dijous, 15 de maig del 2008

ENTREVISTA A DANI BOSCH:
PRESIDENT DE LA MANIGUA

SENSE PLOMES AL BEC


Iniciem amb Dani Bosch, President de la Gran Penya Espanyolista Manigua, un seguit d’entrevistes amb espanyolistes per que ens ofereixin quina és la seva opinió en un espai d’autèntica llibertat i pluralitat, quins son les seves aspiracions, desitjos, dubtes i pors envers el RCD Espanyol. Una entrevista sense pèls a la llengua, en el cas dels pericos, "sense plomes al bec".

Soc de l’opinió que el capital més gran que sempre ha tingut aquesta centenària institució han estat els seus socis, pocs però sempre fidels, que per diversos motius en cadascun d’ells, des de que s’han empeltat d’aquest sentiment ja no l’han abandonat malgrat els moments dolents, i les vicissituds tràgiques que ens han tocat patir. És per dir-ho d’alguna manera, el signar un contracte indefinit, de per vida i sense clàusula de rescissió amb un sentiment, amb una idea abstracta representada per uns colors, un escut i una entitat. Per que tots tenim o volem un Espanyol de diferent manera, tots tenim els nostres pensaments i els nostres desitjos però a tots ens uneix el mateix sentiment.

Però això en aquest moment de desengany, de frustració, de ira continguda, SENTIMENT PERICO vol donar la veu dins un espai de llibertat total, sense cap tipus de pressió ni de censura, a aquells socis que els hi avala tota una vida al servei del RCD Espanyol i que mostren amb la seva presència tant a Montjuïc com a Sadrià, la seva veritable vocació de no abdicar mai d’aquests postulats encara sigui en moments seriosos i complicats de la historia espanyolista.
Gent coneguda i gent anònima que només tingui un denominador comú: El seu amor al RCD Espanyol i la seva constància a l’hora de recolzar el nostre club.



AVUI: DANI BOSCH. PRESIDENT DE LA MANIGUA.

Dani Bosch, president de la Gran Penya Espanyolista Manigua.

Dani Bosch va accedir a la presidència de la GPE Manigua en l’Assemblea de Socis celebrada el 7 de Maig de l’any passat en substitució de Jordi Llopis soci número un de la Penya Manigua. Home assenyat, intel·ligent, treballador, aporta joventut i aire fresc, sempre necessari en un col·lectiu i amb l’experiència d’haver desenvolupat diferents càrrecs dins el consell directiu de la penya.

Em volgut fer un repàs amb ell de la situació general de l’entitat en general, de les penyes en particular, i ens ha parlat clar i català, sense mossegar-se la llengua
.



Començarem aquesta entrevista, per la vessant social, per la teva condició de president de penya.

Fa un any que vas fer-te càrrec de la presidència en el lloc de Jordi Llopis. Quin balanç ens pots fer d’aquest any?

Doncs si, ja fa un any que els companys de Junta i un servidor estem al capdavant de la Manigua. La veritat és que el nostre antecesor, Jordi Llopis junt amb tots els que van treballar amb ell, ens ho han posat molt difícil ja que van deixar el llistó molt alt. L'objectiu que ens varem marcar és continuar amb la linea d'acció dels darrers anys que tants bons resultats va donar. El balanç penso que ha estat prou positiu, tot i que són els socis de la Manigua els qui ho han de valorar. Dic que ha estat positiu perquè hem treballat amb moltes ganes i amb molt d'esforç per mantenir totes les activitats que s'han anat consolidant al llarg dels últims anys i hem intentat fer-ne de noves per no caure en la monotonia. Jo, personalment estic molt content amb la feina feta per tots. Evidentment, també hem comès errors, els que han de servir-nos per millorar de cara als propers anys.


Costa molt que la gent s’integri com a part activa dins el voluntariat de les penyes? O creus tal com estan les coses que els pericos de base ja fan bastant, senzillament pagant un carnet (el del club, i en alguns casos el d’una penya )?


Crec que cada dia és més difícil formar part d'un voluntariat. En general, estem en un moment en el que la societat actual està caient en un “tan se me'n fot” permanent i en el que cada cop més la gent té menys consciència de col·lectiu. Si això ho traduïm al món de les penyes trobem que s'ha de tenir vocació de servei, ja que treballem per l'Espanyol de forma altruïsta, sense cap ànim de lucre i hi ha gent que opta, de forma totalment respectable, per convertir-se en merament espectadors com ho poden fer al cinema. Crec que l'Espanyol ha de crèixer en ambició i per això necessita una massa social compromesa més enllà dels dies de partit, i aquí és on entren en joc les penyes. Les Penyes per altra banda hem de tenir la capacitat per engrescar i per convèncer que val la pena lluitar per això.


Vàrem observar que en aquesta edició del Periconcurs, sota la teva presidència, han assistit consellers inclòs el President de l’Espanyol. Se’ls hi havia d’anar darrera contínuament, per que se’n recordessin d’aquest acte ?

És trist que hagin hagut de passar 5 edicions del Periconcurs, l'únic concurs del món que serveix per fomentar i difondre la història de l'Espanyol, per comptar amb la presència dels dirigents del club. De tota manera, la presència del President i de Consellers és un premi al treball fet des de la primera edició del Periconcurs per part de tots els nostres companys i companyes que ens han precedit. Per fi s'ha fet justicia amb el Periconcurs.

L’altre dia vaig llegir en un fòrum, un comentari d’ un internauta que l’he sentit moltes vegades: Que les penyes només serveixen per fer dinars i sopars, fer la pilota als que manen, i poc més. Que en penses?. Falta ser més la consciència crítica i vigilant davant el poder?



A qui fa un comentari d'aquest tipus jo li diria que abans de parlar s'endinsi una mica en el món de les penyes i veurà quin fart de pencar a les nostre hores lliures de forma totalment altruïsta, només per amor a l'Espanyol i per intentar fer-lo més gran cada dia.

Jo li recordaria, en aquest internauta, que la Ciutat de Barcelona té una plaça amb el nom del nostre fundador gràcies a una Penya. Que una Penya va portar a TV3 davant del jutge. Que una Penya ha demanat dimissions de gent de dins i de fora del club quan ha calgut sense tenir cap mirament amb el cognom ni amb el càrrec que ocupa. Que una Penya ha plantat cara davant del President de la Generalitat davant d'uns fets despreciables... en fi podria seguir tot el dia posant exemples.

Evidentment, com ja he comentat abans és impresicindible que les Penyes tinguin aquesta capacitat d'autocrítica i tingui també sentit comú i crític quan toqui. És molt important que les Penyes aconsegueixin engrescar al jovent per tal de reforçar-les de cara al futur.



Ha canviat quelcom des de que la GPE Manigua va portar als tribunals a la Corporació de Radio i Televisió de Catalunya (TV3) per el tracte injust amb l’aplec de penyes celebrat a Barcelona, fins les hores, o penses continua més del mateix a nivell informatiu en vers l’Espanyol?.

La GPE Manigua va demandar a Televisió de Catalunya per denunciar públicament un fet deplorable, no van cobrir l'Aplec de Barcelona com a “revenja” per uns fets dels quals no n'erem els responsables i el que ens va fer arribar fins als tribunals va ser la resposta totalment impresentable i fora de lloc per part de TV3. Amb aquesta demanda entre altres coses volem que TV3 es retracti públicament i que en futures ocasions mesurin les paraules i els fets. En definitiva, que no facin amb nosaltres el que vulguin sense tenir cap oposició. El problema de TV3 amb l'Espanyol no és qüestió de quantitat sinó de qualitat i afecte, ja que habitualment cauen en el menyspreu o simplement en l'oblit... Fins que no entenguin que son la Televisió de tots els catalans i no només d'una part i que son un mitjà de comunicació públic no crec que millori el tracte informatiu envers l'Espanyol.

Que creus que pensarà ara en relació al DVD famós, el senyor Maragall (Ernest) i la senyora Carme Capdevila amb el temps per testimoni? I que hauria de pensar el poble català d’aquesta malversació vergonyosa de fons públics, al dir que se sent representat (Catalunya) per una entitat privada esportiva perdedora i per un mercenari gandul i de “dolce vita”...


Els hauria de caure la cara de vergonya, o com a mínim els hauríen de pujar els colors cada cop que vegin aquest DVD, ja que la utilització del poder envers del sector de la societat més vulnerable com són els infants per adoctrinar-los en la dictadura del pensament únic esportiu a Catalunya, és inadmisible en un País normal i democràtic com en teoria, és el nostre. Però, el fet més deplorable de tot plegat no és el haver fet aquest DVD, sinó que algú amb una mica de sentit comú hagi permès que aquest DVD, fet amb diners públics, hagi vist la llum pública. El poble català, com de costum, no té la capacitat d'autocrítica prou desenvolupada per exigir allò que és bàsic en qualsevol País: el sentit comú per sobre del fanatisme.

Parlem del tema esportiu, però dels nostres, que déu n’hi do...

Tens o creus tenir alguna resposta o motiu digne i decent que pugui justificar una desfeta tant vergonyosa com la que estem veient en aquesta segona volta?

Lamentablement, resposta cap, preguntes moltes. És totalment inexplicable com una plantilla que és professional a l'hora de negociar contractes i primes no ho sigui a l'hora de defensar el nostre escut sobre el terreny de joc. El tema és molt més greu quan ens demostren a la primera volta que son capaços d'arribar fins a allà on vulguin i a la segona volta ens demostren que poden enviar-nos allà on vulguin. Sincerament, la sensació que em queda és que els jugadors s'han rigut de nosaltres i ens han près el pèl.


Per la propera temporada: Valverde si, Valverde no...

Crec que l'etapa de Valverde a l'Espanyol ja fa temps que ha acabat. Valverde ha demostrat durant tot el temps que ha estat aquí que no té capacitat de reacció, i ara mateix, no el veig capaç de redreçar la situació de cara a la temporada vinent. Potser, no és el principal culpable d'aquesta situació però cal donar-li la volta a aquesta dinàmica negativa que envolta a l'equip. L'any que ve ens hi juguem massa, ens juguem el futur del club amb el trasllat a Cornellà-Prat.


Ets de la idea que amb tres milions d’euros dins “l’economia de guerra” anunciada, es pot fitxar bé?

Primer de tot, hem de tenir clara quina ha de ser la filosofia esportiva de club. El que no es pot fer és canviar-la depenent de l'entrenador de torn que hi hagi. A partir d'aquí 3 milions d'Euros poden ser suficients diners, ara bé, cal saber-los invertir correctament, cosa que evidentment no és fàcil. Tenint una bona direcció esportiva i invertint i no descuidant el Futbol base podem fer un equip prou competitiu amb només 3 milions d'Euros.


Com valores la tasca del senyor Herrera en el primer i en el segon equip?

La tasca del Sr. Herrera ha estat més aviat discreta per no dir fluixa amb el primer equip i desastrossa amb l'Espanyol B. Hem de tenir en compte que la base de l'equip la va forjar l'anterior sectretaria tècnica, els fitxatges que ha fet han passat sense gaire història... El tema de l'Espanyol B és totalment incompresible, la política de cessions a altres equips i els nombrosos fitxatges han destroçat una plantilla que ha acabat consumant un descens de categoria que afectarà greument a la política de pedrera del club. Ara, el pitjor de Paco Herrera ha estat la gestió del descens de B, és totalment impresentable que decideixi desvincular-lo de la Secretaria tècnica, on no havia d'haver estat mai, pocs dies abans de consumar-se el descens de categoria.

Creus que trobarem un lateral esquerrà de qualitat decent abans que es retiri per jubilació David García ja que ho intenten i no assoleixen mai fitxar a ningú que pugui superar a David ?

David García és un jugador voluntariòs, perseverant i cumplidor. Potser no té molta qualitat, però és dels jugadors que s'ho deixen tot en el camp, sinó ho fa millor, potser, és perquè no en sap més. La prova d'això és que al llarg d'aquests anys han fitxat molts laterals esquerres i sempre ha acabat jugant en David Garcia, i aquest és el premi al seu esforç.


Som conscients (tot l’espanyolisme, incloent consell i tècnics) que De la Peña i Raul Tamudo se’ns estan acabant per motiu d’edat i tema físic?

Crec que no som gaire conscients, la prova d'això la tenim aquesta temporada quan amb les lessions d'un i l'altre hem perdut tota referencia en el mig del camp i de cara a gol, i no em trobat cap jugador dins el planter capaç de donar-nos la sensació que dins el planter hi ha un relleu generacional garantit.



La Intertoto deu cansar molt a una plantilla tan “esgotada”... Creus que de veritat en tenen ganes els professionals del RCDE de jugar-la?...

És evident, i ho han demostrat aquests últims partits, que els jugadors no tenem cap intenció de jugar la Intertoto. Jo, atès que ja fa 3 mesos que estan de vacances els faria començar a treballar a la mateixa data que ho farien si juguessin la Intertoto. És una llàstima que es menyspreiï aquesta competició quan la Intertoto és una via bastant assequible per anar a Europa.


Tots sabem que Dani Sánchez Llibre, (per dir-ho suau), no és home que se li pugui agafar un al peu de la lletra les seves declaracions.... Creus que no aplicarà de nou el seu slogan “del que avui es blanc , demà pot ser negre” i tal com va anunciar per activa i passiva, marxarà quan talli la cinta?


Crec que el tema de tallar la cinta s'ha banalitzat massa. Jo entenc que Dani no pot marxar fins que l'Espanyol estigui assentat a Cornellà-Prat. En un moment de canvis tant importants com el canvi d'estadi i de ciutat no es pot fer tot depressa, corrents i de qualsevol manera cal fer-ho amb prou calma i prou seny ja que una guerra civil dins del club o un canvi brusc en la direcció en aquests moments podria ser letal pels interesos i pel futur de l'Espanyol. Per tant, crec que ha de marxar no quan talli la cinta físicament sinó quan ho faci “simbòlicament” és a dir, quan estigui tot marxa i sigui el moment adequat.


Penses que el futur president ha de tenir ”pedegree perico” com deia Jorge Malet?

Pedegree no cal tenir-ne, això és massa classista pel segle XXI, però si que cal que sigui perico i que l'Espanyol sigui per ell o per a ella la força d'un sentiment. Jo el que no accepto de cap manera és un President professional que en qualsevol moment pot “fitxar” per un altre club, perquè aquest no tindrà cap sentiment més que els diners.


Que en penses de la compra d’accions dels dos actuals consellers i ex directius de Julio Pardo, senyors Perelló i l’esmentat Malet? Es preparen ja per el post-danisme prenent ja posicions?

Crec que aquesta compra tothom la interpreta en clau succesòria. Personalment, crec que efectivament s'estan posicionant pel post-danisme bé per postular-se a la Presidència o bé per tenir més influència i més poder de decissió dins del club.


Moltes gràcies a Dani Bosch, President de la GPE Manigua.




1 comentari:

Anònim ha dit...

No es pot preguntar millor ni es pot respondre més clar. Gràcies als dos per la vostra feina i que Déu ens empari (amb tota la colla de professionals, a les diferents àrees i als diferents estaments, que hi ha en el nostre estimat club). J.Ll.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M