divendres, 21 d’agost del 2009

EL FEMENÍ COMPLEIX,
I MERY S'ESTRENA AMB DUES DIANES

RCD Espanyol Femení: 5 – C E Europa: 0



El RCD Espanyol Femení ha vençut per un contundent 5-0 al CE Europa, conjunt que milita en Nacional, amb dos gols del darrer fitxatge, Mery Ruiz, que avui debutava amb la samarreta blanc-i-blava; contràriament al que s’havia dit, la madrilenya ha jugat el primer període i ha deixat constància de la seva classe i del seu olfacte golejador.

El partit no ha tingut gens d’història. L’Espanyol ha dominat des del primer al darrer minut, demostrant ser un conjunt de Superlliga, davant un Europa que s’ha defensat amb ordre tant com ha pogut fins que l’Espanyol ha obert la llauna.

Ja al primers segons de partit, l’Espanyol ha xutat a porta, malgrat que desviat, deixant clar que anava a intentar marcar el més aviat possible: Així, les noies d’Oscar Aja, han tingut un munt d’ocasions abans del primer gol. Joana per molt poc no ha arribat a una esfèrica abans que la meta europeista que ha rebutjat com ha pogut. La segona ocasió, una centrada de Vero, i per poc una defensora visitant en la seva intenció de tallar la centrada xut, acaba rebutjant sobre la pròpia porta obligant a intervenir a la portera visitant, Txell, que ha tingut una lluïda actuació.

L’Espanyol anava cada cop acostant-se amb més perill, i un xut de Vero, ha obligat a rebutjar a la meta, i el refús no ha estat aprofitat per Corredera un excés lenta en la jugada a l’hora de rematar. Mery, també ho ha intentat llençant perillosament.

Dues ocasions més, abans del gol: Una passada en profunditat a Joana, que encarant a la portera visitant en l’u contra u, creua la pilota però no lo suficient com per que tregui amb el peu la meta del Europa. Un altre xut de Joana, creuat, passa a escassament mig metre del pal.

Als vint-i-set minuts, l’Europa ha donat senyals de vida en atac, al llançament d’una falta en zona de mitjos, que Mariajo ha blocat sense cap tipus de problemes. Era el primer cop que pràcticament passava de mig camp el conjunt de Gràcia.

Joana, marca el primer, Mery sentència el partit

Joana, recull una bona passada en profunditat, i davant la mitja sortida de la portera visitant, aconsegueix creuar el remat lluny del seu abast i per ras, marcar el primer gol que feia justícia en el marcador al que s‘havia vist fins el moment.

Sara Monforte, tocada, té que abandonar el terreny de joc (ja li va succeir el mateix al Torneig dels Històrics), i deixa el seu lloc a Raquel Corral, que d’aquesta manera torna a jugar a Sadrià amb el primer equip, encara que sigui en un amistós.

Torn per Mery: La madrilenya ex de Buffalo Flash, deixa anar uns bons detalls, controlant amb el pit, i amb una mitja volea, clavant un gol de molt bella factura. Només un parell de minuts més, la davantera darrerament fitxada, aprofita una gran passada de Vero en profunditat per trencar la defensa feble ja, del conjunt de Gràcia, i superar la sortida desesperada de la portera. Era el 3-0.

Encara podia haver augmentat el compte golejador, quan en un embolic, Marta Torrejón des de la frontal deixa anar un potent remat a boca de canó, que de nou obliga a lluir-se a Txell, que deixa anar una providencial mà, acabant l’esfèrica al travesser.

Ensurt en el darrer segon


L’única ocasió clara de les visitants ha tingut lloc en el darrer instant del primer temps, quan la davantera visitant es marxa sola fent-se amb una pilota bombejada superant l’eix defensiu espanyolista i davant Mariajo totalment venuda, remata un pèl massa creuat, sortint la pilota a un pam del pal contrari quan ja es intuïa el gol del conjunt escapulat.

En el segon període, bastants canvis. L’Espanyol ha aconseguit el quart gol en els primers minuts, gràcies a que Vero ha aprofitat una excel·lent passada de Joana en profunditat, i la mitja punta gallega que no perdona, aconseguint el gol amb una perfecta definició.

El cinquè ha arribat després d’una gran escapada de Raquel Corral, molt activa, quan per banda dreta, arriba fins línia de fons, i veient al mig de l’àrea petita a Corredera, li ha cedit en safata de plata la bola, i fent un bon retall, l’exterior dreta espanyolista desfent-se de la defensora que li cobria, ha marcat a plaer a porta gairebé buida.

Amb aquest resultat, i els canvis, el ritme ha anat mica a mica baixant en intensitat. L’Espanyol ha buscat més gols, però ja el marcador no s’ha mogut més. Ho podia haver fet en una jugada en la que Yañez per banda esquerra ha profunditzat i ha deixat enrera Mesi, però el remat de l’aragonesa s’ha estavellat en les cames d’una defensora. En altre jugada, una bona passada de Carol, no ha sigut aprofitada per Yañez que ha rematat excessivament creuat.

La mitja ocasió de les visitants en aquest segon període ha tingut lloc a la sortida d’un servei de cantonada, en el que el rebuig de punys de la portera espanyolista, ha quedat curt, i el intent de remat ha estat ben tapat per la defensa espanyolista que no s’ha deixat sorprendre.

Els minuts han anat caient, i mica a mica el partit ha anat morint sense més incidències que una jugada en la que Raquel Corral s’ha quedat totalment sola, però el col·legiat ja l’havia invalidat per posició anti-reglamentària de la davantera espanyolista.





Fitxa Tècnica:

RCD Espanyol: Mariajo, Ane, Míriam, Marta Torrejón, Chola; Meseguer, Sara Monforte, Vero; Joana, Corredera i Mery.
Substitucions:
Raquel Corral ha substituït a Sara Monforte, lesionada en el minut 32. En el segon temps, Marina, Kenty, Marta Yañez, han substituït a Mariajo, Ane, Mery i posteriorment als pocs minuts, Lara, i Carol en lloc de Chola i Joana. En el minut 73. Corredera ha marxat deixant el seu lloc de nou a Joana.

CE Europa: Txell; Alba, Teixi, Olga, Carla, Lorena S. Vane, Sònia, Mar, Sango i Marta .
Substitucions: María per Alba, m. 36; Marina per Marta, m. 41; Txiky per Lorena S., m. 46; Núria per Sònia, m. 50; Lorena F. per Mar, m. 61; Marta per Núria, m. 65 ; Irene per Carla, m. 67; Sònia Llop per Txell, m. 67.


Àrbitre: Romeu Gallen. Partit completament esportiu, sense necessitat el col·legiat de mostrar cartolines.

Gols: 1-0: Joana, m. 27; 2-0: Mery, m. 33; 3-0: Mery, m. 35; 4-0: Vero, m. 49; 5-0: Marta Corredera, m. 67.

Incidències: Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Temps xafogós. Partit amistós disputat davant poc públic. Els conseller Joan Collet de l’àrea d’Expansió del RCDE i el directiu responsable de la secció de futbol femení, Josep Ramió, presents en l’encontre com també Fina Torres, Titi Camúñez i la directora tècnica Dolors Ribalta.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola amics-gues:
que continui la ratxa victòriosa
de partits imbatuts, i que sigui amb
golejades justes com les d'ahir, que vam ser l'únic equip que practicament jugava amb un constant atac i gol .
Adéu.Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M