dissabte, 30 d’agost del 2008

A TRENCAR LA MALEÏDA RATXA !


ESTADI OLÍMPIC DE BARCELONA, (Avui, 20:00 h.)




Bartolomé Márquez va donar la llista en la que figura el jove jugador del Juvenil B de la passada temporada que ha vist com un somni el passar de jugar els darrers encontres l’anterior campanya amb el Juvenil A (Copa del Rei) a ser convocat amb el primer equip. Els escollits per Márquez son els següents: Kameni, Cristian Álvarez, Chica, Sergio Sánchez, Jarque, Lacruz, Beranger, Moisés Hurtado, Sielva, Àngel, Román Martínez, De la Peña, Valdo, Rufete, Luis García, Coro, Jonathan Soriano i Tamudo.
Esperem que fins l’hora de l’encontre (20.00 hores, Estadi Olímpic de Montjuïc) no hi hagi cap deserció més, i el públic malgrat el desencís general davant els esdeveniments no deixi sol a l’equip i aquest malgrat tot el succeït i les pobres previsions cara al futur, ho doni tot i es deixi la pell i altres coses, a la gespa del Lluis Companys.


Per la seva part, José Luis Mendilibar va donar ahir la següent llista de convocats: Sergio Asenjo, Justo Villar, Pedro López, Baraja, Prieto, García Calvo, Marcos, Óscar Sánchez, Álvaro Rubio, Vivar Dorado, Borja, Jesús, Aguirre, Kike, Víctor, Sesma, Goitom y Ogbeche. Son Baixa en el conjunt castellà, Iñaki Bea, l’argentí Escudero, Cannobio per lesió, i per decisió tècnica Haris, i cal sumar també les baixes de Jacobo, Cifu, Capdevila i Alexis. Des d’ahir es troben concentrats al Hotel Barceló Atenea Mar de Barcelona.

El Real Valladolid es va fundar el 20 de Juny de 1928 en fusionar-se el Real Unión Deportiva i el Club Deportivo Español. El seu primer president va ser Pedro Zuloaga. El seu primer partit va ser davant el Deportivo Alavés, amb triomf local per 2-1 a Valladolid en mig d’una plaça de toros. En 1940 passar a disputar els seus encontres en el vell Estadi Municipal José Zorrilla, fins que en 1982 amb motiu del Mundial d’Espanya va ser substituït per el Nuevo Estadio Municipal José Zorrilla. Actualment compta amb 13.591 associats, segons les pròpies fonts del club castellà.

Ha militat 38 temporades a la màxima categoria del futbol espanyol, ha estat dos cops finalista de Copa, un cop campió de la Copa de la Liga. A Segona Divisió ha militat 29 temporades, sent tres cops campió i quatre subcampió. A Segona “B” ha militat una temporada mentre que a Tercera Divisió, nou. Va assolir per primer cop l’ascens a primera divisió en la temporada 1948/49.

En el historial d’enfrontaments entre blanc i blaus i blanc i violetes, dir que el primer en feu espanyolista es va disputar al Camp de la Carretera de Sarrià el 3 d’Octubre de 1948, i va acabar amb el resultat contundent de 5-1 a favor dels espanyolistes. En aquella ocasió els gols de Camer, Rosendo Hernández i Calvo a parells, van establir per la estadística i la història, el primer triomf perico davant el Real Valladolid.
Complida venjança es prenien a la següent temporada els de Puzela quan arrasaren en Sarrià amb un igualment contundent 0-4. De les 35 vegades que s’han enfrontat com a local el conjunt perico, en 11 ha puntuat els visitants (6 triomfs del Real Valladolid, i cinc empats). El balanç golejador és de 63 gols a favor contra 28. El darrer precedent, en la memòria de tots, el 0-1 de la passada temporada en la jornada inaugural del campionat també.

De fet, en les sis darreres temporades, l’Espanyol comença el campionat sense obtenir el triomf en la jornada inaugural (la darrera victòria perica es remunta a la temporada 2001/02 amb Paco Flores a la banqueta, i amb triomf 2-1 –De Lucas, Lopo- sobre el R.Zaragoza). Dos empats, (Real Sociedad a un gols, i un empat també amb idèntic resultat davant el Deportivo) i quatre derrotes (2-0 al Bernabeu en la 2002/03, i les tristes desfetes davant els resen ascendits Getafe 0-2, Nástic 0-1 i R.Valladolid ja esmentat).

El col•legiat serà el membre del comitè valencià Miguel Ángel Ayza Gàmez, auxiliat en bandes per J.A. Marco Mora, i Cesar David Escribano Pérez. El quart àrbitre Pedro Sureda i el delegat informador, J. M. Miguel Pérez.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Espero que a l'equip no li afectin els darrers esdeveniments i que guanyem aquest primer partit. Ens hem de fer forts a Montjuic i animar molt.
Una abraçada des de la Penya Blanc i Blava d'Eivissa.
Juanjo Bertomeu.

Josep Maria ha dit...

En el futbol les ratxes es trenquen quan menys ho esperes. A veure si tant de bo, avui es guanya d'una vegada en la jornada inaugural. Si no, els nervis tornarán a fer acte de presència, i més després de tot el seguit de circumstàncies negatives que portem arrossegant des de passat aquell 5 de gener...
Salutacions a la PBB d'Eivissa i a tu Juanjo.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M