dilluns, 17 d’agost del 2009

EL FILIAL NO S'ARRUGA
DAVANT UN CONJUNT DE SEGONA DIVISIÓ: (1-1)















RCD Espanyol “B”: 1 – CD Castellón: 1

Planten cara
Espanyol B i Castellón han empatat a un gol en encontre disputat aquest vespre a la Ciutat Esportiva de Sadrià. Els espanyolistes s’han avançat mitjançant Brachi al transformar un lliure directe, però en un segon temps en el que els “orelluts” han estat superiors, han empatat mercè a un discutit penal d’Angel, transformat pel davanter centre castellonenc.

Ensopit primer temps, en el que el Castellón ha dominat molt més que els catalans, però en absolut han demostrat ser de superior categoria; els espanyolistes han tancat molt bé espais, i no han deixat als de La Plana acostar-se amb perill a les immediacions de Víctor Ibáñéz. Només un centre xut que s’ha passejat per l’àrea petita al primer quart d’hora, i un llançament de falta que buscant l’escaire ha sortit fora han estat les minses aproximacions del conjunt visitant.

L’Espanyol ho ha provat en alguna ràpida transició al primer toc amb centrades de Guillem Creus, massa tancades, i que tot i posar en algun que altre problema al meta visitant, no han tingut gens de conseqüències.

L’acció de més perill en el primer temps, ha estat pels espanyolistes: Rematada acrobàtica d’Enric, el davanter fitxat del Premià, que després d’una centrada pentinada al segon pal per David López, li ha caigut d’esquenes l’esfèrica i ha rematat sortint ajustada al pal dret. Era el minut 25 de partit.

Juanjo ha substituït a Lucas, tocat, i el migcentre espanyolista ha començat a fer funcionar l’atac espanyolista. El Castelló amb un xut 12, a falta d’un minut que s’ha marxat fora a un metre i mig del pal, no mostrava en atac el seu veritable potencial.

Brachi avança als espanyolistes
Una falta al darrer minut del primer període, castigada amb cartolina per dura entrada del castellonenc Enguix, escairada a l’esquerra de l’atac espanyolista, es llençada magistralment per Brachi i bat per alt al meta castellonenc. L’Espanyol B marcava al darrer instant del primer període.

En el segon temps, apareix el brasiler ex de la Llagostera, Tai. Però el partit pren un rumb totalment diferent. El Castelló surt molt endollat i posa cercle a la porteria de Víctor. Entrant per la dreta, Guzmán porta per el camí de l’amargura al jove jugador, juvenil encara, Ángel Martínez. En una acció al primer minut, Guzmán centra i remata d’un precís cop de cap Ulloa i quan la pilota sembla entrar, Mantecón sota pals en comptes d’acabar endinsant l’esfèrica remata fora; semblava un miracle, però efectivament la pilota no havia entrat.

El Castelló sembla ara que juga amb una marxa més: A la major força física i veteranía, posa la qualitat d’un equip que milita a la segona divisió (Liga Adelante), i de nou, en jugada calcada a l’anterior, de nou Guzmán centra i el remat de cap precís i preciós de Ulloa es respost amb una magnífica intervenció d’un colossal Víctor Ibáñez que envia a còrner amb molts reflexes.


Discutit penal, i empat
Al minut 18, un dubtós penal comès per Ángel (que entra escombran
t però tocant pilota), sobre Guzmán, acaba sent transformat per 18, significant l’empat a un gol.
En aquesta recta final del matx, el joc s’embrutarà bastant davant la permissibilitat arbitral; Max, objecte d’entrades dures per part dels castellonencs. El joc s’obrirà més a mida que avancin els minuts quan les forces ja fallen per pujar i baixar a defendre a ambdós conjunts; no oblidem que encara ens trobem a la pretemporada.

Un centre xut des de més de 35metres de Brachi és a punt de convertir-se en el segon gol, a un parell de pams de l’escaire de la porteria visitant. També el romanès Max intenta des d’uns metres passada la medul•lar, sorprendre a Lledó.

El respectable ha demanat quelcom més que la cartolina groga quant una molt lletja entrada sobre Max, ha tallat la internada del romanès, desprès d’una bona paret amb Luismi, i uns molts bons detalls de Max.

Una rematada de Uranga és resolta per Víctor (molt segur tot l’encontre) allunyant els defensors espanyolistes el perill. La rèplica, un llançament del brasiler Tai que penja la pilota al segon pal on Yago sumat a l’atac controla en primera instància, però la passada de la mort no arriba al destinatari. En el darrer minut, un servei de falta de Brachi, ha tocat la tanca, i ha acabat sent aturada pel meta Lledó.

En l’afegit una centrada xut de Uranga ha estat ben blocada junt al pal esquer per Víctor. I amb l’empat, s’ha arribat a la fi dels noranta minuts de joc.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol “B”: Víctor Ibáñez; Brachi, Ángel, Oscar Reyes, Yago, David López, Guillem Creus, Lucas, Enric, Pedraza i Max.
Substitucions: Juanjo per Lucas, m. 31; Tai per Pedraza, m. 46; Luismi per David López, m. 53. Entrenador: Clotet.

CD Castellón: Lledó, Pol, Dani Pendín, Mantecón, Enguix, Zamora, Ulloa, Cesar, Jonathan, Pedro, i Uranga.
Substitucions: Guzmán per Pedro, m. 46; Toño i Omar Pérez per Enguix i Jonathan, m. 52; Bruno per Cesar, m. 74; Aaron per Ulloa, m. 84. Entrenador: Amaral

Àrbitre: Vico Moreno, del col•legi català. Ha mostrat cartolines grogues a Cesar, m. 44, Omar, m. 58, Juanjo, m. 60, Zamora, m. 77, Toño, m. 87, totes elles per joc dur.

Gols: 1-0: Brachi, m. 45; 1-1: Ulloa, m. 64 (pen).

Incidències: Partit amistós disputat en el camp principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, davant el CD Castellón, conjunt de la divisió de plata del futbol espanyol. Emotiu minut de silenci, en memòria de Dani Jarque. Els futbolistes del RCD Espanyol s’han fotografiat amb una samarreta que deia “Per sempre, Jarque 21”.

En la llotja, el tècnic del RCD Espanyol, Mauricio Pochettino, així com jugadors del primer equip sorgits de la pedrera espanyolista (Chica, Guillem Savall, Víctor Ruiz, Oscar Sielva i Didac Vila).

A la mateixa hora, un grup format per la resta de jugadors que encara continuen sota les ordres de Josep Clotet han perdut 3-2 a Llagostera, davant el conjunt local que ha pujat a la Tercera Divisió.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M