dilluns, 23 de novembre del 2009

EL JUVENIL "B" REMUNTA A LA DAMM
EN UN ENCONTRE BONIC I DISPUTAT (3-2)








RCDE Juvenil “B”: 3 – CF Damm “B”: 2

Molt bon partit el que Espanyol i Damm disputaren diumenge al matí a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià corresponent a la onzena jornada de Lliga Nacional Juvenil en el seu grup setè. Un encontre amb bon joc, gols, alternatives en el marcador i emoció fins el darrer instant.

S’enfrontaven segon (Espanyol) i tercer (Damm) de la Lliga Nacional Juvenil. Planagumà va introduir canvis en la defensa espanyolista. Per començar, Blanchart que no va anar convocat amb el Juvenil A, jugar a la lateral dreta (en el lloc on havia destacat abans d’abandonar Sadrià), ocupant Marc Molina i Arroyo l’eix defensiu. Llorach ocupar la banda esquerra de la defensa.

L’Espanyol va ser qui primer va colpejar. Les aproximacions per banda esquerra d’Alex García van tenir el primer resultat amb una rematada al segon pal de Nierga que el meta visitant amb bastant fortuna es fa amb l’esfèrica. Un xut del propi Alex va ser ben blocat pel porter de la Damm.

Als setze minuts una passada en profunditat de Montcusí a Nierga, i aquest per força i velocitat en carrera, avança malgrat l’oposició del defensor que el persegueix i quan trepitja àrea xuta ras i potent superant al porter cerveser.

Poc li durar l’alegria al conjunt blanc-i-blau, ja que sis minuts després un llançament de falta del conjunt vermell, colpeja al travesser i el refús de la fusta es ben aprofitat sent rematat superant a Eloi Mir.

L’Espanyol intentarà tornar a posar-se per davant, i tindrà varies ocasions: Un remat acrobàtic d’Eric en jugada trenada entre Antonio i Alex, o una rematada d’Alex que treu el porter ben col•locat tapant l’angle curt o en un servei de cantonada en el que Nierga en l’àrea petita remata amb el peu per sobre el travesser.

El segon temps s’inicia amb un canvi de decoració; la Damm passa a dominar el partit de manera progressiva i tot i que l’Espanyol tindrà una clara opció a peus de Sergi Darder en la que la seva rematada s’estavella en un defensor sortint a còrner, serà el conjunt cerveser qui donarà un tomb a l’encontre, aconseguint als nou minuts de la represa avançar-se en el marcador després que una centrada des de l’esquerra de l’atac visitant sigui rematat a plaer en mig de l’àrea.

En un contracop la Damm hagués pogut fer el tercer, però el xut excessivament creuat es passeja sense cap rematador.
El col•legiat provocar l’empipament de la grada quan en una acció dins l’àrea cervesera, Marc Nierga cau obstruït per l’acció d’un defensor; podia haver indicat el màxim càstig o considerar massa rigorosa per xiular-lo, però el que era totalment injust xiular falta contra l’Espanyol i targeta groga al davanter espanyolista per simular penal.

Planagumà que ja havia donat entrada a Gerard, fa sortir a Rufo un cop restablert de la lesió (ja va jugar a Terrassa la setmana passada). Tampoc estarà massa fi l’àrbitre, quan en una acció del defensor dorsal cinc, li mostra la cartolina groga per deixar anar un cop de colze a un jugador espanyolista quan en accions similars el color de la cartolina no és precisament el groc el que es sol mostrar...
L’Espanyol es llença aquests minuts a l’atac, i tindrà una clara ocasió quan un servei de falta executat per Eric es rematat per Blanchart de cap fora.

Marc Nierga, empata l’encontre a falta d’un quart d’hora, després que Rubén dins l’àrea retallés al adversari, busqués forat per xutar, i la rematada s’estavellés en un defensor acabant a peus de Nierga qui xuta sense pensar-s’ho dues vegades i després de tocar lleugerament en un defensor acaba dins.


Només dos minuts després de l’empat, un Espanyol llençat, li dona la volta al marcador. Una jugada de Nierga per la lateral dreta del àrea de càstig, obre a l’espai a Eric que es desdoblega i deixa anar una centrada enrera al punt de penal on Sergi Darder engalta tal com li ve un potent xut afusellant al porter visitant.

Encara podia haver ampliat el compte si Eric no hagués pecat d’excessiu individualisme en una acció en la que havia superat a dos adversaris i no xutar, o en una centrada de Montcusí al segon pal on Rubén remata de cap fora, o en una pilota recuperada per Gerard que li roba la cartera a un defensor, es gira i xuta a trencar però massa centrat donant opció al porter, quan podia haver progressat acostant-se més a porta.

Els darrers minuts del partit, la Damm intenta empatar, i tanca a l’Espanyol en la seva pròpia àrea provocant situacions perilloses en jugades a pilota aturada, però la defensa espanyolista no bada i no es deixa sorprendre, mantenint l’avantatge aconseguida de 3-2, que permet a l’Espanyol desenganxar-se de la Damm a la classificació i seguir l’estela del Barcelona, que es troba a només un punt.


RCD Espanyol Juv. “B”: Eloi Mir, Blanchart, Marc Molina, Llorach, Arroyo, Montcusí, Eric, Sergi Darder, Marc Nierga, Antonio i Alex García.
Substitucions: Gerard per Antonio; Rubén per Alex, m. 69; Jorge per Darder, m. 85; Jaime per Eric, m. 89.

Gols: 1-0: Nierga, m. 16; 1-1, m. 22; 1-2, m. 54; 2-2: Nierga, m. 76; 3-2: Sergi Darder, m. 78.

Incidències: Camp Tercer de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M