diumenge, 7 de desembre del 2008

L'ESPANYOL EMPATA OFERINT MILLOR IMATGE

Foto d'arxiu: Coro salva un punt...


Real Betis Balompié: 1- RCD Espanyol: 1

L’Espanyol ha millorat bastant en quant a imatge i futbol desplegat en el debut de Mané al front de l’equip i ha igualat un partit que s’havia posat coll amunt amb el gol d’Emana, cosa que fins ara no succeïa en els darrers temps.

No va començar bé l’encontre: Kameni es va tenir que emprar-se a fons jugant-se el físic, llençant-se als peus del davanter bètic en el primer minut de joc. Encara no portàvem tres minuts, que de nou la jugada calcada de l’anterior amb passada en profunditat i de nou Kameni evita el gol andalús.

L’Espanyol dona senyals de vida, i mitjançant Callejón que xuta sense angle una pilota robada a la cobertura local, s’aproxima per primer cop a l’àrea rival.

Jugada per la polèmica
Una penetració de Nene al minut 8, es tallada pel braç de Juanito dins l’àrea. El penal es clar, però no l’assenyala el valencià Mateu Lahoz.

Primera pilota al pal
El servei de cantonada s’executa i el remat de cap de Jarque s’estavella a la base del pal esquer.

La primera adversitat pels locals té lloc amb la substitució de Damià per Diego Segura al m. 9.
El ritme era intens, i amb Ivan de la Peña, l’Espanyol començava a crear perill en un partit de anada i tornada, que és el que afavoreix per les seves qualitats al càntabre.

El resen entrat al terreny de joc, Segura, rep tot sol, xuta i Kameni providencial evita el gol rebutjant. L’errada del camerunès més evident en aquest encontre ha estat quan se li ha escapat una pilota aèria que semblava clara, i en mig d’un impressionant i perillós embolic, la pilota ha estat rebutjada per un defensor espanyolista davant Sergio García.

El meta espanyolista ha completat malgrat aquesta jugada un dels millors encontres en el que portem de lliga, i ha intervingut amb encert en més d’una ocasió.

Una errada de Juanito ha estat a punt de ser aprofitada per Callejón, però Castro ha aturat la rematada.

Els andalusos entren amb perill per banda dreta del seu atac, amb molts problemes per un Beranger al que Nené el deixa en masses ocasions abandonat a la seva sort...

Rufete ha buscat l’escaire, i es pot dir en mitja hora ja s’havia superat la mitjana de joc i ocasions que ens oferia aquest equip en anteriors encontres. Però, el Real Betis també arribava amb molta facilitat ja que el mig del camp perico no ha estat tot lo destructor que calia quan perdia l’esfèrica.

I així, Emana, ha gaudit d’una clara ocasió després d’una passada de la mort de Nelson des de la dreta, que incomprensiblement el davanter local ha enviat fora amb tot a favor.

El segon pal
La rèplica l’ha donat Ángel que ha culminat una bona jugada de contraatac amb una excel·lent passada de Ivan, estavellant la pilota al travesser de la porteria de Castro.
Encara hem observat que el defecte dels còrners s’ha produït en un que ha llençat l’Espanyol que en quatre segons ha acabat la pilota tenint que ser rebutjada com ha pogut Kameni...

El Betis en la recta final del primer temps ha pogut marcar primer, amb xut de Juanma, i la més clara a peus de Sergio García que ha tingut la rèplica amb una excel·lent intervenció de Kameni. Inclòs en l’excessiu afegit del primer temps ha pogut marcar Nelson; abans Emane.


El Betis s’avança en el marcador
Ivan de la Peña ha deixat el lloc a Valdo. El càntabre no està físicament en el seu millor moment per aguantar noranta minuts... L'Espanyol nota en excés la seva absència i mica a mica va cedint terreny fins que el Betis marca.
Podia haver estat l’Espanyol qui inaugurés el marcador si Nené s’hagués mostrat un pèl més ràpid en un contracop que s’ha quedat sol, però Castro ha pogut fora de l’àrea rebutjar.

Però, ha estat el Betis qui ha cobrat avantatge gràcies a una rematada de Emana, que altre cop ha tingut tot una eternitat per xutar, i a sobre ha gaudit de la fortuna que la pilota passés per sota les cames de Nico Pareja.

Mané introdueix canvis: Marxen Lola i Rufete i entren Román i Coro.

Avui si...

Ferran Corominas no va pogué empatar davant l’Sporting; el seu xut impactar al cos de Jonathan Soriano en aquell encontre i tots sabem el que va succeir. Avui per contra, l’excel·lent assistència de Nene, el bon control del de Banyoles, i la no menys excel·lent definició a l’esquerra de Castro que no pot impedir que la pilota acabi al fons de la porteria.

En els vint minuts restants, anades i tornades d’ambdós conjunts, actitud i ganes, cosa que altres dies hem dubtat que existissin, tot i que hi ha molt que treballar encara en aquest equip, i entre altres coses, falta un pèl de velocitat, menys individualismes, en definitiva, jugar més en equip.

Al minut 73, una ampolla ha estat llençada a prop de la porteria de Kameni.
En el darrers minuts una contra dels blanc-i-blaus no ha estat ben conduïda per Coro quan l’Espanyol podia haver donat un bon ensurt a un Betis ja rendit a l’evidència que avui ha passat un Espanyol quelcom diferent. Com de diferent?... Ho anirem veient. De moment s’ha puntuat malgrat que l’equip caigui a la zona de descens.
Queda molt, i malgrat tot, aquest equip s’haurà de reforçar al mercat d’hivern, si no volem patir en excés...



Fitxa Tècnica:
Real Betis Balompié: Castro, Monzón, Nelson, Juanito, Arzu, Capi, Aurelio, Juanma, Damián, Emana, i Sergio García.
Substitucions: Diego Segura per Damià, (9’), i Pavone per Diego Segura, m. 79.


RCD Espanyol:
Kameni (9), Sergio Sánchez (7), Jarque (7), Jarque (7), Beranger (5), Ángel (5), Lola (5), Rufete (7), Nene (6), De la Peña (7), i Callejón (7)
Valdo (5) per Ivan de la Peña, m. 45; Coro (8) per rufete, m. 65; Roman (6) per Lola, m. 65.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz, del col·legi valencià. Ha mostrat targetes grogues a Arzu, m. 76, Emana, m. 80 per part local, i a Sergio Sánchez, m. 34, Lola, m. 50, Ángel, m. 55 i Román, m. 89.

Gols: 1-0: Emana, m. 56; 1-1: Coro, m. 70

Incidències: Estadi Manuel Ruiz de Lopera. Partit disputat sota la pluja. Debut de Mané a la banqueta espanyolista.

4 comentaris:

Fernando J. Cansado ha dit...

No vaig veure el partit en coincidir amb l'Hèrcules ací. El resum em dona bones vibracions peró la mala sort va ser que el millor encontre s'haja trobat amb posicions de descens.La propera jornada ens dirà si ahir es va veure un nou Espanyol.

Anònim ha dit...

A mi em sembla que la posició de descens és anecdòtica atesa la bona imatge que va donar lequip. La defensa bé ror i que una mica massa oberta, el mig del camo entonat en la destrucció i justet en la construcció (bons 15 primers minuts de De la Peña) i la davantera va xutar més ahir que quasi en tot el que va de lliga i això és el més esperançador junt amb la capacitat d'igualar un golen contra.
Berguedà

Anònim ha dit...

A mi el equipo me yha gustado. por primera vez sabian a que jugaban. Coro se merece ser el 9 titular . Tiene mas gol que Jonhatan y callejon. en la primera parte habria enchufado alguna que callejon le pego al muñeco.Estoy mas tranquilo . Creo que podemos ir para arriba y no sufriremos.
Pere Joan

Josep Maria ha dit...

Hi ha moltes coses a corregir companys, però al menys l'equip va donar altre imatge i va jugar a futbol. Hi havien dos equips al camp, cosa que fins ara no succeia.
Veurem si és flor d'un dia o té continuitat.
En efecte Berguedà, van xutar gairebé més diumenge que en mitja lliga que portem, diria jo...
Pere Joan, no sé si es la manera de jugar, els sistemes, o les característiques pròpies de Ferran Corominas, però sempre que surt de titular el seu rendiment és més baix.
Quizás, de media punta, como jugaba en los partidos europeos detrás de Pandiani, era el lugar donde más rendimiento se le ha sacado a Coro, y ahí sí que salía de titular. No és Coro jugador de banda...en mi modesta opinión...
Caso similar a Ivan... Con libertat de movimientos, tal como jugaba con Luis Fernández, era donde el mejor Ivan podia dar las asisténcias de gol. En el centro del campo ocasiona una tremenda descompensación en las líneas ya que es nulo en defensa.
Son puntos de vista.

Salutacions a tots.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M