dimarts, 13 de maig del 2008

UNA TARDA DE RÀDIO
A LA PBB DE SANT JOAN DESPÍ











Ahir vespre, en el marc dels actes del XXVè aniversari de la Penya Blanc Blava de Sant Joan Despí va tenir lloc en el nou local social de la penya perica, l’emissió en directe del programa “Tiempo de Espanyol” amb la tertúlia amb els habituals protagonistes que hi prenen part.

Per circumstàncies de coincidència d’horaris no em va ser possible anar-hi el dia de la presentació oficial del nou local en el carrer Samontà 33, i ahir vaig considerar oportú desplaçar-me a la localitat del Baix Llobregat per veure “in situ” la nova seu de l’ambaixada perica a Sant Joan Despí, que l'ajuntament ha cedit.

Javier de Haro, tots el coneixeu, és un personatge que no deixa indiferent a ningú; o desperta una admiració total dels seus incondicionals, de qui valora la seva tasca tots aquests anys i sobre tot aquelles temporades en que l’Espanyol tenia vedats tots els mitjans de comunicació, o desperta una animadversió de qui considera les seves formes de conduir el programa, o les seves extremades passions, opinions, “sensaciones” que ell diria, son més d'un “forofo” que d'un periodista.

Deixem a qui l’opinió sobre la seva manera de ser i sobre el seu programa a la lliure expressió de qui llegeixi aquestes línies i ens limitem a deixar constància de l’acte celebrat ahir, per a molta gent una experiència nova el veure com es desenvolupa un programa radiofònic en directe, amb la presència del senyor Alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, que va estar present durant el programa (inclòs després amb la tertúlia) i que tot i ser culé (encara que no fanàtic ni molt apassionat pel futbol professional segons va dir), s’ha portat molt bé amb la Penya B.B. de la seva localitat, cosa que ja voldríem moltes penyes del seu alcalde.

També com bé sent habitual hi eren presents, Ignacio Pérez de Arrilucea Tejedor, més conegut futbolísticament com Iñaki, Alberto Fernández Díaz en la seva condició de soci del RCD Espanyol, Juan Vilches fotògraf i “alma mater” de la Veu després de la dolguda desaparició del seu fundador i director Josep Ma. Serrano, i com a amfitrió el president de la penya, Rafa Aragón, director també d’un programa de radio espanyolista fet per pericos autèntics de la grada, de les penyes - Llobregat en Blanc i Blau - , el qual aprofito un cop més per recomanar-vos que l’escolteu tots els dimarts a les deu de la nit a radiodespi.com.

Després de fer us de la paraula (començant per l’alcalde, que va ser entrevistat per Javier de Haro), van anar parlant tots els membres de la taula, la tradicional tertúlia, i preguntes dels presents que òbviament van girar entorn a la inexplicable i desastrosa segona volta de l’equip i les sortides possibles, cara a la propera temporada possibles.

A més, vam veure les noves instal·lacions, les tres sales, i les pantalles gegants, una d’elles coberta amb el mural de la Força d’un Sentiment del que podeu veure sempre l’original a Sadrià.

Després d’acabar el programa vàrem continuar fent la xerrada al pati amb Iñaki, els germans Aragón i altres socis de la penya, per que l’Espanyol es viu permanentment, i es impossible deixar una xerrada amb espanyolistes dels que pots escoltar les seves opinions, els seus neguits i les seves aspiracions, malgrat sigui en circumstàncies no desitjades com les actuals.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M