTIC ORGULLÒS DE SER DE L'ESPANYOL COM TU.
SI TENS RAÒ A JOSEP MARIA
EL TENEN QUE DONAR UN PREMI L'ESPANYOL PER SEU GRAN TREBALL.
TINDREM QUE RECOLLIR SIGNATURES A LA C. ESPORTIVA.
SALUTACIONS. JOSE CARRERA CARRERA.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M