ELS PENALS DECIDEIXEN EL PRIMER FINALISTA
DEL TORNEIG DE FUTBOL JUVENIL "VILA D'ARENYS"

(Mpal. Bernat Coll, Arenys de Mar; El Maresme: Josep Maria).

RCD Espanyol, Juv. "B": 0 - CE L’Hospitalet, Juv "A" : 0

El Juvenil “B” espanyolista s’ha classificat per la disputa de la gran final de la del torneig de futbol juvenil “Sant Roc” en derrotar a la tanda de penals al CE L’Hospitalet, conjunt de Divisió d’Honor i de tercer any, després que els noranta minuts de joc finalitzessin amb el resultat inicial d’empat a zero.

El conjunt de Lluis Planagumà ha alineat de sortida a set jugadors que la temporada passada militaven al Juvenil “B”, acompanyats de diversos jugadors del Cadet de la passada temporada i del fitxatge procedent del Cornellà, Eric.

El partit ha estat intens, amb l’emoció i la incertesa del resultat, tot i que futbolísticament li ha faltat la salsa dels gols, i potser arribar amb més profunditat a l’àrea rival. L’Espanyol ràpidament s’ha fet amb el control del joc a la zona mitja del camp, amb un Hospitalet molt ben col·locat i que no ha deixat gens de forats.

La primera ocasió de l’encontre ha estat per Gil Muntades, qui al minut sis, ha xutat creuat després de marxar-se per l’esquerra, però el meta del conjunt riberenc s’ha lluït rebutjant el potent remat del espanyolista. La rèplica, uns instants després, en una acció en la que Eloi ha tingut que sortir anticipant-se a Marcos. Enrique “Quique” ha gaudit d’una bona ocasió tot i que no tenia molt angle, però igual que al xut de Gil, també en aquest cop ha respost el meta, en aquesta jugada el del conjunt blanc-i-blau, Eloi.

L’Espanyol malgrat la major possessió no acaba d’arraconar al conjunt riberenc que intenta al contracop disposar d’alguna oportunitat per donar la sorpresa. Çristian “Chicha” té una oportunitat xutant des de la frontal, però altre cop el meta desbarata l’intent de perforar la porta. El mateix jugador canari ho intenta en el llançament d’un lliure directe buscant l’escaire, però un pèl fluix, és desviat a còrner pel meta.

La millor ocasió del primer temps, per l’Hospi
Serà el conjunt riberenc qui gaudirà de la millor ocasió, quan una bona jugada deixa en evidència a l’eix defensiu blanc-i-blau, i Amador se’n va també de Josep, però en el darrer instant cara a cara amb Eloi, xuta defectuosament quelcom forçat.

Eloi, decisiu en els penals, ha tingut algunes accions poc afortunades en les que al sortir de porta s’ha complicat la vida; en una d’elles en les acaballes del primer temps ha acabat perdent quan mirava de protegir l’esfèrica, i s’ha vist en l’obligació de fer falta a un pam just de la línia lateral de l’àrea. El llançament de la falta a càrrec de Carlos , s’ha passejat per l’àrea petita sense que ningú hagi encertat a connectar amb l’esfèrica.

Canvis i més canvis
Com succeeix en aquests encontres amistosos en els que els tècnics han de fer jugar a tots els convocats, en el segon temps molts canvis... Molts. El ritme ha baixat molt en el primer quart d’hora. L’Espanyol no tenia gens de fluïdesa i amb les línies molt avançades, i la sortida d’homes ràpids en el conjunt del Llobregat, ha ocasionat que el perill al contracop trencant des de darrera el fora de joc, portés més d’un maldecap a la cobertura espanyolista, en els minuts següents.

Així, hem de dir que les tres millors ocasions d’aquest segon període han estat per els riberencs; primer, una jugada amb paret inclosa, i penetració de Quique, que ha acabat amb un xut creuat superant la mitja sortida d’Eloi, i que sortosament pels interessos espanyolistes ha sortit fora a poc més d’un pam de la base del pal esquer, quan ja es cantava el gol.

La segona, en una acció en la que Eloi s’ha complicat la vida i el seu refús defectuós ha impactat en un davanter de l’Hospi, malgrat que Carlos Clerc molt atent, ha evitat majors problemes amb la porta totalment buida. La tercera, el penal, que després relatarem.

Rèplica espanyolista
L’Espanyol també ha tingut la seva gran oportunitat, en una acció en la que la clara falta sobre Chicha ha estat beneficiada amb la llei de l’avantatge pel col·legiat, i la pilota llarga a Gerard Muñoz qui ha passat en profunditat a Sergi Darder qui s’ha quedat totalment sol davant el meta rival, però la seva rematada ha anat al cos del porter.

Després hem pogut veure a Xavi Montcusí recuperat de la greu lesió que li va impedir participar amb el quadre espanyolista en la major part de la segona volta passada. Una altre sortida dolenta d’Eloi (molt segur sota pals, però no en les sortides), ha acabat amb un intent defectuós de vaselina del davanter centre Avellaneda que es perd molt alt i desviat.

Jugada clau
Enrique Amador, es marxa de fins a dos adversaris posant la directa cap a porta, i al tercer acaba caient dins l’àrea. El penal ha estat clar, i ell mateix a falta de poc més de set minuts és l’encarregat de transformar-lo. El llença, frega lleugerament la mà d’Eloi, i la pilota acaba estavellant-se al pal esquer sense que Lardín pugui tot sol aprofitar el refús, rematant molt malament alt. Era l’oportunitat de l’Hospitalet.

No hi havia temps per més, i s’anava a la tanda de penals, en la que el meta espanyolista ha estat clau aturant dues penes màximes, que queden relatades al igual que la resta de llançaments en la fitxa tècnica que segueix aquest relat.
Demà la gran final a les vuit hores de la tarda.

RCD Espanyol Juvenil “B”: Eloi Mir; Cristian Márquez, Bonilla, Carlos Clerc, Josep Llorach, Jorge, Eric López, Xavi Solé, Marc Nierga, Cristian “Chicha”, i Gil
Substitucions: Sergi Darder per Xavi Solé, m. 46; Jandro per Eric López, m.46; Alex García per Gil, m. 52; Marc Molina per Bonilla, m. 58; Héctor per Llorach, m. 65 Gerard per Nierga; Xavi Montcusí per Jorge, m. 73.

CE L’Hospitalet Juvenil "A": Sergi Pagés; Albert Vega, Sebastián Rodríguez, Sergi Meca, Adrià Serrano, Carlos Martínez, Marcos Guerrero, Josep Ma. Roca, Ignasi Abad, Pol Llonch, i Enrique Amador.
Substitucions: Alexandre Jiménez, Edgar Lardín, José Joaquín Avellaneda per Adrià, Marcos i Ignasi, m. 46; Alejandro García, Oriol Dalmau, César Molina, Aitor Romero i Shaun per Albert Vega, Sebastián R., Carlos Martínez, Josep Ma. Roca, i Pol Llonch, m. 57; Sebastián R., per Sergi, m. 87. Manuel Alamos (ps) per Sergi.

Àrbitre: José Manuel Anillo, del comitè català del·legació de Mataró, assistit en bandes per José Maria Antolín i Jorge Olivera. Ha mostrat targetes grogues a Roca, m. 36; Eloi Mir, m. 38, Carlos, m. 40, Alexandre, m. 48.

Gols Penals: (Hospi: 3 – Espanyol: 4)
1-0: Enrique Amador, gol, enganyant a Eloi; 1-1: Cristian Márquez, gol; 1-1: Sebastián, atura Eloi endevinant; 1-2: Clerc, gol, enganyant per la dreta; 2-2: Avellaneda. Gol, a la dreta enganyant Eloi; 2-2: Alex García, atura el meta endevinant el tir per la dreta; 2-2; Oriol Dalmau, atura Eloi, llançament molt centrat. 2-3; Gerard Muñoz, gol, potent a mitja alçada a l’esquerra, frega amb els dits el meta de l’Hospi; 3-3: Cesar Molina, gol; 3-4 Chicha, enganyant a l’esquerra.

Incidències: Camp Mpal. Bernat Coll d’Arenys de Mar. XXXIV Edició del Torneig "Vila d'Arenys" de futbol juvenil amb motiu de la festa major de Sant Roc a Arenys de Mar. Tarda calorosa, amb algun núvol a mida que avançava la tarda.

S’ha guardat un emotiu minut de silenci, en memòria de Dani Jarque, tant a la primera com a la segona semifinal que s’ha disputat posteriorment entre Girona FC i Damm CF.

En l'expedició espanyolista, el coordinador del futbol base, senyor Josep Manel Casanova.
Avui diumenge a les vint hores, l’Espanyol disputarà la gran final a idèntic escenari.