diumenge, 7 de desembre del 2008

BON PARTIT DEL JUVENIL "A" : TRIOMF QUE SERVEIX PER RECUPERAR LA 2na. POSICIÓ

RCD Espanyol Juvenil “A”: 4 – CD Ferriolense: 2

Just triomf del Juvenil de Ramon Guerrero davant el Ferriolense en un encontre en el que li va costar als espanyolistes avançar-se en el marcador, però gràcies a un bon segon temps on l’equip va jugar ràpid i per bandes destrossant el feble sistema defensiu dels balears.

Va costar obrir la llauna
Davant un Ferriolense que va venir a defensar-se i deixar córrer els minuts, l’Espanyol va intentar arribar amb perill construint bé des de darrera, tot i que l’atac espanyolista li va faltar quelcom de profunditat per pogué gaudir de clares ocasions en el primer temps.

Un centre de Chuli molt tancat, un remat de Manu Molina que es va marxar alt pel centre de la porteria i no gaire lluny del travesser de la porta d’Octavi, una rematada de Moñino, van ser algunes de les poques ocasions que el conjunt de Guerrero va gaudir en el primer període, que això sí, va estar dominat de principi a fi pels espanyolistes.

Marc Mas, oportú
Però, en el minut 37, les coses canviarien... L’Espanyol per fi, desborda per banda esquerra arribant Marc Caballè fins la línia de fons i deixant-li la bola a plaer a Marc Mas, que a un metre de la línia de gol només té que tocar l’esfèrica per aconseguir avançar als espanyolistes en el marcador.

Ángel (que va fer un gran partit pujant la banda), penetra driblant al seu marcador darrer i la seva passada de la mort es rematada interceptada en primera instància i acaba Lluis Crous fent-se amb el refús i rematant per dues vegades dins l’àrea sense sort (la primera a peus d’un defensor i la segona massa creuada, fora).

Segon temps de lo millor que hem vist al Juvenil aquesta temporada
L’Espanyol entrant per bandes, pujant els laterals, amb un futbol ràpid i bonic com pocs encontres hem vist aquest any, va destrossar la defensa visitant.

Amb tot, la primera ocasió del segon període, va ser pels mallorquins, sent avortada per Pol Freixenet que salvar el gol de l’empat al minut 51.

Marc Caballé en preciosa jugada arriba fins la línia de fons i en un gol molt similar al primer, la passada de la mort i la rematada de Lucas Porcar que anota el segon.

El tercer també la mateixa jugada, (ara, per la banda contraria, per la dreta). Centrada de Marc Mas i de nou Lucas Porcar anota el tercer rematant davant un Octavi totalment venut.

Encara va pogué incrementar el compte golejador l’Espanyol si hagués aprofitat una ocasió de Lucas, en la que el meta mallorquí rebutja el seu llançament. O en una jugada d´Ángel en la que la seva passada de la mort no arriba per molt poc Marc Mas.

Qui si que va elevar el quart gol al marcador, va ser el defensa dorsal 4, Amengual qui va rematar de cap sobre la pròpia porta una centrada per la dreta dels espanyolistes aconseguint un bonic gol, però a la porteria equivocada...

Els darrers vint minuts de partit, entre els canvis i el 4-0 en el marcador, els espanyolistes van aixecar el peu de l’accelerador i a més van cometre seriosos errors de concentració en defensa que van permetre que els balears escurcessin la diferència en la recta final del matx amb dos gols. El primer conseqüència d’un servei de falta en la que Pol no va pogué blocar i la defensa espanyolista va estar molt estàtica, i el segon en jugada pràcticament idèntica, davant una badada general. Sortosament, ahir s’ho podien permetre...

Amb tot, l’Espanyol també va tenir les seves clares ocasions per fer el cinquè, com un tret de Lucas que s’estavellà a la base del pal dret, o un lliure directe de Moñino que va sortir a mig metre del pal, o una penetració de Sergio que sense angle en la mateixa línia de fons a uns tres o quatre metres xuta fluix i el defensor Matías treu sota pals, evitant el gol.

Triomf just dels espanyolistes que unit a l’ensopegada del Mallorca, serveix per recuperar el segon lloc.

Fitxa Tècnica:
RCDE Juvenil A: Pol Freixenet, Albert Blázquez, Álvaro Vega, Marc de Val, Angel Martínez, Albert Moñino, Manu Molina, Marc Caballé, Lucas Porcar, Lluis Crous i Marc Mas.
Substitucions: Sergio per Crous, m. 56; Abraham per Molina, m. 63; Eric Pla i Toni per Marc Mas i Álvaro Vega, m. 67.

CD Ferriolense:
Octavi, Gaspar, Bergas, Armengual, Matías, Cesar, Ricardo, Sebastià, Mateo, Frau, i Oliver
Substitucions: Gabi per Ricardo, m. 46; Silvestre per Mateo, m. 58; Muntar i Rigo per Amengual i Oliver en el m. 65.

Gols: 1-0: Marc Mas, m. 37; 2-0: Lucas, m. 55; 3-0: Lucas, m. 59; 4-0: Amengual pròpia porta, m. 64; 4-1: Matías, m. 69; 4-2: Bergas, m. 85

Àrbitre: Sánchez Aparicio, del comitè territorial català. Va mostrar targetes grogues a Frau, m. 83 i a Muntar, m. 87.