diumenge, 1 de novembre del 2009

NO SABEN MANTENIR EL RESULTAT, (1-1)














RCD Espanyol: 1 – Real Valladolid: 1

Volen dos punts en l’afegit
Si ahir al femení del RCDE li passar que l’empataren l’encontre en el 94, avui la historia s’ha repetit en Cornellà-El Prat amb pràcticament idèntics paràmetres i circumstàncies.

Un Espanyol superior durant més d’una hora llarga, que ha desaprofitat ocasions per marcar, i després de fer-ho Luis García (per fi ha marcat l’asturià !!!), per sentenciar el matx. En el darrer quart d’hora i en especial els darrers sis minuts més l’afegit, l’equip s’ha enfonsat de manera inexplicable, i el gol era qüestió només de temps, ja que el Real Valladolid podia haver marcat perfectament abans de quan ho ha fet.

L’Espanyol ha sortit fort. Pressionant al mig del camp i sortint en ràpides contres no culminades. La primera ocasió una jugada en la que Ivan tot sol, ha decidit centrar en comptes de xutar, i l’esfèrica no ha arribat al seu destí, José Callejón. El servei de cantonada d’aquesta jugada executat per Luis ha acabat pentinat per Ivan Alonso, fluix.

Una jugada ben trenada acaba amb un xut de Callejón buscant l’escaire. Callejón segueix sense tenir fortuna cara a gol, malgrat haver fet un bon encontre. El Valladolid es limitava a un xut fora de Costa, o una centrada perillosa d’Alvaro Rubio, rebutjada de punys per Kameni.

Després d’un primer quart d’hora intens en quant a joc, l’Espanyol afluixa una mica el ritme en uns minuts de domini visitant. L’Espanyol aprofitava la rapidesa i verticalitat de Marqués per banda i una jugada seva a punt ha estat de ser derribat dins l’àrea. La falta a mig metre, ha acabat amb una rematada en segona instància de Verdú, alt.

Una combinació de Verdú, Alonso i Callejón, acaba altre cop amb una dolenta finalització. L’Espanyol no aprofitava la millor qualitat al mig del camp, i el desbordament d’homes com Marqués o Callejón, ja que en els metres finals el desencert era la tònica habitual.
Els deu darrers minuts del primer temps, Marqués i Luis García han intercanviat bandes, passant a l’esquerra l’asturià i a la dreta el madrileny.

La millor ocasió, una rematada de Ivan Alonso, encarant Justo Villar, en la que el jugador uruguaià estavella l’esfèrica al cos del porter havent tingut tot el temps del mon. Marqués ens ha delectat amb una excel•lent jugada en la que ha superat a dos adversaris amb un bon canvi de ritme, però la passada un cop més no arriba a Ivan Alonso.

Els darrers minuts l’Espanyol ha tingut el gol en cada contracop: Un en el que Callejón s’ha marxat sol per l’esquerra, però no ha sabut que fer, i ha cedit a Forlín no sent la millor opció. Una centrada de Luis en el 45, acaba amb una rematada d’Ivan Alonso de cap, fora ajustada al pal esquerra, i en el darrers segons del primer temps, un centre xut de Callejón, es rebutjat de punys per Justo Villar.


Per fi marca Luis!
Si el gol se li havia resistit al conjunt espanyolista, en el segon temps, en la primera jugada de perill, Fernando Marqués, ha donat una assistència d’or a Luis García qui dins l’àrea ha controlat amb el pit i amb cama dreta, ha rematat superant al meta visitant.

Però amb el gol, ha començat a desaparèixer l’Espanyol. El Valladolid ha començat a estirar línias, i ha disposat de varies ocasions: Una rematada de en la que s’ha interposat providencial Pillud en rematada de Bueno o en una bola en la que Kameni se l’ha jugat llençant-se als peus de Naucet.

L’Espanyol al contracop hagués pogut sentenciar. (Ivan Alonso no pot rematar una excel•lent internada de Callejón després de rebre de Verdú, o una jugada en la que Marqués supera dos adversaris però el seu centre es tallat dins l’àrea petita per un defensor).

Mauricio Pochettino dona entrada a De la Peña, i posteriorment sortiran Ben Sahar i Baena. El tema del noi del filial comença ja a ser preocupant... Pochettino li dona la responsabilitat a un jugador que ha estat més d’un any sense jugar per lesió, (al marge dels problemes judicials), i que en les estones que ha sortit ha estat molt fluix, i deixa en la grada una setmana més a Javi Márquez que va fer un bon segon temps a Getafe. Les seves raons tindrà, però no encertem a endevinar-les.

La sortida de Ivan, ha respost a un perfil de partit que no era precisament el que més li convenia a un Espanyol que tenia que matar l’encontre, deixar córrer els minuts, avorrir fins i tot les ovelles, conservar el resultat i tres punts al sarró, en comptes d’un darrer quart d’hora amb anades i tornades que no han beneficiat pas l’Espanyol molt precari en la creació ofensiva sense Marqués, Ivan, i Verdú.

Un parell de centrades perilloses en la que per molt poc no han arribat els davanters visitants i una rebutjada de punys de Kameni anticipant-se a Diego Costa han estat l’avís del que anava a venir.

Por, i tots a la cova
Faltaven sis minuts, més l’afegit i el conjunt de Pucela s’ha llençat a l’atac total per empatar l’encontre. L’Espanyol ha estat incapaç d’aguantar la bola, amb un mig del camp amb Ivan de la Peña molt revolucionat, i amb pèrdues i imprecisions en les passades. Així, una perillosa falta en el 84, llençada per Medunjanin, s’ha estavellat a la creueta, amb Kameni ja superat.

Kameni, (podia haver-hi falta) no ha pogut blocar un llançament fortíssim de banda del Valladolid, i la por s’ha apoderat de la parròquia espanyolista. Una rematada a boca de canó ha acabat fent impacte en David García que ha salvat el gol de l’empat, després d’una errada de Roncaglia, que s’ha confiat mirant com botava la pilota sense veure davant al davanter del Valladolid Manucho.

Quan ja el temps estava superat i tal com va succeir ahir a Sadrià, una jugada en la que l’Espanyol no acaba d’allunyar la pilota (Roncaglia no toca la bola en el seu intent de rebutjar), acaba amb un potent i col•locat xut de Medunjanin que posa cruel final a un encontre que mereixia l’Espanyol guanyar, però els encontres duran fins que sona el xiulet final i no només 80 minuts...




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (7), Pillad (6), Roncaglia (5), Forlín (7), David García (5), Moisés (6), Verdú (7), Marqués (8), Luis García (7), Ivan Alonso (6) i Callejón (7).
Substitucions: De la Peña (4) per Marqués, m. 65; Ben Sahar (s.q.) per Ivan Alonso, m. 77; Baena (s.q.) per Verdú, m. 86.

Real Valladolid: Justo Villar, Pedro López, Marcos, Nivaldo, Luis Prieto, Álvaro Rubio, Marquitos, Nauzet, Borja, Canobbio, i Diego Costa.
Substitucions: Bueno per Marquitos, m. 46; Manucho per Nauzet, m. 75;
Medunjanin per Borja, m. 83.

Àrbitre: Manuel Enrique Mejuto González, del comitè asturià. Ha mostrat cartolines grogues a Diego Costa, m. 29, Marqués, m. 32, Nivaldo, m. 44, Roncaglia, m. 53, Nauzet, m. 56, Pedro López, m. 74, i Forlín, m. 74. Ha amonestat a Ivan de la Peña un cop l’encontre ha finalitzat i encara sobre el terreny de joc, per protestar airadament una decisió seva.

Gols: 1-0: Luis García, m. 51; 1-1: Medunjanin, m. 94.

Incidències: Estadi de Cornellà-El Prat. 27.130 espectadors s’han donat cita per presenciar aquest encontre corresponent a la novena jornada de lliga. Crits en favor de Raul Tamudo en el minut 23 per part d’un sector de la grada, contestats amb xiulets per una part de la resta d’aficionats i amb crits en favor del 23 per altre part; o sigui, divisió d’opinions.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

23

9

7

2

0

24

5

2

REAL MADRID C.F.

22

9

7

1

1

23

6

3

SEVILLA F.C.

19

9

6

1

2

16

5

4

VALENCIA C.F.

18

9

3

3

1

16

9

5

REAL MALLORCA

17

9

5

2

2

16

9

6

R. C. DEPORTIVO

16

9

5

1

3

12

11

7

REAL SPORTING

13

9

3

4

2

11

10

8

R.C.D. ESPANYOL

13

9

3

4

2

8

9

9

ATHLETIC CLUB

13

9

4

1

4

9

13

10

At. OSASUNA

12

9

3

3

3

11

10

11

GETAFE C.F.

12

9

4

0

5

12

14

12

REAL ZARAGOZA

11

9

3

2

4

13

18

13

VILLARREAL C.F.

9

9

2

3

4

12

11

14

REAL VALLADOLID

9

9

2

3

4

14

17

15

U.D. ALMERÍA

9

9

2

3

4

8

12

16

C.D. TENERIFE

9

9

3

0

6

5

17

17

REAL RÁCING CLUB

7

9

1

4

4

10

17

18

ATLÉTICO DE MADRID

7

9

1

4

4

10

19

19

XEREZ C. D.

5

9

1

2

6

3

16

20

MÁLAGA C.F.

4

9

1

1

7

8

13





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M