L'ESPANYOL B, GUANYA, REMUNTA
I ELIMINA AL VILLARREAL "B"

IVAN DE LA PEÑA LESIONAT DE NOU, PER UN MES...

RCD Espanyol “B”: 1 – CF Villarreal “B”: 0

El RCD Espanyol “B” s’ha classificat amb tot mereixement pels vuitens de final de la Fase Nacional de la Copa RFEF en vèncer per un gol a zero al Villarreal “B”, resultat suficient després de perdre 2-1 al partit d’anada a la ciutat de la Plana.

No ha estat gens fàcil...
Després d’uns quinze minuts primers sense ocasions de gol (el més perillós una centrada de Creus, i un xut del davanter centre Alberto, fora), el Villarreal ”B” ha anat mica a mica tancant l’Espanyol B.

Els de la Plana tot i que tampoc han tingut moltes ocasions si que han posat l’ai al cor en alguna jugada com la que ha tingut lloc al minut 19 amb un xut del dorsal 10 Montañés que ha intentat batre a Víctor pel pal curt, cobrint molt bé el porter espanyolista rebutjant.

L’Espanyol B ha intentat sortir a la contra, sense èxit; una jugada en la que Didac Vila s’ha atipat de córrer tot el camp, però la seva centrada a Creus massa passada no ha pogut ser recollida per l’extrem perico.

La primera clara ocasió dels pericos ha estat una centrada per la dreta a càrrec de Pere, i al segon pal totalment sol lliure de marca, ha rematat malament de cap Chuli enviant fora l’esfèrica.

Semblava que l’Espanyol arribava amb més convicció a les immediacions de Vicente Flor, però sense molts arguments davant un Villarreal que demostrava per què es líder de Segona B.

Víctor al minut 42, salva el gol visitant, tapant bé el xut del davanter visitant. LA rèplica la dona Javi Márquez, però el seu xut massa ras i poc col•locat l’atura Vicente Flor llençant-se a la seva esquerra.

Segon temps espanyolista
Si el primer temps ha estat clarament dominat per el Villarreal, en el segon els termes han canviat i ha estat el conjunt de Josep Clotet qui ha insistit més, en busca del gol que li donés l’eliminatòria.

La millor ocasió fins les hores ha tingut lloc al minut onze de la represa, quan un servei de cantonada per la dreta de l’atac perico executat per Javi Márquez ha estat rematat per Matamala de cap i quan semblava ja el gol, el meta Vicente Flor a ma canviada ha fet una intervenció prodigiosa.

Sis minuts després ambdós tècnics han mogut banqueta: Per part visitant, ha sortit a la gespa, l’ex espanyolista Joan Tomás, mentre que per part catalana, Josep Clotet ha fet sortir a Ivan Diaz i Juanjo.

Un gol de Chuli, que val una eliminatòria
Al minut 67, Javi Márquez ha executat un lliure directe ajustant bastant l’esfèrica al pal esquer de la porteria visitant, sortint a menys d’un metre de la fusta.

Tres minuts després, una passada fenomenal en profunditat pel centre del lateral dret del juvenil Pere Martínez, deixa sol a Chuli, que encarant al meta li col•loca l’esfèrica lluny del seu abast, significant el tant anhelat gol.

En el minut 79, Ivan Diez llença un servei de falta escorat una mica a l’esquerra, i acaba fent impacte la pilota a la crueta dreta de la porteria del Villarreal sortint el refús de la fusta al lloc on no hi havia cap jugador espanyolista per fer-se amb el rebot.

Encara podia haver tornat a repetir Chuli i sentenciar l’eliminatòria, però en aquesta segona ocasió no ha pogut superar en el un contra un a Vicente Flor que s’ha pres complida revenja i l’ha aguantat molt bé.

A patir...
Després de no tenir la fortuna de cara en aquestes dues accions relatades, a falta de menys de deu minuts i l’afegit per cloure el partit, el Villarreal es llença ja a per l’empat, i l’Espanyol es defensa amb molt d’ordre en camp propi, e inclòs en les immediacions de l’àrea de càstig. Un xut de Víctor surt alt, o una intervenció de Víctor rebutjant son algunes de les febles oportunitats dels visitants.

Tot i que els minuts s’han fet eterns, i ha hagut jugades embolicades, i pilotes centrades que han fet patir en excés, el Villarreal B no ha gaudit en aquest darrer tram d’encontre de cap situació de clar perill per endur-se la eliminatòria.

RCD Espanyol B: Víctor Ibáñez, Pere, Didac, Gotor, Víctor Ruiz, David López, Creus, Javi López, Matamala, Javi Márquez i Chuli.
Ivan Diaz i Juanjo per Javi López i David López, m. 63; Canario per Chuli, m. 81.

CF Villarreal “B”: Vicente Flor, Costa, Rafa, Nino, Angel, Marcos, Feli, David Lázaro, Alberto, Montañés, i Victor.
Substitucions: Joan Tomás per Marcos, m. 62; Luque per Alberto, m. 68; Carrasco per Feli, m. 83.

Àrbitre: Fernández Pérez, del col•legi de Barcelona. Ha mostrat targetes grogues a Gotor, m.24; Chuli, m. 62 per part local i a Marcos, m. 68, David Lázaro, m. 79’ i a Joan Tomás, m.85

Gol: 1-0 Chuli, m. 70

Incidències: Partit corresponent a la tornada dels setzens de final de la Copa RFEF disputat en el camp principal de la Ciutat Esportiva de Sadrià davant poc públic en un vespre fred (7º).