dilluns, 2 de novembre del 2009

EL FILIAL FEMENÍ,
EN UN MOMENT DOLÇ

RCDE Femení “B”: 3 – Girona FC: 1

Nova victòria del conjunt de Carlos Gómez, aquest cop davant un Girona que només va durar dotze minuts; temps suficient per que les espanyolistes es marxessin en el marcador amb dos gols posant terra pel mig.

En la primera acció de perill en l’àrea gironina, Alexia va provocar amb intel•ligència el penal driblant dins l’àrea i la defensora ficar la cama massa agosaradament derribant a la internacional sub-17 espanyola. El màxim càstig el llença perfectament Elena Fernández, imparable.

Poc trigaria el conjunt espanyolista en sentenciar el partit quan Marta Yañez culminaria una jugada d’atac espanyolista amb una rematada rasa, que significaria el segon i primer del seu compte particular.

El conjunt gironí intentar obrir-se i arribar a la meta defensada per Natàlia, però sense èxit, sent la millor jugada una penetració que va acabar amb lliure directe molt a prop de la frontal, que es va llençar a càrrec de Lorena, sense conseqüències per la integritat de la porteria blanc-i-blava.

L’Espanyol va tornar a donar mostra del seu nivell aquesta temporada, en un primer temps amb bon futbol, trenant i combinant molt bé, malgrat no estar massa fi a l’hora de definir.

Les ocasions arribaven...Ariadna Massanet s’anticipa a Laura en una pilota dividida amb força perill. Una combinació entre Brenda i Laura Carriba (era el seu debut com a jugadora del Femení espanyolista després de ser fitxada procedent de L’Estartit), acaba amb un xut de Brénda Pérez (l’altre internacional sub-17 espanyola) que surt alt.

Laura va pogué fer el tercer en una rematada que va salvar Ariadna rebutjant amb el peu. Un xut de Marta Yañez, sortir lleugerament per sobre el travesser. L’Espanyol arribava i ho feia amb molt de perill.
Didac Durán anul•lar un gol a Marta Yañez, quan aquesta remata a mig metre de la línia de gol una pilota xutada per Laura Carriba que no bloca Ariadna. La jugada invalidada per situació antireglamentària prèviament de Laura Carriba segons criteri arbitral.

Abans del descans, l’Espanyol va fer el tercer, després d’una jugada d’Alexia, pilota en profunditat a Marta Yañez que marca el darrer gol espanyolista.
Per part gironina, una rematada a la dreta creuada a mitja alçada de Clara Clofent (la que va ser jugadora del RCDE en dues etapes) que bloca sense problemes, Natàlia.

En el segon temps, el ritme del joc espanyolista amb el marcador sentenciat, baixar considerablement. Laura Carriba va tenir al poc de començar el segon període una nova oportunitat però no va pogué estrenar-se amb gol la nova jugadora espanyolista, ja que Ariadna Massanet va blocar amb seguretat la rematada.

Entre canvis, i la expulsió de Elena passat el primer quart d’hora, el joc va anar decreixent en quant a vistositat i precisió, sent les visitants les que van dominar més estona, però amb molt poca pólvora. Natàlia va aturar una rematada al minut 56, al 70 va avortar una penetració pel centre llençant-se als peus de la jugadora gironina, i poc més en aquesta fase de l’encontre.

L’Espanyol hagués pogut fer el quart, en una paret entre Brenda i Alexia, amb passada a Eli Sivera que xuta fort, responent molt bé la meta del conjunt blanc-i-vermell. La darrera ocasió en mig del domini visitant, va ser per Alexia en un contracop, en el que la seva rematada va tenir un cop més la resposta eficaç de la portera Ariadna.

Faltant quatre minuts per els noranta reglamentaris, Susi va retallar distàncies en el marcador establint el definitiu 3-1 en que es va arribar a la fi de l’encontre.

Amb aquests tres punts l’Espanyol B continua segon, a tres punts del invicte líder Sant Gabriel, però obrint forat davant la resta d’equips perseguidors, dels que solament el Lleida va vèncer, perdent Barcelona B, Estartit B i no passant de l’empat el Cerdanyola.

RCD Espanyol Fem. “B”: Natàlia; Carla Gómez, Carla Cotado, Sara García, Juliana, Elena Fernández, Leticia, Brenda, Marta Yañez, Laura Carriba i Alexia.
Substitucions: Sara Mérida per Laura Carriba, Ana Cris per Carla Cotado, Eli Sivera per Marta Yañez, Lara per Carla Gómez.

Girona FC: Ariadna Massanet; Mireia, Susi, Laura, Ariadna Gómez, Judith, Badi, Clara Clofent, Laia, Lorena, i Cristina.
Substitucions: Aida Sainz per Judith, Aina Maresme per Badi, Ruth per Clara Clofent.

Gols. 1-0: Elena (pen.), m.2; 2-0: Marta Yañez, m.12; 3-0: Marta Yañez, m. 40; 3-1: Susi, m. 86.

Àrbitre: Dídac Duran Peidró, comitè territorial català, delegació de Barcelona. Va mostrar bastants targetes grogues, i com a conseqüència, Elena va haver d’enfilar el camí dels vestidors al ser expulsada en el segon temps quan el resultat ja estava decidit amb triomf espanyolista 3-0.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Poc públic.

CLASSIFICACIÓ PRIMERA NACIONAL FEMENINA, G. 3er.

El Llevant no pot amb l’Estartit (0-0)

Resultat que afavoreix els interessos del conjunt d’Oscar Aja, que per classificar-se per la segona fase dins el grup que disputi el títol d’aquesta estrambòtica Superlliga, ha de finalitzar aquesta lligueta entre els dos primers si no vol complicar-se la vida fent números amb una tercera posició que fins final del campionat no es sabrà si veritablement dona o no accés, ja que seran els dos millors dels tres tercers i en el Grup A hi ha 8 equips mentre que a la resta 7.